IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2021, 14:32   #1
Standart Japon Balığı

Japon Balığı

Japon balığı en çok sahiplenilen ve tercih edilen balıklar arasında yer almaktadır.

Evlerimizde oldukça sık olarak beslemeye çalıştığımız ve bizlere zaman zaman görsel bir şölen yaşatan canlılardır balıklar. Sessiz, sakin ve huzur dolu bir akvaryum, yorucu bir günün tüm yorgunluğunu atmamıza yardımcı olur. Bir balık sahiplenmek isteyenlerin öncelikli olarak almayı düşündükleri japon balıkları, akvaryumda bakım için en ideal balık türlerindendir. Ancak bir balık bile sahiplenirken, edinilmesi gereken önemli bilgiler vardır.


Japon Balığı

Japon balıkları , Genleriyle oynanmış bir balık türüdür. Atası sazan balığı olan japon balıkları, bu balıkların çaprazlamasıyla meydana gelmiştir.

Farklı tür ve büyüklükte bir çok çeşidi vardır. Akvaryumunuza ekleyeceğiniz japon balıklarının aynı türden olması tavsiye edilir.

Japon Balığı

Japon balıkları oldukça uysaldır. Bu karakteristik özelliğini sazan balıklarından almışlardır.

Japon balıkları; bilinenin aksine,oldukça akıllı ve zeki yaratıklardır. Hafızaları çok kuvvetlidir ve gördüğü herhangi bir şeyi yaklaşık 6 ay boyunca unutmazlar.


Japon Balığı

Japon balıklarının beslenme sürelerini de düzenli bir şekilde oluşturmalı, rastgele beslememelisiniz. Hafızalarının gelişmiş olması nedeniyle, beslenme zamanlarına oldukça sadık hayvanlardır.


Japon balıkları, ufak bir fanus içerisinde uzun süre yaşayamazlar. Fanusta bulunan az su seviyesi, bu balıklar için oldukça sakıncalıdır. Fanus ortamı ve az su seviyesi, bu balıkların gözlerinin, zamanla şaşılaşmasına sebep olur ve bu durum devam ederse sonucu, körlüğe kadar gidebilir.

Japon Balığı

Japon balıkları, farklı tür balıklarla aynı ortamda yaşamayı sevmezler. Kendinden ufak türdeki balıkları yemeye bile çalışabilirler. Bu sebepten, japon balıkları sadece kendi türü balıklarla birlikte beslenmelidir.

Japon Balığı

Japon balıklarının farklı türdeki balıkları yemeye çalışması, kendisi için de oldukça zararlıdır. Japon balıklarının boğaz yapıları oldukça dardır. Kendinden küçük olan farklı türdeki bir balığı yutmaya çalışırken, boğulabilirler.

Japon Balığı

Japon balıklarının değişik bir türü olan göz japon balıkları da genleriyle oynanmış bir balık türüdür. Yanak kısımlarındaki baloncukları, bu balıklara oldukça albeni kazandırmış olsa da, yemek yeme mekanizmalarını olumsuz etkileyen bir özelliktir. Ayrıca, Göz japon balığı beslemeye karar verdiyseniz, akvaryum içerisinde kesinlikle sivri bir aparat bulundurmamalısınız. Çünkü; bu balıkların yanaklarındaki baloncuklar oldukça hassas yapıdadır ve sivri bir yere çarptığı zaman patlayabilirler. Bu da çoğunlukla ölümle sonuçlanır.

Japon balığı her gün, aynı çeşit kuru yemle beslenmekten sıkılabilir. Bu sebepten dolayı yemleriniz arasında en az 4-5 çeşit yem bulundurmanızı öneririz. Ayrıca, haftada 1 veya 2 sefer, ıspanak brokoli gibi sebzeleri haşladıktan sonra ufalayarak balığınıza verebilirsiniz.

Japon Balığı

Japon balıkları oyunu çok severler. Zekalarının da oldukça yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak, zamanla balığınıza bazı oyunları öğretebilirsiniz.
Sevgiyi ve sevginin ne anlama geldiğini bilen hayvanlardır. Balığınız size alışıp, tanımaya başladıktan sonra balığınızı, elleyebilir, sevebilir ve bir kediymiş gibi okşayabilirsiniz.

Japon Balığı

İyi bir şekilde bakıldıkları zaman uzun yıllar yaşayabilirler. Şuan yaşayan en yaşlı japon balığı yaklaşık 35 yaşlarındadır.
Japon balıklarının dünyadaki isimleri sadece ülkemizde farklıdır. Orjinal ismi, ‘’Çinli altın balık’’ tır.
Son olarak; bulundukları akvaryum mutlaka geniş olmalıdır. Ayrıca, haftada en az 1 sefer akvaryumun temizlenmesi, balıkların sağlığı açısından oldukça önemlidir.

 
Alt 28 Nisan 2021, 14:42   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sarısından var bende 2 yaşında

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:56.