IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By PuSLu
  • 1 Post By eSc


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2020, 12:19   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Evcil Hayvanlarin Tuylerinden Kurtulmanin Yollari

Evcil hayvan turleri arasinda en cok kedi ve kopek tuy dokme ozelligine sahiptir. Bu tuylerin en kotu ozelliklerinden biri ise her yere yapisabiliyor olmalidir. Evcil hayvan tuyleri daha cok koltuk hali ve yerlerde bulunur. Surekli olarak evi supurme gereksinimi ortaya cikarir. Bu sebeple hayvan sahipleri bunu engellemek icin arayislara girerler. Maalesef ki hayvanlarin dogasi geregi tuylerinin dokulmesi son derece normal olmaktadir. Evin icinde hayvan turune karsi Alerjisi olanlar icin en buyuk dezavantajlarindan biridir. Evcil hayvan tuylerinden kurtulmak icin yapilabilecek pek cok yontem bulunur. Bu yontemler insanlarin daha rahat etmesini mi tuylerini daha az ugrasmasinin aglayacak yontemlerdir.


Evcil Hayvanlarin Tuylerinden Kurtulma Yontemleri Nelerdir?Evcil Hayvanlarin Tuylerinden Kurtulmanin Yollari
Insan sagligini da buyuk tehlikeye sokan evcil hayvan tuyleri mutlaka temizlenmelidir. Dokulen butun tuyleri sIk sIk temizlemek ve hicbir yerde hayvan tuyu birakmamak gerekir. Bu konu ile ilgili pek cok yontem gelismistir. Ozellikle kedi ya da kopek besleyen kisilerin mutlaka sIk sIk toz almasi gerekir. Cunku evcil hayvan tuylerinin gozle gorulmeyecek yerlere yapisma gibi bir durumu da soz konusu olmaktadir. Bunun yani sira evcil hayvan tuylerinden kurtulmak icin mutlaka hali altlarini ve koltuk kenarlarini da temizlemek gerekir. Gorunmeyen yerler olmasi oralara hayvan tuyunun yapismayacagi anlamina gelmemektedir. Ayni zamanda evcil hayvanin tuy dokmesini engelleyen yontemlere de basvurmak son derece onemlidir. Cok uzun tuylu hayvanlar daha fazla tuy doker. Bunun dogrultusunda hayvanlarin daha az tuy dokmesi icin mutlaka tuylerinin kisaltilmasi gerekir.



Evcil Hayvanlarin Tuylerini Yok Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Evcil hayvan tuyleri temizleme islemi yaparken bu hususlara dikkat edilmedigi takdirde kotu sonuclar dogurmasi mumkun olan bir durumdur. Dikkat edilmesi gereken ilk husus evcil hayvan tuyu temizleme islemi yaparken birden fazla yontemi bir arada uygulamamak gerektigidir. Pek cok yontem bir arada yapildiginda tuylerin havada asili kalmasi gibi bir durun soz konusu olabilir. Dikkat edilmesi gereken diger bir husus ise toz alma islemi esnasinda tuylerin bir yerden baska bir yere tasinmamasina dikkat etmek gerekir. Yani bir yerin tozu alindiktan sonra mutlaka bez yikanip daha sonra yeni yerin tozunu almak gerekir. Ayni zamanda evcil hayvan tuyleri icin uretilmis olan tuy toplama rulolari da buyuk bir yarar saglar. Ozellikle yatak ve kanepelerin uzerini bu rulo ile temizleyerek daha hijyenik bir ortam yaratmak mumkundur.


Evcil Hayvan Tuylerinden Kurtulurken Hijyen ve Temizligin Onemi
Evinde bir ya da daha fazla evcil hayvan besleyen kisilerin evin temizligine ve hijyenine son derece dikkat etmesi gerekir. Kedi ya da kopek besleyen kisilerin en buyuk problemlerinden birin olan tuylerden kurtulmanin en onemli ve ilk asamasi budur. Istenildigi kadar kedinin ya da kopegin tuyleri kisaltilsin her turlu tuy dokmeye devam ederler. Bunu goz ardi etmeyerek sIk sIk ev temizlenmeli, havalandirilmali ve tozlardan arindirilmalidir. Evcil Hayvanlarin Tuylerinden Kurtulmanin YollariOzellikle duvarlara ve objelere cok fazla tutunma ozelligi gosterdiginden dolayi bu kisimlari temizlik esnasinda atlamamaya ozen gostermek gerekir. Evcil hayvanlar cok fazla tuy doktukleri icin mutfaga girmelerine musaade etmemek sagliginiz acisindan cok daha faydali olacaktir. Ayni sekilde yatak odaniza girmesine ve yataklariniza cikmasina da musaade etmemek gerekir. Cunku yatagin herhangi bir yerine yapisan tuy agiz ya da burun yolu ile vucudunuza girip hastaliklara yol acabilir. Koltuk ve yataklar icin tuy toplama rulolari en ideali olurken halilar icin de supurme isleminden sonra hali fircasi ile kalan tuyler temizlenmelidir. Bunun uzerine de koli bandi ise son tuyler arindirilmalidir. Sadece supurme islemi evcil hayvan besleyen kisiler icin hic yeterli olmayacaktir. Bunun yani sira pek cok seyi de yapmasi gerekir. Her gun supurme ve toz islemi yapilip haftanin bir gunu de derinlemesine temizlik yapmak en ideali olacaktir.


Evcil Hayvanlarin Tuy Dokmesini Onlemek icin Yapilmasi Gerekenler Nelerdir?
Sik sIk ev temizlense de sonu gelmeyen bir durum soz konusu oluyor. Evcil hayvan tuyleri temizligin daha kapsamli ve daha ozenli yapilmasina sebep oluyor. Bu sebeple insanlar hayvan tuylerini azaltmak icin yapilmasi gereken yontemleri aramaya basliyor. Evcil hayvan tuylerini tamamen yok etmek mumkun olmamakla birlikte sadece belirli bir oranda azaltma yapilabilir. Evcil hayvaninizi surekli veteriner muayenesine goturerek tuy dokulmesinin normal duzeylerde olup olmadigini ya da mevsimsel olup olmadigini en iyi sekilde ogrenmek mumkundur. Evcil hayvan tuylerinin dokulmesini azaltmak icin en ideal yontemlerden biri ise hayvanin uzayan tuylerinin kestirilmesidir. Bu konuda veterinerden yardim alabilirsiniz. Ayni zamanda tuy dokulmesini azaltmak icin en onemli hususlardan biri ise evcil hayvanin tuylerinin duzenli bir sekilde taranmasi konusunda olmaktadir. Bu yontemlerin hepsi uygulandigi zaman tuy dokulmesinde yaklasIk yuzde elli azalma oldugunu gormek mumkun olacaktir.


Evcil Hayvan Tuyu Temizleme Urunleri Nelerdir?
En iyi sekilde evin temizliginden emin olmak isteyen kisiler icin evcil hayvan tuyu temizleme urunleri cok sayida bulunur. Evcil hayvan besleyen herkesin evinde bulunmasi gereken urunler arasinda yer alirlar. Herkesin kendine gore bir urunu ve bir temizleme yontemi bulunur. Gunumuzde en cok kullanilan ve en cok fayda gorulen urun tuy temizleme rulolari olmaktadir. Fakat bu rulolar evin her kosesine uygulanan urunler olmadigi icin tek basina tuy temizleme rulolari pek de uygun olmaz. Fakat yatak ve kanepeler icin son derece uygun bir yontem olabilmektedir. Yeni icatlardan biri olan robot supurgeler de cok fazla is goren urunler arasinda yer alir. Sizin bir temasiniz bulunmadan butun evi kendisi gezerek temizleyen bir supurgedir. Bu supurgeyi gunde 2 ya da 3 defa aktif hale getirerek evde olusan hayvan tuylerinin sIk sIk temizlenmesi mumkun.
 
Alt 12 Aralık 2020, 13:09   #2
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Dikkat etmeye çalışıyorum ne derece başarılı oluyorum aşikar

 
Alt 12 Aralık 2020, 13:10   #3
İyiki Hayallerimizi Görmüyorlar...!!!
PuSLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Doğru ve kaliteli mama ayrıca haftada 1 el tarağı ile tarandığı zaman tüy dökme olasılığı yüzde 10 a düşüyor :) bendekilerde öle en azından (:

 
Alt 12 Aralık 2020, 13:39   #4
eSc
MerdümGiriz
eSc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kedinin maşallahı var tüy yumağı gibi dolanıyor evin içinde kıyafetlerimde bile tüyleri var

________________

Beni anlamıyorlardı.
Zarar yok.
Zaten beni, daha kimler anlamadı..
~
Bende Mevsim Hep Sonbahar
 
Alt 12 Aralık 2020, 13:55   #5
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
eSc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kedinin maşallahı var tüy yumağı gibi dolanıyor evin içinde kıyafetlerimde bile tüyleri var
haha : ))

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:16.