IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

4Beğeni(ler)
  • 2 Post By CeReN
  • 1 Post By L_
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2020, 16:12   #1
Standart Cocuklar Icin En Iyi Evcil Hayvanlar

Evcil hayvanlar cocuklara sorumluluk, sefkat ve saygi duygularini ogretirken, alerji ve kaygi vakalarini azaltmaya yardimci olabilir. Cogu cocuk 5 yasina kadar evcil hayvan bakmaya hazir degildir ve hatta o yastan sonra bile ebeveynlerin evcil hayvanin gunluk bakimi konusunda cocuklarina yardimci olmasi ve etkilesimleri denetlemesi gerekir.
Kucuk cocuklar, kesis yengecleri veya baliklar gibi kucuk evcil hayvanlara bakma konusunda daha basarilidirlar. Ileri yaslarda evcil hayvanlarin gunluk bakimina daha fazla dahil olabilir ve fareler, kobaylar veya muhabbet kuslari, kanaryalar ve ispinozlar gibi belirli kus turleri gibi etkilesimli ve arkadas canlisi hayvanlara bakabilirler. Daha buyuk cocuklar, kedi ve kopeklerden tavsanlara veya misir yilanlari veya diger surungenler gibi egzotik evcil hayvanlara kadar cok cesitli evcil hayvanlara bakmanin tadini cikarabilirler.


Evcil hayvan sahipliginin cocuklar icin faydalari, onlara sorumluluk duygusunu ogretmekten, kosulsuz sevgi vermeyi ogrenmeye kadar cok buyuktur. Bu durumun kaniti, bebeklik doneminde hayvan maruz kalmanin ileri yaslarda, onlari alerjilere karsi koruyucu bir etkiye sahiptir ve anksiyete mustarip bir cocugun riskini azaltabilir.
Evcil hayvan sahibi olmak, guven, merhamet, saygi ve yasla basa cikma gibi yasam dersleri de verir. Belki de bu pek cok olumlu yonden dolayi, bircok ebeveyn cocuklarinin evcil hayvan bakmasini istiyor. Tahminlere gore her 10 cocuktan 4’u evcil hayvani olan bir ailede dunyaya gelirken,% 90’a kadarinin cocukluklarinin bir noktasinda bir evcil hayvanla yasayacagi tahmin edilmektedir. Cocugu icin dogru evcil hayvani secmek, hayvanlarla basarili bir deneyim veya stresli bir deneyim yasamak arasindaki farki yaratir.


Bir Cocuga Evcil Hayvan Alirken Dikkat Edilmesi Gereken Faktorler
Cocuklar Icin En Iyi Evcil HayvanlarOncelikle, ebeveynler hayvanin bakiminin nihayetinde kendi sorumluluklari oldugunu ve cocuk bunu yapmazsa, bakimi icin mudahale etmesi gerektigini anlamalidir. Evcil hayvana bagli olarak, ebeveynler muhtemelen bir cocuk evden ciktiginda tek bakici olurlar.
Mesela bir kopek, kedi veya baska bir hayvana gercek ilgi gostermeye baslanilma yasi genellikle 5 yasin uzerindeki cocuklardir. Bu iyi bir durumdur cunku 5 yasindan kucuk cocuklarin bir evcil hayvana bakma sorumlulugunu ustlenmeleri beklenemez. Cocuk 5 yasinda veya daha buyukse, en cok ne tur bir evcil hayvandan hoslanacagini ve onunla bag kuracagini (ve hayati boyunca hangi evcil hayvani birlikte ebeveynlik yapabilecegi) dusunulerek baslanmalidir. Bazi cocuklar icin uygulamali etkilesimler onemlidir, bazilari ise daha az zaman gerektirdigi icin daha egzotik bir evcil hayvan bakmayi tercih edebilir.
Bunun yaninda evde yeterince yer olup olmadigi ve hayvanin gece, ozellikle bir cocuk icin guvenli olup olmadigi gibi pratik hususlar da dikkate alinmalidir. Ardindan, bakicilik sorumluluklariyla ilgili beklentileri onceden belirlenmeli, boylece cocuklar ne ustlenecekleri konusunda net olurlar.



Kucuk Cocuklar Icin En Iyi Evcil Hayvanlar
Cocuklar Icin En Iyi Evcil Hayvanlar5 (belki 4 kadar kucuk) ila 7 yas arasi cocuklar icin, izlemesi buyuleyici olan, ancak cok fazla zaman gerektirmeyen munzevi yengec veya balik gibi kucuk bir hayvan bakmasi dusunulmelidir. Bununla birlikte, baliklara bakarken bir Japon baligi icin bile su kalitesine, sicakliga ve cevresel zenginlestirmeye dikkat edilmesi gerekir bu nedenle ebeveynlerin yardim etmesi sarttir. Bebekler ve kucuk cocuklar yuksek salmonella riski altinda oldugundan dolayi kaplumbagalar, kertenkeleler, yilanlar, kurbagalar ve semenderler gibi bazi evcil hayvanlar, ancak cocuk enfeksiyonlardan korunabilecegi, kisisel hijyeni anladiktan sonra dusunulmelidir.


8-12 Yas Cocuklar Icin En Iyi Evcil Hayvanlar
8-12 yas arasi cocuklar, evcil hayvanlarin gunluk bakimina daha fazla dahil olabilirken, etkilesimli ve arkadas canlisi hayvanlarin tadini cikarabilirler. Hamsterlar ayni bir kopek veya kedinin yaptigi gibi sarilma, cagrildiginda gelme, numaralar ogrenme ve cocukla bag kurma yetenekleri nedeniyle ideal bir secenek olabilir. Fareler gunluk etkilesim, beslenme (taze yiyeceklerin hazirlanmasi dahil) ve egzersiz ihtiyaci olan evcil hayvanlardir. Bir kopegin ihtiyaclarini karsilamaya hazir olmayan ancak ayni duzeyde arkadaslik isteyen cocuklar icin harika evcil hayvanlar olabilirler.
Muhabbet kuslari, kanaryalar ve ispinozlar gibi belirli kus turleri, sosyal olduklari ve insanlarla yakin baglari oldugu icin erken yasta cocuklar icin de iyi evcil hayvanlar olabilir. Ayrica egitmek icin eglencelidirler ve hileleri cabucak ogrenirler, bu da onlari oldukca etkilesimli hale getirir. Bununla birlikte, bir kusun bir kopege veya kediye bakmaktan cok daha az sorumluluk gerektirdigi yanilgisina dusulmemelidir. Kuslarin gunluk zihinsel uyarima, cevresel zenginlestirmeye ve ozel diyetlere ihtiyaci vardir, bu da onlarin bir kopek veya kedi kadar yuksek bakima ihtiyaclari oldugu anlamina gelir. Bir ebeveynin bakima katilmaya istekli olmasi kosuluyla, cocuklar icin harika evcil hayvanlar olabilirler. Kuslarin da uzun omurleri vardir, bu da dikkate alinmasi gereken baska bir faktordur.


Gencler icin En Iyi Evcil Hayvanlar
Cocuklar Icin En Iyi Evcil HayvanlarDaha buyuk cocuklar, kediler ve kopeklerden tavsanlara veya sakalli ejderhalar, misir yilanlari veya diger surungenler gibi egzotik evcil hayvanlara kadar cok cesitli evcil hayvanlara bakmanin tadini cikarabilirler. Daha buyuk cocuklar, en cok ilgilendikleri evcil hayvan turunu secmede ve ihtiyaclarini aktif olarak nasil karsilayacaklarini ogrenmede aktif katilimcilar olabilecek kapasitededir.
Eger ergenlik cagindaki cocuk sessiz, benzersiz bir evcil hayvani tercih ediyorsa, ozellikle uzun omurlu bir evcil hayvan isteniyorsa bir kaplumbaga bile, harika bir secenek olabilir. Kedilerin ve kopeklerin genclere arkadaslik ve oz saygi acisindan sunacaklari cok sey vardir ve daha buyuk cocuklar bu hayvanlarin bakiminda gunluk yuruyuslere, cop kutularinin temizlenmesine ve beslenmelerine katilabilirler.


Tavsanlar, kirilgan olduklari, kolayca urkebilecekleri icin buyuk cocuklarin bakmasi icin de iyi evcil hayvanlar olurlar. Bu da tavsanlari sakin ve nazikce nasil idare edilecegini bilen cocuklar icin iyi bir tercih haline getirmektedir. Bir cocuk ergenlik cagindayken, farkli evcil hayvanlar hakkinda kapasitesinden dolayi fikir sunabileceginden dolayi onlar kendisi icin dogru olarak kabul ettigi hayvani bakmasina izin verilmelidir.
Nihayetinde hangi evcil hayvan turune karar verirse versin, bu hayvani cevredeki hayvan barinaklarindan alabilme imkani vardir. Neredeyse her tur hayvan icin artik ozel kurtarma organizasyonlari vardir (kaplumbagalar ve yilanlardan kuslara ve kobaylara kadar), bu nedenle bakmak istedigi hayvani petshop tan almadan once oncelikle bu barinaklardan edinmeye bakilmalidir.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 10 Aralık 2020, 16:18   #2
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

eline sağlık güzel paylasım

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 10 Aralık 2020, 16:30   #3
Standart

Alıntı:
L_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
eline sağlık güzel paylasım
tşkler ki.

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:13.