IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2020, 08:22   #1
Standart Bildircin Cinsleri

Bildircin, sulun familyasina ait olan kus turleridir. Bildircinlar kucuk olmalarina ragmen kisa mesafede cok hizli hareket ederler. Fakat ucus mesafelerinin oldukca kisa olmasi sebebiyle avcilar tarafindan kolay yakalanirlar. Kimi bildircinlar gocebe olarak yasayabilirken, kimileri de yerlesIk olarak bulunduklari alanlarda yer altindaki yuvalarinda yasamlarini surdururler.

Bayagi Bildircin
Bayagi bildircinin boyu yaklasIk olarak 20 cm civarindadir. Narin fakat sert gagali olan bu kus turu en bilinen bildircin cesididir. Kul rengi ve beyaz tuyler, koyu kahverengi basi ile avcilar tarafindan en fazla avlanan bildircin turudur. Senede iki ya da uc defa yumurta birakan bu tur bir bildircin, her seferinde ortalama olarak 15 yumurta birakmaktadir. Bu yumurtalar da uc hafta icinde catlayip icinden yavrular cikar. Bayagi bildircinlar, agustos ve ekim aylari arasinda da Afrika kit’asina goc edip mart-mayis aylari arasinda yeniden Rusya ve Romanya’daki yasam alanlarina donerler.



Japon Bildircini
Japon bildircinlari, ticari degeri yuksek, etine dolgun ve guzel sesli bildircinlardir. Uzun yillardan beri Japonya’da eglence icin yetistirildiklerinden dolayi da bu ismi almislardir. Vucudu oldukca iri olan bu cins ayni zamanda bir tavuga da benzetilebilir. Japon bildircinlari, bildircin ciftlikleri araciligiyla da sIk sIk tercih edilir. Bu tur bildircinlar farkli mutasyonlar yasayarak gunumuze kadar gelmistir.

Cin Bildircini
Cin bildircini, diger cinslere nazaran en dikkat ceken bildircin turudur. Dikkat cekmesinin sebebi ise renkleridir. Kiremit kirmizisi ve mavi renkleri ile bilinirler. Bu bildircin turunun boyu da oldukca kisadir ancak yillik yumurta uretimiyle ureticilerini son derece sasirtmaktadir. Cunku Cin bildircini, yilda ortalama olarak 150 tane yumurta birakirlar. Bu durumun en buyuk sebebi ise uygun sicakliklarda devamli olarak yumurtlayabilir olmasidir.

Pullu Bildircin
Amerika Kit’asinda yasayan bu bildircin cesidi Nevada Colu’nun bulundugu alanda ve Washington-Kansas bolgeleri icerisinde yasamini devam ettirir. Pullu bildircinlarin yuvalari genel olarak kaktuslerin arasindadir. Bilinen klasIk bildircin cinsine benzeyen bu tur ayni zamanda kafes ortaminda da beslenebiliyor.

Jumbo Bildircin
Guneydogu Asya bolgesinde oldukca sIk rastlanan bu tur bildircin cinsleri, Japon bildircinin mutasyondan gecmis bir turudur. Jumbo bildircin, genel olarak eti icin uretilir. Bu bildircinlarin boylari ise 25 cm’ye kadar uzayabiliyor. Jumbo bildircinlarin agirliklari da 500 gram civarindadir. Bu ozelligi sebebiyle de Jumbo bildircin ismini almistir. Genel olarak uretim amacli gelistirilen bu cins bildircinlar yilda ortalama olarak 200 yumurta verebiliyorlar.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:39.