IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2020, 10:51   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Papagan Turleri

Papaganlar, renkli tuyleri, inanilmaz taklit yetenekleri, buyuk govdesi ve iri gagasiyla akilli bir kus cesididir. Cogunlukla tropik iklimlerde gorulur. 400’e yakin turu bulunan papaganlarin ana vatani ise Afrika’dir. Ilk olarak 16 yuzyilda evcillestirilen papaganlar hayatimiza renk katmaktadir. Dunya uzerinde yer alan en guzel papagan turleri sunlardir.

Ask Kusu (Cennet Papagani)
Ana vatani Afrika olan bu papagan turu, Agopornis olarak bilinir. 8 farkli cinsi bulunur. Bu papaganlarin ortalama yasam suresi 15 yildir. Agirliklari 40-50 gram arasinda degisir. Evde beslemek icin uygun bir papagan turudur. Fakat kafes secimine dikkat edilmelidir. Genis bir kafes bu papaganlar icin uygun olacaktir. Kafese rahat tirmanmalari icin kafes tellerinin yatay olmasi gerekir. Bu papagan turu tohum ve tahil barindiran yiyeceklerle beslenir. Bunun yani sira meyve ve sebze parcaciklari da verilebilir. Bu turun uzaktan ya da cesitli fiziksel ozelliklerinden cinsiyetini ogrenmek mumkun degildir. Cinsiyetini anlamak icin DNA testi gerekir. Konusma yetenegi yetersizdir ve egitilmesi cok zordur. Eger sabirsiz davranilirsa bu durum papagana ciddi zarar verir. Bu turun uremesi oldukca kolaydir. Uyumlu bir ese sahip oldugu zaman kolayca urer.



Lori-Lorikeet
Loriket isimli bu papaganin asil adi Loriini’dir. Cok farkli bir tur olan Loriket papagani meyve ve meyve cicekleri ile beslenirler. Dilleri fircaya benzedigi icin en rahat meyve turlerini tuketebilirler. Pek cok turu bulunan bu papaganin en bilinen turleri Zeytin Goguslu Lori, Kirmizi Lori ve Gokkusagi Lori turleridir. Turlerine gore vucut agirliklari degistir. Kirmizi Lori 180 gramken Zeytin Goguslu Lori 74 gramdir. Bu papagan turu en fazla Timor, Guneydogu Asya, Endonezya, Yeni Gine ve Avustralya kitasinda gorulur.

Aratinga Conure
Muhabbet kusu olarak da bilinen Aratinga turu genellikle parlak sari ve kirmizi tonlarindadir. En yaygin Arjantin’de gorulen bu papaganin memleketi Guney Amerika’dir. Yetiskin bir Aratinga kusunun agirligi 140 gram ve uzunlugu 40 santimdir. Pek cok alt turu bulunan bu papaganin en yaygin alt turu Mavi Tepeki Paraket ve Altin Paraket’tir.

Poicephalus Parrots
Latince ismi Poicephalus olan bu papaganin ana vatani Guney Afrika’dir. Daha cok Senegal’in alt bolgelerinde yasarlar. Yeryuzunde bilinen 6 cinsi vardir. Bunlardan yalnizca 4’u evcillestirilmistir. Bu turler Senegal, Meyer, Jardine ve kahverengi gagali turleridir. Ortalama yasam sureleri 25-30 yildir. Ancak Senegal cinsinin ortalama 50 yil omru vardir.

Amazon Parrots
Ana yurdu Guney Afrika’da yer alan Amazon Ormanlari olan bu papaganin Latince ismi Amazona’dir. Cinslerine gore buyuklukleri degisir. YaklasIk 25 turu bulunan bu papaginin yalnizca 10 tanesi evcillestirilmistir. Sari Enseli Amazon cinsi ortalama 45 yil hayat surer. Boyutu diger papaganlara gore oldukca buyuktur.

Hawk-Headed Parrot
Ana vatani Guney Amerika olan bu turun diger bir ismi Brezilya Sahin Basli Papagan’dir. Boyu 40 cm’ye kadar ulasabilir. Ortalama yasam suresi 45 yildir. Brezilya disinda, Bolivya, Peru ve Venezuella’da gorulur. Bu cinsin en onemli ozelligi, herhangi bir tehlike aninda tuylerinin rengini degistirebilmelidir. Egitimi ve bakimi oldukca zordur.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:30.