IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2020, 10:06   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart En Guclu Kartal Turleri

Insanlarin dikkatini ceken kartallar karizmatik goruntuleri ve gucleri ile cok etkileyici hayvanlardir. Japonya ve ABD ulkeleri kuslari ulke sembolleri olarak kullanirlar. Kotu ortamlara bile hemen adapte olabilen bu hayvanlar bu ozellikleri nesillerini devam ettirmektedir. En buyuk kartal turleri asagidaki gibidir.

Filipin Kartali
En buyuk ve en agir olarak bilinen Filipin kartali isminden de anlasildigi gibi Filipinler’de bulunan yagmur ormanlarinda yasamaktadir. Filipin kartali cok taninan, bilinen kuslar degildir. Bunun sebebi ise neslinin tukenmekte olmasidir. Mindanao adasinda yaklasIk 220 cift olarak bulunur. Kafasinda buyuk ve kahverengi tuyler bulunur. Filipin kartali maymun yiyen bir hayvandir. YaklasIk olarak 5 ile 9 kilogram arasinda agirliga sahiptir. Filipin kartali 1995 yilindan bu yana Filipinler’in ulusal sembolu olmustur.



Steller’in Deniz Kartali
Bu kartal turlerinin ana besin kaynaklarindan biri baliklardir. Bir digeri ise deniz kuslaridir. Avci kus olarak hayatini surduren bir hayvandir. Oldukca guclu, parlak ve agir gorunumlu bir hayvandir. Bu kartal turu kanatlarinin bir kismi haric beyaz renkli tuyleri bulunan kartallardir. Govde uzunlugu ise 90-100 cm arasindadir. Kanat acikligina gelince 2-3 cm arasinda degismektedir. En cok dikkat ceken detay ise parlak sari gagasidir.

Harpia Kartallari
Bu kartallar en tehlikeli ve en buyuk kartallar arasinda yer alir. 5 cm gibi cok uzun gagaya sahiplerdir. Bir insan bilegi kalinliginda olan ayak bilekleri oldukca etkileyicidir. Guney Amerika ve Orta Amerika ormanlarinda yasarlar. Kanat acikligi 3 metredir. Kanatlarini actiklarinda cok inanilmaz goruntuler ortaya cikar.

Beyaz Kuyruklu Kartal
Avrupa’nin en yirtici hayvani Beyaz Kuyruklu kartallardir. Vucudu kahverengi iken kuyrugu beyaz ve parlak bir gorunumdedir. Kanat acikligi 2 metre civarindadir. Govde uzunlugu ise 100 cm uzunlugundadir. Bir akbabayi andiran bu hayvan durusu ve hareketleriyle cok etkileyici bir kartal olmustur. Tukettigi pek cok besin bulunmaktadir. En cok tukettikleri besin kaynagi ise baliklardir. Balik disinda ise karaca, koyun ve tilki gibi hayvan turlerini de tuketmektedir.

Afrika Savas Kartali
Afrika’da yasayan bu kartal burasinin em yirtici kuslari arasinda yer alir. Genel olarak agirligi 7 kg civarindadir. Genel olarak kahverengi on kismi ise beyaz renklidir. Cok guclu penceleri bulunan bu kartal avini kolayca yakalayabilmektedir. Kuzu ve yaban farelerini sIkca tuketir. Hatta ara ara antilop bile avlayabilirler. Bunlar disinda ise diger kus turleri ve baliklari da tuketirler.

Kama Kuyruklu Kartal
Yeni Gine ve Avusturya’nin en buyuk olan Kama kuyruklu kartal 2-3 metre arasinda kanat acikligi bulunur. Ayaklarina kadar beyaz tuyleri, gozlerinin etrafi ise koyu kahverengidir. Diger kartal turleri gibi parlak bir gagasi bulunmaz cok soluk bir gagasi bulunur. 4-5 kilo arasinda bir agirligi bulunur. Bu kartal turleri genelde acik alana ve ormanlik alana daha iyi adapte olabilirler.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:57.