IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 2 Post By WildCat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2021, 12:04   #1
Standart Hamilelik Cildi Nasil Etkiler?

Hamilelik, hayatlari boyunca yasadiklari tum kadinlar icin en mutlu zamandir. Bir kadin vucudu bu 9 aylik hamilelik sirasinda birden fazla degisIklige ugrar. Bu degisIklikler sadece icsel olarak (vucudun icinde) meydana gelmez, ayni zamanda hormonal denge, kan akisindaki degisimler ve egriler nedeniyle ciltte de yansimalari gorulur. Kadinlarin neredeyse% 90’i hamilelikte cilt degisIklikleri yasar. Bunun yaninda her kadinin yasadigi ciltte degisIklikler farkli farkli olabilir. Cogu hamile kadin soz konusu bu hamilelik degisimlerin farkinda olmadigi icin bu degisIkliklerle yuzlesmeye hazir degildir, dolayisiyla endise duyarlar. Bu yazida hamilelikte gorulen cilt degisimleri hakkinda bilgiler bulunmaktadir.


Hamilelikte Gorulen Cilt Degisimleri
Hamilelik Cildi Nasil Etkiler?Hamilelik surecinde gorulen cilt degisimleri ve siddeti kadindan kadina degisse de genel itibari karsilasilan problemler su sekildedir;
Hiperpigmentasyon
Cogu kadin yasamlari boyunca pigmentasyon yasar. Bu pigmentasyon, boyun, koltuk alti ve ozel bolgeler gibi belirli bir vucut bolgesinde genellestirilebilir veya lokalize edilebilir. Hormonal dalgalanma nedeniyle hamilelik sirasinda koyu lekeler ve yamalar gorunebilir.


Melazma
Gebelik maskesi veya kloazma olarak da bilinen, yanaklarda, alin, cene ve ust dudakta inatci, koyu kahverengi lekeleri hamilelik doneminde karsilasilan en yaygin cilt problemlerinin arasinda yer alir. Bunlar genellikle yuzde simetrik sekildedir ve cogu zaman bu pigmentasyon dogumdan sonra kaybolur.
Akne
Bu, hormonal dalgalanmalar nedeniyle karsilasilabilecek baska bir yaygin sorundur. Ozellikle birinci ve ucuncu trimesterde androjen seviyelerindeki artis gosterirken, hamilelikteki akne sorununu agirlastirabilir. Hamilelik ve dogum sonrasi gebelik nedeniyle olusan akne genellikle hormonlar normale dondukten sonra duzelir.


Kil ve Sac Dokulmesi
Hamilelik doneminde sacli cilt bolgesinde dokulmeler gorulebilir. Bunun en yaygin nedeni bu donemde yasanan hormonal degisimlerdir ve kadindan kadina siddeti degisebilir. Ve bu sronra genelde dogumdan sonraki ilk uc ay hormonlarin eski haline donmesi ile birlikte kendiliginden gecer.
Kil Buyumesi
Asiri killanma genellikle hormonal dalgalanma ile baglantilidir ve bu nedenle kadinlar hamilelik sirasinda kollar, bacaklar, sirt, gobek gibi vucut bolgelerinde asiri ve anormal buyume yasayabilir.
Cilt Yamalari
Cilt yamalari, artan kilo ve hormonal degisIklikler nedeniyle hamilelik sirasinda agirlasabilir. Vucudun yag dokusu ve fetus tarafindan salgilanan leptin, cilt hucrelerinin buyumesini tesvik eden ve cilt etiketi olusumunun siddetlenmesine yol acan bir hormondur. Genelde dogum sonrasi hormonlarin eki haline donmesi ile birlikte ilk 3 ay sonrasi kendiliginden gecer.
Atopik Dermatit
Bu cilt sorunu, vucudun herhangi bir yerinde gorulebilen kirmizi, kasintili sisliklerle karakterizedir. Hamilelik sirasinda egzama yasayan kadinlarin yaklasIk% 20-40’inda hamile kalmadan once atopik dermatit oykusu vardir.
Sigiller


Sigil; ciltte cilt buyumelerine yol acan viral bir enfeksiyondur. Ayni gecmisi olan kadinlar bunu hamilelik sirasinda yasayabilir.
Orumcek Anjiyomu
Hamilelik Cildi Nasil Etkiler?Orumceklerin vucutlarina benzeyen genislemis kan damarlaridir. Hamilelik sirasinda ostrojen seviyelerinin artmasi nedeniyle, bu kadin vucudunda sIk gorulen bir gorunume donusur ve dogumdan sonra da kaybolabilir.



Hamilelikle Gorulen Diger Cilt DegisIklikleri
Hamilelik sirasinda yasanan hormonel degisimlerle ilgili ciltte gorulen diger degisimler su sekilde siralanabilir;
1) Besnier’in Prurigo’su veya Prurigo’su
Bu dermatoz, kadinlarin kollarda, bacaklarda ve karinda kizariklik, egzama ve alerji yasadigi gebeligin ilk uc ayinda ortaya cikar. Bu genellikle atopik dermatit gecmisi olan kisilerde gorulur.
2) Kasintili Urtikeryal Papuller ve Gebelik Plaklari (PUPPP)
Bu, gebeligin ucuncu uc aylik doneminde ortaya cikar. Bunlar, derinin ani gerilmesine karsi ani bir enflamatuar reaksiyon olan kurdesene benzer dokuntuler olarak gorunur. Bu, asagidaki alanlarda daha yaygindir: gobekte catlaklar gibi gorunur.


3) Pemfigoid gestationis
Bu, bacaklarda ve kollarda pustuler dokuntulere tanik olduklari hamile kadinlarda yaygindir. Kasintili ve agrili olabilir.
4) Gebelikte intrahepatik kolestaz
Bu durum, vucudun diger bolgelerine yayilabilen, avuc ici ve ayak tabanlarinda ani bir kasinti olarak ortaya cikar. Bu durumda, kadinlarin% 20’sinde duzensiz bir karaciger fonksiyon testi olabilir. Bu nedenle gebelikte karaciger fonksiyon testlerinin yaptirilmasi tavsiye edilir.
Hamilelikte gorulen cilt sorunlarinin bir cogu cogu iyi huyludur ve anne veya fetusun sagligini etkilemez. Bununla birlikte, cilt durumu kotulesir ve rahatsiz edecek duruma gelirse, hemen en yakin zamanda bir dermatologa danisilmalidir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 10 Temmuz 2021, 12:23   #2
Standart

ne olursa olsun yinede karsiliginda bebek olunca cild bile insanin aklina gelmiyor

________________

No MoRe DramA
 
Alt 11 Temmuz 2021, 11:34   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tek cilt değil tüm vücut belli bir şeklin içinde buluyor kendini

________________

~ E & B ~
 
Alt 11 Temmuz 2021, 11:46   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

masallah

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:59.