IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2020, 15:24   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hamilelikte bulanık görme

Hamilelikte gözlerin bulanık görmesi, kaşınması gibi belirtiler, çoğunlukla yaşanan hormonal değişimlere bağlı olarak ortaya çıkıyor. Ancak ileri rahatsızlıklara işaret edip etmediklerini ayırt edebilmek için, belirtilerin dikkatlice gözlemlenmesi gerek.

Hamilelikte ortaya çıkan birçok rahatsız edici belirti, çoğunlukla hamileliğin ilk haftalarından itibaren yaşanan hormonal değişimlerin bir sonucu olarak görülüyor ve normal kabul edilebiliyor. Ancak mide bulantısı, ellerde ve ayaklarda şişme, kilo alımı, sırt ağrıları ve gözlerde bulanıklaşma gibi belirtiler çoğu zaman normal kabul edilebilse de, bazı durumlarda farklı rahatsızlıkların belirtileri olarak da değerlendirilebiliyor.

Hamilelikte bulanık görme, sık görülen rahatsızlıklar arasında. Aynı zamanda gözlerin normalden fazla kuruması, kaşınması gibi belirtiler de bulanık görmeye eşlik edebilir.

Deutsches Ärzteblatt International’de yayınlanan bir araştırmaya göre, hamilelikte görme bozuklukları ve göz rahatsızlıklarının görülme oranı %15 ve çoğunlukla da zararsız. Gebeliğin herhangi bir aşamasında görülebilen görme bozuklukları, bazen sabah bulantıları ve migren gibi belirtilerle birlikte görülebilirken, bazen tek başına gözlemlenebiliyor.

Gözlerin hamilelikte normalden bulanık görmeye başlaması, vücutta değişen hormon dengelerine bağlı olarak kan dolaşımının etkilenmesine ve vücudun bu değişimlere ayak uydurmaya çalışmasına bağlanıyor. Vücuttaki sıvı miktarı, bu değişimlerden doğrudan etkilendiği için gözlerdeki sıvı dengesi de değişebilir ve bu da görüşü etkileyebilir. Gözlük ya da lens kullanan hamile kadınların %14’ünün hamilelik sürecinde gözlük numaralarının değiştiği de biliniyor. Ancak genellikle bu değişimler, gebelikten sonra normale dönüyor.

Hamilelikte bulanık görmenin nedenleri nelerdir?

Hamilelikte değişen hormon dengeleri, vücutta su tutulmasına neden olabilir. Bu da sıklıkla ödem belirtileri olan el-ayak şişmesi ile kendini gösterir. Vücudun sıvı dengesindeki bu değişim, görüşü de etkiler.

Türk Oftalmoloji Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, vücuttaki ödem korneada da su birikmesine neden olarak özellikle hamileliğin son haftalarında korneanın kalınlaşmasına neden oluyor ve bulanıklık gibi görme sorunlarına yol açabiliyor.

Aynı sebeplerden, gözlerde kuruluk belirtisi de ortaya çıkabiliyor.

Hamilelikte göz sorunlarına karşı neler yapılabilir?

Öncelikle elbette doktorunuzu yaşadığınız belirtilerle ilgili bilgilendirmelisiniz. Her gebelik öyküsü kişiye özel olduğundan, doktorunuz yaşadığınız görme bozukluklarını da hamileliğinizin ilerleyişine bağlı diğer durumlarla birlikte değerlendirerek size doğru tavsiyelerde bulunacaktır. Bunun dışında, gözlerinizi günlük olarak kuruluğa ve kaşıntıya karşı rahatlatmak için yapay göz yaşı damlası kullanabilirsiniz. Gözleri dinlendirmek, ekran karşısında çok uzun süre kalmamak, özellikle geceleri gözleri fazla ışığa maruz bırakmamak, belirtileri azaltmaya yardımcı olacaktır.

Lens kullanıyorsanız, hamilelik boyunca lens kullanımına ara vermeniz önerilir. Kullandığınız gözlüklerin görüşünüze artık yeterli gelmediğini düşünüyorsanız bile gözlük numaralarınızı değiştirmeniz önerilmez. Büyük olasılıkla doğumdan sonraki birkaç hafta içinde vücudunuzdaki belirtiler çekilmeye başladığında görüşünüz de normale dönecektir.

Hamilelikte bulanık görme tehlikeli hastalıklara işaret edebilir mi?

Bazı durumlarda bulanık görme, özellikle yüksek tansiyon gibi başka dikkat çekici semptomlarla birlikte görüldüğünde, ciddi rahatsızlıklara da işaret ediyor olabilir. Preeklampsi, gebelik şekeri ve benzeri tehlikeli gebelik hastalıkları belirtileri gösterip göstermediğinizi anlamak için muhakkak doktorunuzla görüşmeniz gerekir.


alıntı
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 09 Kasım 2021, 06:25   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hamilelikte de her şey oluyor muş desenize.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:01.