IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2020, 19:31   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bebeklerde Egzersiz, zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlıyor

En değerli varlıklarımız, çocuklarımızın da spora en az bizim kadar hatta bizden daha fazla ihtiyaçları var. Bu fiziksel aktivite, sadece çocuklarımızın kendi ayaklarının üstüne bastığı zamandan itibaren değil; zihinsel ve bedensel gelişimlerinin en önemli evresinde, yani ilk bir yaş döneminde de çok büyük önem taşır.

3-6 ay ve 6-9 ay bebeklerde yapılan bebek jimnastiğiyle, bebeğin hem bedensel hem de zihinsel gelişimini olumlu yönde etkiler. Özellikle bu dönemde bebeklerin hareketleri kısıtlıdır ve çevresiyle olan ilişkileri de oldukça sınırlıdır. Bu tür bir fiziksel çalışma bebeklerin kendi bedenleri hakkında farkındalık sahibi olmalarını da sağlamaktadır.

3-6 ay arasında yapılan egzersizler, bebeğin kapalı olan el ve ayaklarının küçük masajlar yardımıyla açılmasını ve kas gelişiminin daha hızlı olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda bu dönemde yapılan egzersizler, bebeklerin sırt üstünden yüz üstüne dönme yeteneklerini artırarak vücutlarının kuvvetlenmesine yardımcı olmaktadır. Boyun kaslarının gelişimi, bacak ve kol kaslarının uzaması ve yük taşıyabilir hale gelmesi bu dönemin en büyük özelliklerindendir. Yapılan egzersizlerle bunlar desteklenmekte ve bir sonraki gelişim dönemine bebeği hazırlamaktadır.

- Alınan kalsiyumun (anne sütü ya da hazır mama) kemiklerin her hücresine doğru oranda ulaşmasına,
- Bebeğin kas ve iskelet sisteminin gelişimine,
- Bebeğin bedensel ve zihinsel gelişimine,
- Bebeğin dayanıklı olmasına, sakatlanma riskinin azalmasına,
- İleri dönemlerde ortaya çıkacak duruş bozukluklarının engellenmesine,
- Bebeğin sporu tanımasına ve sevmesine,
- Bebeğin kendini tanımasına; güven ve beceri duygusunun gelişmesine,
- Bebeğin cesaret kazanmasına,
- Bebeğin sosyal gelişimine,
- Anne babayla kurulacak ilişkinin sağlam atılmasına yardımcı olur.

6-9 ay bebekler, artık yüz üstü durabilecek kuvvete erişmiş; kollarının üstünde durabilmekte ve boyun kaslarını kontrol edebilmektedir. Bu dönemin egzersizlerinde amaç, bebeğin emekleme ve ayağa kalkma sürecine yardımcı olabilmektir.
El ve ayak kaslarını kuvvetlendirecek hareketlerle bebeğin emekleme sürecinde kendisine olan güvenin artması da sağlanmaktadır. Bu dönemin bir diğer önemli gelişimi ise bebeğin kendi başına oturur pozisyona geçebilmesidir. Burada özellikle altını çizmek istediğim nokta arkasına hiçbir destek konmadan bebeğin kendi doğal gelişim sürecinin tamamlanarak (omurilik yapısının kuvvetlenmesi) kendi başına oturması beklenmelidir. Bu dönemde yapılan egzersizlerle bu kuvvetlenme desteklenmiş ve sonrasında gelişecek omurilik, bel ve boyun problemlerinin oluşması engellenebilmektedir. Ülkemizde oldukça sık görülen bel ve kuyruk sokumu rahatsızlıkları, bebek yaşta yapılan yanlışların birer sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Alinti
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 09 Kasım 2021, 06:26   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İlk 6 ve 9 ay önemli bir süreç kıyamam ben.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:32.