IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2022, 03:52   #1
Standart Âşık Telli Suna Kimdir ?

Âşık Telli Suna Kimdir ?

Halk ozanı. 1956, Sarıkavak köyü / Seyitgazi / Eskişehir doğumlu. Eskişehir’in Doğançayır beldesinde çiftçilik yapan bir aileye mensup olup, asıl adı Suna Gölpek’tir. Telli Suna’ın yanı sıra Suna Bacı, Necefî mahlaslarını da kullandı. İlköğrenimini kö***yünün okulunda, ortaöğrenimini Eskişehir Süleyman Çakır Kız Meslek Lisesinde yaptı. Eskişehirli Şairler Derneği, Eskişehir



Hacıbektaş Veli Vakfı üyesi ve Doğançayır Hacıbektaş Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı olan ozan, Hayatını ve çalışmalarını Eskişehir’in Doğançayır beldesinde sürdürdü.


Âşık Telli Suna’nın şiire ilgisi ilkokul yıllarında başladı, ortaokul yıllarında artık şiir yazıyordu. Onu Pir Sultan Abdal’ın, Yunus Emre'nin, Kaygusuz Abdal'ın, Karcaoğlan'ın şiirleri ve deyişleri derinden etkiledi. Şiirleri çeşitli dergi, gazete ve seçkilerde yayımlandı. Saz eşliğinde söylediği şiirleriyle çeşitli kuruluşlardan teşekkür belgeleri ve ödüller aldı. Ulusal ve yerel televizyon kanallarında sazı ve şiirleriyle programlara katıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri tarafından hayatı ve şiirleri tez konusu yapılmıştır.


ESERLERİ (Şiir).

Bekleyiş (1993), Özleyiş (1997), Söyleyiş (2000), Gökyüzüm (2000).

HAKKINDA: Rasim Köroğlu / Yunus’un Dilinden Şiirler (2007).
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:56.