IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


11Beğeni(ler)


Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2023, 01:46   #11
Editör
EnTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu devirde değilde bu dönemde söylersek daha doğru olur.ülkemizde okumak çok kolaylaştığından ( yani üniversite okumak ) verilen eğitim kalitesi de düşük olduğundan üniversite mezunu sayısıda doğru orantılı bir şekilde artmıştır.Mezun olunan bölümlerde mezun sayısı çok atanma sayısı da az olduğundan bu dönemde okumak bir işe yaramıyor.
5 yıl ilkokul 3 yıl ortaokul 4 yıl lise 4 yıl üniversite bazıları hazırlık eklenince 5 yıla çıkar.
sonra atanabilmek için kpss ye 2 3 yıl hazırlan ...sonra da mülakat denen şeyden geçebilirsen eğer eğitimin meyvesini almaya başlıyorsun ki bu da yaş ortalaması en az 26 27 yi buluyor.tabi bu yaşa gelene kadar erkekler için askerlik ve evlilik yapılmamış olarak hesaplandığında bir erkeğin okul okuyup askerlik ve evlenmeyi düşünürsek buda o kişinin 30 yaş barajını geçiyor anlamına gelir.
Borçlanmadığını !!!! hesaba katarsak memur maaşı ile geçinmeye başlayacak artık..günümüz şartlarda nasıl bir hayat olacaksa artık :))))

çalışma hayatına giren bir kişiyi ise 18 yaşında ele aldığımızda ki okuyan ile çalışan kişi arasındaki 11 yıllık süreci boş geçiyorum.
sadece şimdiki hesapla 8500x12=102.000
30 yaşında atanmış bir memur ile aradaki sene farkını hesaplarsak yani 12 yıl
102.000x12=1.224.000 tl yaparki 12 yıllık süreçte artacak olan maaşları hesaplamadım bile.

yani okuyan birisi okuyup ilk maaşını alana kadar çalışan birisi birikim yapması halinde aralarındaki fark 1.224.000 gibi bir fark oluyor:) gerisini varın siz hesap edin.

 
Alt 04 Mayıs 2023, 08:44   #12
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

kendi şirketini kuracaksan iş hayatına atılmak daha iyi ama çalışan olacaksan okumak şart yoksa asgari ücretle sürünürsün

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 04 Mayıs 2023, 15:25   #13
HarranLı
MarjinaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Her Alana Yatkınlığı Nasılsa Ona Göre Hareket Etmek Gerekıyor.Bazılarımızın Ticarete Bazılarının Mesleğe Bazılarımızında Kamusal Birimlere Yatkınlığı Olabilir.Benım Matematiğim Hep Sıfırdı Lisede Sınıfta Bile Kaldım Matematik Yüzünden Ama Tıcari Konularda Matematik Hesabım Iyıdır.d Sözün Özü Herkes Yeteneğinin Olduğu Alana Yönelse Hiç Bir Meslek te Yığınlık Olmaz.Avrupada Nereye Yatkınlığı Var İse Öğrencilerin Oraya Yönlendiriliyor Mesela..

________________

𝗟𝗼𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗶𝘃𝗲. 𝗟𝗶𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗼𝘃𝗲.

130. Haftanın Tartışma Konusu; Bu devirde okumak mı, erkenden iş hayatına atılmak mı daha mantıklı?
 
Alt 04 Mayıs 2023, 15:40   #14
Standart

Eskiden bu tespiti anne babalar yapardı, doğru da yaparlardı. Bu çocuk okumaz bunu bir işe verelim derlerdi. O sayede bugün evine çağırdığın su tesisatçısı, elektrikçi, klima ustaları yetişti. Şimdi herkes kendi çocuğunu Albert Einstein zannettiği için özel okullara, özel üniversitelere tonla para yıkıp çocuklarını ille de okutmak istiyorlar. 20 yıllık iktidarın dinselleşme politikaları da çok etkili tabi bunlarda. İmam olamayacak, müftü olamayacak, vaiz, müezzin olamayacak milyonlarca kız çocuğunu imamhatiplere mahkum ediyorlar. Amaç belli, evinde oturacak, hayatın içinde olmayacak bol bol çocuk yapacak anneler istiyorlar. Hal böyle olunca 81 ile açılan antin kuntin üniversiteler sayesinde herkes bir şekilde üniversite mezunu oluyor. Ondan sonra asgari ücretten bir lira fazlasını alamıyorlar tabi.

________________

"Ama dünyada gurur duyabilecek hiçbir şeyi olmayan her zavallı aptal, gurur duyabilmek için son çare olarak ait olduğu ülkesi ile gurur duyar.”
 
Alt 04 Mayıs 2023, 15:45   #15
aFa
Bir Gün, Herkes Hak Ettiğini Bulur...
aFa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu sorunun yanıtı kişisel tercihlere, hedeflere ve koşullara bağlıdır. Bazı insanlar için, erkenden iş hayatına atılmak, kendi kendine yetebilmek ve gelir elde etmek için önemli olabilir. Diğerleri içinse, eğitim ve öğrenme sürecini tamamlamak, kendilerini geliştirmek ve daha yüksek bir nitelik seviyesine ulaşmak daha önemlidir.

Özellikle de günümüz dünyasında, iş piyasasında rekabetin arttığı ve işverenlerin daha nitelikli çalışanlara ihtiyaç duyduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bu nedenle, birçok kişi için, eğitimlerini tamamlamak, becerilerini geliştirmek ve daha yüksek bir eğitim seviyesine ulaşmak daha iyi bir gelecek için daha iyi bir yatırım olabilir.

Ancak, bu genel bir kural değildir ve kişisel hedefler, tercihler ve koşullar, bir kişinin hangi yolu izlemesi gerektiğine karar vermede önemli bir rol oynar. Önemli olan, hangi yolun kendiniz için daha iyi olacağını dikkatli bir şekilde düşünmek, araştırmak ve kendinizi geliştirmek için gerekli adımları atmaktır.

________________

Her gelişmenin ve kurtuluşun anası Hürriyettir. Mustafa Gurur, Kemal Onur, Atatürk Şereftir!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 05 Mayıs 2023, 05:05   #16
Standart

İş imkanı olan bir eğitim planı yapıldıysa eğer okumak mantıklı olan.
Ama sırf diploma sahibi olmak için eğitim alınıyor ise hem iş hem okulu bir arada yürütmeli yada direk iş hayatına atılmalı.

________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


130. Haftanın Tartışma Konusu; Bu devirde okumak mı, erkenden iş hayatına atılmak mı daha mantıklı?
 
Alt 05 Mayıs 2023, 09:10   #17
Standart

İş hayatına atılmak.

 
Alt 06 Mayıs 2023, 23:19   #18
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Erkenden iş hayatına atılmak daha mantıklı, okudum da noldu diye kendimi çok sorguluyorum. İlkokul mezunu müşterilerimin cirolari 1 milyon bende işte karın tokluğuna çalışmaca..

________________



per aspera ad astra ✨
 
Alt 09 Mayıs 2023, 11:52   #19
Standart

Geç Jura Devri'nde bir Argentinosaurus iseniz, hayata atılmak gibi bir derdiniz olmaz. Daha yumurtadan çıkar çıkmaz hayat size atılır zaten.

Ama bir Tyrannosaur Rex iseniz, okuyabilirsiniz, sportif yönden kendinizi geliştirebilirsiniz, çeşitli grup çalışmaları yapabilirsiniz ve daha bir sürü şey. Besin zincirinin tepesindesiniz sonuçta.

Zannedersem en iyisi Ptero olmak. Onlar uçabildikleri için yurt dışı fırsatları da var.

________________


imza yok. parmak bassam?
 
Alt 09 Mayıs 2023, 11:55   #20
Standart

Alıntı:
Kedi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Geç Jura Devri'nde bir Argentinosaurus
Güzel nick olur bundan. Buradan banlanırsam başka bir foruma bu nickle kayıt olayım. Thanx!

________________

"Ama dünyada gurur duyabilecek hiçbir şeyi olmayan her zavallı aptal, gurur duyabilmek için son çare olarak ait olduğu ülkesi ile gurur duyar.”
 
Kilitli


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:33.