IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


15Beğeni(ler)


Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2020, 09:13   #11
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Evden çıkma diyoruz ama insanlar hala özen göstermiyor.
Mecbur kalmadıkça evden çıkmamamız lazim.. İnsanlar ciddiye almiyorlar. Bugün italya da insanlar wuhan da yaşayan insanlar gibi bank tepesinde can veriyorlar. Ben yasak gelsede bu yasağa uymayan insanlar olacağını düşünüyorum.bu işin hükümetle alakali olduğunu da düşünmüyorum. İnsanlar önce kendi önlemini kendi alacak dün twitter da görüyorum melekler bizi korur diyor teyzem he teyzem melekler seni korur.;beyin


Allah hepimizin yardimcisi olsun

 
Alt 21 Mart 2020, 09:20   #12
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

daha cok insan ölecek ve ne yazik ki hala elde tutulabilir tedbirler alinmadi..

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


Bir yudum mutluluğa bir ömür istediler . . .
 
Alt 21 Mart 2020, 09:52   #13
Standart

Bu bir salgın hastalıktır,tüm insanlığı tehdit eden.Hangi ülkede yaşarsak yaşayalım yasaklara uymak lazım diye düşünüyorum.Yasakları pek sevmeyen bir millet olduğumuzu düşündüğüm halde ferdi bazlı olayları saymazsak Türkiye'de başarılı olunduğu kanaatindeyim.

Ticaret hayatında ödenmesi gereken krediler,çekler,maaşlar,faturalar ödemelerde var .Çalışma hayatına bu salgın dolayısıyla ara vermek zorunda kalan esnaf ve tacirlere Allah'tan kolaylıklar dilerim zor zamanlar geçirecekler ve geçiriyorlar.Küçük ve orta ölçekli esnafımıza destek olunması lazım.

Umarım bu salgın hatalık döneminden ve bu yasaklar döneminden en az zayiatla çıkar dünyamız.

 
Alt 21 Mart 2020, 10:33   #14
Standart

Küçük çocuğa nasıl ki "kızım yapma oğlum etme" dersin çocuk inadına yapar ya bizim yaşlı kesimide aynen öyle. Yapma dedikçe inadına "biz imanlıyız,yok eski toprağız" diye dışarda takılmaya devam ediyor.

Kayseri de 14 vakanın görüldüğü tespit edilmişti ama dün buna rağmen binlerce kişi asker uğurlaması yaparak terminalde toplandı.

Ş.Urfa da adam Camiinin kapısını tekmeliyor açın namaz kılacağım diye.

Ülkenin büyük bir kesimi kuralları hiçe sayıyor. Derhal sokağa çıkma yasağı alınmalı. Hiçe sahanlara hapis cezası verilmeli.

 
Alt 21 Mart 2020, 14:40   #15
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Küçük çocuğa nasıl ki "kızım yapma oğlum etme" dersin çocuk inadına yapar ya bizim yaşlı kesimide aynen öyle. Yapma dedikçe inadına "biz imanlıyız,yok eski toprağız" diye dışarda takılmaya devam ediyor.

Kayseri de 14 vakanın görüldüğü tespit edilmişti ama dün buna rağmen binlerce kişi asker uğurlaması yaparak terminalde toplandı.

Ş.Urfa da adam Camiinin kapısını tekmeliyor açın namaz kılacağım diye.

Ülkenin büyük bir kesimi kuralları hiçe sayıyor. Derhal sokağa çıkma yasağı alınmalı. Hiçe sahanlara hapis cezası verilmeli.

aynen dediklerine katılıyorum sokağa çıkma yasağı dışında herhangi bi önlem işe yaramayacak gibi görünüyor

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 21 Mart 2020, 15:25   #16
Helper
MdxL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Evden çıkma diye saçma bir uygulama yapıyorlar, evden çıkmasalar ne olacak ?

Bizler zaten sabah işe gidip eve geliyoruz. evde kalanlara bulaşmayacak mı ?

Ne kadar evdekilerden uzak durursak duralım ev ortamında her şekilde ortak temas alanları maalesef var.

Evden çıkmamakla olmuyor ne yazık ki, her evde çalışmak zorunda olan bireyler var.

 
Alt 21 Mart 2020, 15:42   #17
Standart

Virüsler hayatımızda her zaman oldu, olmaya da devam edecek. Virüsler aslında hayvan vücutlarında yaşarlar fakat bazen bir şekilde insan vucuduna da girerler. İlk girdikleri zamanlar kendilerini hala hayvan vücudunda zannederek davranırlar fakat, insanlar bunu kaldıramayıp öldükçe virüsler de ölmeye mahkum olurlar. Hayatlarını idame ettirebilmek için insan vucuduna uyumlu hale gelmek zorunda kalırlar, bu da anca genç neslin bedeninde mutasyon uğrayarak olur. İnsan bedenine bir virüsün uyum sağlaması bazen bin yılı bile bulabilir. Şunu iyice kavramak gerek ki Corona artık hayatımızın bir parçası. Her sene birileri bu virüse maruz kalacak ve bu virüsü vücuduna almayan insan kalmayacak. [emoji3526] Şu an evlerde inziva yapılmasının tek nedeni kontrollü bulaş sağlamak ve mümkün olduğu en geç vakitte bulaş olması için uğraşmak. Zayıf bedenler ölmeden atlatabilsin diye aşıya ihtiyacımız var. Gecikmesini sağlamamızın amaçlarından biri de aşının bulunabilmesi için zaman tanımak. Sağlık sistemi silsile şeklinde virüs yayılımını kaldıramaz. İtalya'da tam olarak bu yaşandı.. şu an doktorlar yaşayacak hastaları seçmeye başladı.. Türkiye'de durum buna varmasın diye evde oturmak zorundayız. Yoksa evde oturmak bu virüsü hayatımızdan çıkaracak değil. Biz bir virüsün doğuşuna tanıklık ettik, hepsi bu. Yaşlılara ve bağışıklığı başka hastalıklar nedeniyle bölünen insanlara bulaştırmamak, hayatlarını tehlikeye atmamak, sağlık sistemini zora sokmamak için evde kalmak zorundayız.

________________

 
Alt 08 Aralık 2020, 08:15   #18
Standart

Corona virusunun insan yapimi bir virus oldugu bir cokbilim adami tarafindan kabul edilmistir. Meseleye genis bir bakis acisindan bakacak olursak biyolojik savasin silahli savaslarin yerini alip daha buyuk ve daha korkunc katliamlara yol acacagi ispat edilmesidir bu pandemi. Buyuk korkum da bunun daha baslangic adimi olmasi. Gelecekte bizi ne bekliyor bilimkurgu filmlerini aratmayan bir senaryomu yasayacagiz. Bugun bir asi ile kurtulacagimiz hayalperestligini yasarken gelecekteki nesillerimizin aslinda neyle karsilasacagini ongorebilecekmiyiz. Vahsette de vvrimlesiyoruz . Nasil daha az efor ile daha cok insan oldurebiliriz planlari kuruyor savas baronlari. Biz eve kapanalimmi kapanmayalimmi diye kendi kucuk dunyamizi kurtarma planlari yaparken asil yapilmasi gereken seyi duntamizi bu canilerin elinden nasil kurtaracagiz politikalari malesef uretilmiyor. Sonuc.... tarih tekerrurden ibarettir bu senaryolari dejavu etkisiyle yeniden yeniden yasamak. Savas stratejistlerinin biyolijik savas stratejilerini de hesaba katmalari sart. Elzem. Kacinilmaz.

________________



Gölgemle yaşayacak kadar deliyim... Kabul ediyorum....
 
Kilitli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:50.