IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Aralık 2020, 12:39   #1
Standart Dusuk Gozlere Nasil Makyaj Yapilir?

Kas kemigindeki bulunan deri olusumunun goz kapagina ortmesi ile bu gorunum olusur. Genelde bu goz tipine sahip olan insanlar yaptiklari makyajin gorunmemesi ile guzel bir goruntunun olmamasindan sIkayetcilerdir. Aydinlik ve acik gozler yapmak icin goz pinarlarinda parlak renkler secilmeli. Goz kapaklarinin dusuk olmasi ise yorgun bir goruntuye ve mutsuz bir goruntuye yol acabilir. Tabii pek cok tibbi alanda ameliyatta edilebilir fakat ameliyat olmak istemeyen kisiler bunu goz makyajiyla duzeltebilir. Goz kapaginizin dusuk gorunmesini istemiyorsaniz eger acik renkler tercih edebilirsiniz. Gozun orta kisimlarina ve kas kismina acik bir renk far kullanabilirsiniz. Isiltili bir krem far daha da kalici olabilir. Kalkik goz elde etmek icin yapilmasi gereken kirpilere yogun hacim vererek daha kalkik gorunmesini saglayacak maskara secimi yapilmalidir. Bu sekilde gozler daha acik ve goz kapaklari daha kalkik gorunur. Maskarayi uygularken dikkat edilmesi gereken en onemli ozellik kirpiklerin dis koselere daha yogun bir sekilde uygulanmasi gerekir.


Dusuk Gozler Icin Kedigozu MakyajiDusuk Gozlere Nasil Makyaj Yapilir?
Dusuk gozler icin kedigozu makyaji goz kapaklarini belirginlestirdiginden cok ideal bir makyajdir. Dumanli ve carpici goz makyaji yapmak icin toprak tonlari kullanilabilir. Goz kapaklari dusuk olmasi sebebiyle katlanma bolgesini iyice golgelendirip gozler daha da acik gosterilebilir. Kahverengi mat fari kas kemiginin altina uygulayip iyice dagitirsaniz eger golgelenme elde edebilirsiniz. Dusuk goz kapaklarina sahip olup gozleriniz de renkli ise eger dogru far secimleri ile gozlerinizi daha belirgin yapabilirsiniz. Mavi gozluyseniz pembe gibi tonlar kullanabilirsiniz. Kahverengi gozluyseniz bordo far tercih edebilirsiniz. Yesil gozluyseniz bakir tonlari tercih edilir. Ela gozluyseniz eger kahverengi tonlari tercih etmek daha dogru olur. Bu goz farlarini alt kirpik dibine ve dis kisimlarina da uygulayabilirsiniz. Dogal kedigozu makyaji dusuk goz kapaklarini aninda cekik gosterebilir. Bir diger makyaj tuyosu eyeliner uygulamaktir. Kirpik dibine uyguladigin eyelineri dusuk goz kapaginiz kapatabilir. Bu sebepten dolayi eyelinerin kuyruguna daha cok hacim verilmeli. Eyeliner cekmek icin alt kirpik cizgisini takip ederek yukariya dogru cekmek keskin bir kuyruk elde etmek. Bu sebepten gozler daha da cekik gosterilebilir.



Gozlerinizi Canlandirin
Eger goz kapaklariniz dusuk ise gozlerinizi kapatarak far uygulamasi yapmayi derhal birakmalisiniz. Gozleriniz acik bir sekilde aynanin karsisinda goz kapaklarinizin tum kivrim olan yerlerine uygulama yapabilirsiniz. Golgelendirmeler daha keskin olacaktir. Oncelikle goz kapaklariniz icin ilk basta makyaj bazi uygulayabilirsiniz. Makyaj bazi hem yaptiginiz makyajin daha uzun sure kullanilmasini saglayip hem de gozunuze surdugunuz firin daha belirgin olmasini saglar. Farlarin dagilmasini onler. Makyaj basina uyguladiktan sonra far secimi yapabilirsiniz. Koyu renkler secmek yerine daha acik tonlar bej tonlar krem tonlar gibi farlar tercih edebilirsiniz. Kahverengi tonlarda ideal tonlar arasinda yer almaktadir. Sectiginiz fari goz kapaklarinizin ust tarafina daha belirgin olacak sekilde uygulayip yani katlanma kismina daha belirgin bir sekilde uygularsaniz eger gozleriniz daha cekik ve daha dumanli durabilir. Alt kisimlarina ve goz pinari bolgesine kas uzerine daha acik tonlar uygularsaniz istediginiz sonucu elde edebilirsiniz. Gozunuze uyguladiginiz fari dogru bir firca secimi ile karistirarak daha homojen bir goruntu elde edebilirsiniz. Bu tuyolara uyarak gozunuzun daha iri gorunmesini saglarsiniz ve dusuk goz problemi kalmaz. Goz kalemi ile goz kapaginizin en dibine ince cizgi cekebilirsiniz. Cektiginiz cizgi sayesinde gozleriniz daha belirgin daha dikkat cekici ve one cikabilir. En onemlisi ise fari homojen bir sekilde dagitmaktir.


Gozlerinizi Kaldirin
Dogru far secimleri ile gozlerinize daha canli bir gorunumde saglayabilirsiniz. Bir diger adim olarak da gozlerinizi oldugundan daha kalkik daha cekik gosterebilirsiniz. Uclardan yukariya dogru kalkan gozler daha cok dikkat cekip daha cok on plana cikar. Bu sebepten dolayi kuyruklu eyeliner secimi yapabilirsiniz. Gozlerinizden disindaki uclari kalkik gostermek icin eyelinerin uc kismina biraz goz kapaklarinizdan baslayabilirsiniz. Bu sekilde gozleriniz dis ucundan yukariya dogru kalkik gosterilir. Eyelineri kasiniza dogru cekmissiniz gibi bir goruntu gorulur. Kuyruk ile yapilan eyeliner goz kapaklari dusuk olan kadinlarda tercih edilebilir. Dusuk goz kapaklarina sahipseniz eger siyah goz kaleminden Dusuk Gozlere Nasil Makyaj Yapilir?baska bir goz kalemi secmek yanlis olur. Bu kalemi kirpiklerinizden biraz disina dogru kaydirarak cekersiniz eger gozleriniz oldugundan daha iri gorunecektir. Iri gozler dusuk goz kapaklarina kamuflaj etmek icin baya bir ise yarar. Eyeliner cekmeden once gozlerinize bugulu bir makyaj yaparsaniz eger daha cekik ve daha kalkik gorunum saglayabilirsiniz. Gozleriniz ile birlikte kirpiklerinizi de on plana cikarmalisiniz. Rimel secimi oldukca onemlidir. Dolgunlastirici ve uzun gorunumlu rimeller tercih edilmelidir. Yukariya dogru kivrilan uzun ve hacimli kirpikler goz kismindaki dusuklukleri oldukca azaltir. Eger cok duz kirpiklere sahipseniz kirpik kivirici kullanabilirsiniz. Maskaranizi uygularken ozellikle uc kisimlarina daha yogun kullanmalisiniz. Yuzunuze uygun ebatli takma kirpik de kullanabilirsiniz.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:53.