IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Aralık 2020, 11:35   #1
Standart Puruzsuz Bir Cilt Icin Yapilmasi Gerekenler

Herkesin istedigi ve bunun icin cabaladigi puruzsuz cilt pek cok caba ve istikrar sonucu elde edilebilir. Bebekken puruzsuz olan cildimiz dis faktorlerin etkisi ve yasin ilerlemesi sonucu yipranma ve kirisIkliklar meydana gelir. Cildimize gerekli ozen gosterilmedigi zaman bu yipranmalar ayni sekilde devam eder. Cilt icin en onemli sey temizliktir. Temiz olmayan bir ciltte sivilce olusumuna cok sIk rastlanir. Daha sonra ise bu sivilceler yerini izlere birakir. Yipranan bir cildi geri toparlamak icin yapilmasi gerekenler basit fakat duzen isteyen seylerdir. Duzenli bir sekilde cilt bakimi yapildigi takdirde puruzsuz bir cilt elde etmek mumkun olur. Gerekli olan tek sey biraz sabirdir.


Tonik Kullanimi
Cildin temizlenmesi ve cilt tonunun esitlenmesi adina cok faydali olan tonik kullanimi yuz yikandiktan sonra ve nemlendirici surmeden de once uygulamak gerekir. Cilt ne kadar yikanirsa yikansin gozenekler icinde biriken kremler, fondoten ya da pudralar, gunes kremleri gibi urunler birikir. Bu urunleri en ideal sekilde gozeneklerden temizlemek icin mutlaka tonik kullanmak gerekir. Sabah aksam her yuz yikamasindan sonra tonik uygulayarak o gun icerisinde ciltte biriken kiri ve kremleri temizlemek mumkundur. Ayni zamanda makyaj temizlendikten sonra da mutlaka tonik ile uzerinden gecmek gerekir. Tonik uygulamanin en buyuk faydalarindan biri duzenli kullanim sonucu gozenekleri kapatmasidir. Puruzsuz bir cilt isteyen kisilerin mutlaka cilt bakimlari arasina tonigi eklemelidir. Tonik kullanimi dis fircalamak gibi temel bakimlardan biri olmalidir. Tonik kullanirken en cok dikkat edilmesi gereken sey pamugu cok sert bir sekilde cilde uygulamamak gerekir.



Cilt BakimiPuruzsuz Bir Cilt Icin Yapilmasi Gerekenler
Puruzsuz bir cilt isteyen kisilerin duzenli bir cilt bakimi yapmasi gerekir. Sabah yaptim aksam yapmayayim ya da aksam yaptim sabah yapmasam da olur gibi dusunceleri bir tarafa birakip sabah aksam cilt bakimini ihmal etmeden yapmak gerekir. Ayni zamanda haftalik bir sekilde cilt bakimi yapmakta onemlidir. Sabah aksam yuz ilk olarak temizleme kopugu ile temizlenir. Daha sonra ise bir parca pamuk ile tonik surme isi tamamlanir. Eger sabah bakimi yapiliyor ise ilk olarak nemlendirici surulur ve daha sonra gunes kremi surulur. Bu islemler ile sabah cilt bakimi tamamlanir. Aksam ise yuz temizlenir ve tonik islemi yapilir. Daha sonra ise mutlaka gece kremleri surulerek daha sonra islem tamamlanir. Haftalik cilt bakiminda ise degisIk maskeler kullanilarak cildin derinlemesine temizlenmesi mumkundur.


Maske
Maske cildi derinlemesine temizlediginden dolayi sivilce olusumunu en aza indirdigi icin duzenli olarak uygulanmasi gereken bir islemdir. Ayni zamanda cok kuru ciltler icin de cok fazla nem saglayan maskeler bulunmaktadir. Maskeler cildi yenileyen ve onarilmasini saglayan onemli bir urundur. Fakat kullanilan maskelerin icerigine cok dikkat etmek gerekir. Zararli bir icerigi bulunan maskelerin kesinlikle kullanilmamasi gerekir. Ayni zamanda maske uygularken sert fircalari kullanmamak gerekir. Kimyasal iceren maskeleri kullanmak istemeyen kisiler icin evde kolayca hazirlanabilecek maskeler de mumkundur. Ozellikle yogurt cilt puruzsuzlugu acisindan cok onemli bir besindir. Yogurt ile yapilan maskeler ile cildi puruzsuzlestirmek ve cilt renginin acilmasini saglamak mumkundur. Dogal maskeleri haftada 2 ya da 3 kez kullanmak mumkundur.


Su Tuketimi
Butun vucut icin su tuketimi en onemli hususlardan biridir. Bol su tuketimi ile puruzsuz bir cilt elde etmek mumkundur. Su tuketimi ile ciltte olusan hasarlarin onarilmasi ve vucutta bulunan zararli maddelerin su ile birlikte disari atilmasi mumkundur. Hayatimiz icin en onemli seylerden biri olan suyun cilt uzerine fayda gostermemesi beklenemezdi. Gunluk en az iki bucuk uc litre kadar su tuketimi en ideali olacaktir. Her seyin fazlasinin zarar oldugu gibi su tuketiminin de fazlasi zarardir. Bu durum vucut icin gerekli olan vitamin ve minerallerin de atilmasina sebep olabilir. Vucudun ihtiyaci olandan daha az su tuketen kisilerin vucutlarinda kirisIklik ve buna bagli olarak erken yaslanma gibi problemler kendini gostermeye baslayacaktir. Ayni zamanda az su tuketimi sonucunda ciltte kurumalar ve pul pul dokulmeler soz konusu olabilir. Bu sebeple mutlaka gun icinde cildin ihtiyaci olan suyu tuketmeye ozen gostermek gerekir. Puruzsuz bir cilt icin su tuketimi zorunludur.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:23.