IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


5Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By ihaveanidea
  • 1 Post By Publisher
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Eylül 2020, 09:15   #1
Standart Yuz Yikarken Dikkat Edilmesi Gereken Puf Noktalar

Yuz yikamak her ne kadar basit bir eylem olsa da, yikarken yapilmasi ve yapilmamasi gereken noktalar vardir. Cilt bakimi markasi CeraVe tarafindan yapilan bir ankette Amerikalilarin yuzde 80’inin yuzlerini temizlerken en az bir veya daha fazla yaygin hata yaptigini ve yarisindan fazlasinin yatmadan once temizlemeyi ihmal ettigi tespit edilmistir. Bu arada, yuzun asiri yikanmasi, hic yikanmamasi kadar zararli olabilir. Dermatoloji bolumunde kozmetik ve klinik arastirma bolumunden uzmanlar cildi yikarken, cilt bariyerinin butunlugunden bozmadan ciltteki fazla yagin, kirin ve makyajin temizlenmesi gerektigini belirtmislerdir.

Uzmanlar Yuz Yikama Konusunda Uzmanlar Ne Tavsiye Ediyor?
Uzmanlar dogru yuz yikamanin pek cok faydasi oldugunu soylemektedirler. Kir ve dokuntuleri gidermek sivilce olusumunu onlemeye yardimci olabilir. Cildi kir birikiminden arindirmak, erken yaslanmayla iliskili olan, havadaki partikul maddelerin neden oldugu serbest radikal hasarini en aza indirmektedir. Dahasi, yuzu yikamak, ciltte biriken ve donukluga katkida bulunan olu hucreleri uzaklastirmanin anahtaridir. Bu olu deriler atilmasi daha saglikli, daha isiltili bir cilde sahip olmayi saglamaktadir.



Bununla birlikte, yuzun cok fazla yikanmamasi da onemi bir konudur. Uzmanlara gore yuzun asiri yikanmasi ve asiri ovulmasi cok temiz oldugu hissi verebilir. Ancak bu aslinda cilde zarar veren bir uygulamadir. Bu uygulama, cildi cevreden koruyan dis cilt katmanindaki cilt bariyerine, cilt hucrelerinin ve yag tabakasina zarar vermek anlamina gelmektedir. Herkes icin, yikama kosullari bir degildir ve ozellikle egzama ve rosacea hastalari icin dogru yikama rutini onemlidir. Bu kosullarda, cilt bariyeri dogal olarak zayiflar ve iltihaplanma riskini artirir. Cildi nazik bir dokunus yikamak gerekir ve boylece tahris olmasinin onune gecilmis olunur.

Dogru yuz yikamak icin yapilmasi ve yapilmamasi gerekenleri su sekilde siralanabilir:

Dogru Temizleyiciyi Urun Secimi
Uzmanlar, kisinin yuz yikarken kendisi icin dogru temizleyiciyi secmenin onemli oldugunu vurgulamaktadirlar. Eger kisinin kuru veya hassas bir cildi varsa, nemlendirici, kopurmeyen temizleyiciler kullanilmalidir, cunku kopuren temizleyicilerde kullanilan kopurtucu maddeler ciltte daha fazla kuruma egilimindedir. Yagli veya akne egilimli bir cildi olanlar ise kopuklu veya salisilik asit bazli bir temizleyici sizin icin en iyisi olabilir. Kopuren temizleyiciler, daha derinlemesine bir cilt temizligine ihtiyac duyan yagli cilde sahip kisiler icin daha uygundur ve salisilik asit, ciltteki yagi etkili bir sekilde gidermeye yardimci olan bir beta hidroksi asittir. Karma bir cilt yapisina sahip olanlar icin ise bircok farkli temizleyici formul vardir. Bu formuller sutten yaglara, balsamlardan sulara kadar genis bir yelpazededir ve her temizleyici kisisel tercihlere uygun farkli bir duyusal deneyim sunmaktadir. Hangi urun seciliyorsa secilsin, asiri yikamamaya dikkat edilmelidir. Sayet yuzde kizariklik, soyulma, pullanma, gerginlik veya kasinti varsa, cilt asiri ovuluyor olabilir, buna dikkat edilmelidir.

Yuzu Sicak Su ile Yikamama
Uzmanlar kullanilan temizlik urununu durulamak icin soguk veya ilik su kullanilmasini onermektedirler. Ozellikle hassas ciltli veya gul hastaligi olanlarda sicak su kullanimi, yuzun kizarmasina ve alevlenmeye neden olabilir.

Yuzu Gunde Iki Kez Yikama
Uzmanlar genellikle yuzu sabah ve yatmadan once gunde iki kez yikanmasini onermektedirler. Sayet kisi yuzunu gunde bir kez yikamayi tercih ediyorsa, tavsiye edilen gun icinde biriken kirleri temizlemek icin aksam yikanmasi yonundedir. Ve kisi terli bir antrenmandan sonra kesinlikle yuzunu yikamalidir.



Tonik veya Sikistirici Kullanimi
Gunumuzde cilt temizliginde kullanilan urunler oncekilere nazaran cok daha etkilidir, bu nedenle kir ve yagi tamamen temizlemek icin toner veya buzucu her zaman gerekli degildir. Genellikle, temizleyicilerin tek basina yeterli olmadigi dusunuluyorsa bir tonik veya sIkilastirici tavsiye edilebilir. Yuzdeki yagi gidermek ve gozeneklerin gorunumunu en aza indirmek icin alfa hidroksi asitler bulunan gozenek Arindirici tonikler kullanilabilir.

Goz Makyaji Temizleyici Kullanma
Yatmadan once makyajin tamamen cikarilmasi onemlidir. Bu temizlik makyajin kendisinden kaynaklanan cilt tahrisi riskini en aza indirmede faydalidir. Hafif makyaj yapiliyorsa, normal yuz temizleyiciniz makyaji cikarmak icin yeterli olabilirken agir makyaji cikarmak icin yag bazli bir temizleyici veya misel su kullanmayi iceren cift temizleme etkili urunler kullanilabilir. Misel suyu, kiri ve makyaji etkili bir sekilde yikamak icin hem suya hem de yaga baglanan misel molekulleri icermektedir. Bu, en cok bir dugunde veya baska bir ozel etkinlikte yapilacak olan agir makyaj icin kullanilir.

Bu makyaj temizlenirken birinci adim bitkisel yag bazli bir temizleyici veya bir goz makyaji temizleyici onerilmektedir. Bu ozellikle goz cevresi icin onemlidir ve bu yag bazli urunler inatci astari ve makyaji sivilastirir. Goz cildinin surtunmeden veya kalem cekmeden olusacak tahrise karsi korunmasini saglar. Bunu, geleneksel su bazli bir temizleyici ile yikanmalidir. Goz makyajini nazikce cikarmanin bir yolu, ovalamak yerine goz bolgesini dikey olarak oksamaktir. Hassas bolgeye cok fazla basinc veya surtunme, dusuk dereceli iltihaplanmaya yol acabilir, bu da zamanla hiperpigmentasyona donusebilir.

Cildinizi Yanlis Sekilde Ovma
Nazik ama kapsamli bir temizlik icin, kullanilabilecek en iyi alet parmak uclaridir. Parmak uclari temizlik sirasinda dolasimi uyaran ve lenfatik drenaji artiran hafif bir masaj yapilmasini saglarlar. Ekstra derinlemesine bir temizlik icin, sonik temizlik urunleri ciltteki suyu daha etkili bir sekilde cikarabilir. Aslinda, manuel temizlemeye kiyasla, sonik destekli temizlik, ciltteki partikul madde kirliligini daha etkili bir sekilde ortadan kaldirir ve temel temizlik icin tasarlanmak goz temizlik fircalarindan faydalanilabilir.

Kurulamak Icin Temiz Havlu Kullanimi
Yuzu temizlemek icin sadece yikamak yeterli degildir. Yuzu yikamaya baslamadan once eller iyice yikanmalidir. Ve birkac gundur rafin uzerinde asili duran aile el havlusu ile yuzu kurulamamak gerekir. Cunku bakteriler havlu uzerinde ureyebilir ve temiz, nemli yuze aktarilabilirler. Yalnizca yuz temizliginde kullanilabilecek, yumusak, temiz ve kisiye ozel bir havlu ile kurulama yapilmalidir.



Temizledikten Sonra Nemlendirici Kullanimi
Yuz temizliginde kullanilan urunler cildi kurutabilir veya tahris edebilir. Bu yuzden yikadiktan sonra cildi hafif bir nemlendiriciyle nemlendirilmesi onerilmektedir. Bu urunler akne ilaci veya yaslanma karsiti urunu gibi retinol bazli nemlendiriciler olabilir. Ozellikle dogal urunlerin secilmesine dikkate edilmelidir.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 15 Eylül 2020, 09:24   #2
Standart

Yüzümüzü yıkarken yukarıdan aşağı değil aşağıdan yukarıya ellerimizi sürersek yüz sarkmasını önlemiş oluruz.

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 
Alt 15 Eylül 2020, 09:34   #3
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ve yüzümü sadece bebe şampuanı ile yıkıyorum, en temizi.

 
Alt 15 Eylül 2020, 09:35   #4
Standart

Alıntı:
ihaveanidea Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yüzümüzü yıkarken yukarıdan aşağı değil aşağıdan yukarıya ellerimizi sürersek yüz sarkmasını önlemiş oluruz.
bilgilendirme icin tşkler : )

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 15 Eylül 2020, 09:36   #5
Standart

yuzunuzu yikarken su faturasunin cok gelecegi ni de hesaba katarsak :)))))))

________________

Yuz Yikarken Dikkat Edilmesi Gereken Puf Noktalar
 
Alt 15 Eylül 2020, 09:36   #6
Standart

Alıntı:
Publisher Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ve yüzümü sadece bebe şampuanı ile yıkıyorum, en temizi.
Sen zaten bebis gibisin :*

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 10 Şubat 2022, 06:52   #7
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Özel göz şampuanı ve dalin ile birlikte yıkarım

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:16.