IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2020, 11:58   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bal Ile Vucut Bakim Yontemleri

Bal ile cilt bakimi yuzyillardir kullanilan bir yontemdir. Doganin insanogluna sundugu bu mucizevi madde, sadece besin degeri acisindan degil ayni zamanda cildi yenileyici ozelligi ile de dikkat cekmektedir. Balin kalitesini bildiginiz gibi arilarin ozleri topladigi cicek cinsleri ve bulundugu rakim belirlemektedir. Ornegin ulkemiz acisindan dusunuldugu zaman Anzer bali buna guzel bir ornek olacaktir.
Balin onarici gucunu kullanabilmek adina oncelikle kaliteli bir bala ulasmamiz gereklidir. Orta seviyeli kaliteli balin iceriginde magnezyum, kalsiyum, potasyum, kukurt ve demir gibi pek cok yararli bilesen oldugunu soyleyebiliriz. Ayrica az oranda da olsa B ve C vitaminlerinin yani sira cinko, iyot ve bakir da bulunmaktadir. Yum bunlari iceren bali kullanarak saglikli bir vucut bakimi yapilabilir.

Bal ile Vucut Bakimi Nasil Yapilir?
Ozellikle yuz maskeleri yapmak icin bali kullanabilirsiniz. Cunku cilde bircok faydasi vardir. En yaygin bilenen faydasi cildi beslemesi ve yaslanmayi geciktirici etkisinin olmasidir.
Bal, cildin esnek ve puruzsuz kalmasini saglayan nemi korumaya yardimci olur. Ayrica balin nemlendirici ozelligi cildin esnekligini, yumusakligini ve puruzsuzlugunu korumasina yardimci olur. Antioksidanlar, epidermisi serbest radikallerin zararli etkisinden korur. Bal, vucut bakim urunu olarak su sekillerde kullanilmaktadir.



Goz ve Cevresi Icin Kullanim Yontemi
Ozellikle goz cevresi sarkmasini onlemek icin uc kasIk dogal kremi bir kasIk balla karistirin. Dogal kremi eczaneden acik sekilde temin edebilirsiniz. Uygulama olarak gozlerinizi tamamen kapali tutarak etrafina dikkatlice uygulayin. Bu karisimla 10 dakika bekletin. Daha sonra islak mendil veya pamuk yardimiyla temizleyin. Boylece saglikli bir goz cevresine zamanla kavusabilirsiniz. Ortalama uc veya dort seans sonra etkisini gorebilirsiniz. Bu yasiniza veya cilt yapiniza gore degisIklik gosterebilir.

Cilt Icin Tonik Olarak Kullanimi
YaklasIk bir corba kasigi bali ve kabugu soyulmus, cekirdekleri alinmis orta buyuklukteki elma ile kaynatin. Daha sonra haslanan elmayi pure haline getirin ve cildinize yayin. YaklasIk on bes dakika sonra cildinizi temizleyin. Seanslari tekrar ettikce degisimi farkedeceksiniz.

Yagli Ciltler Maske Olarak Kullanimi
Ozellikle cildiniz yagli ise dilediginiz malzemeyi kullanamazsiniz. Etkili sonuc icin ya yuksek fiyatli ve kimyasal iceren urunleri tercih edecek veya dogal yontem olarak bali kullanacaksiniz. Secimizin dogal bal ile yapilan yuz maskesi olacagi suphesiz.
Yuz maskesi yapmak icin bir yemek kasigi dogal bal, bir tatli kasigi sivi sabun veya gliserin, bir yumurtanin aki ve aldigi kadar unu karistirin. Macun kivamina gelince un eklemeyi kesin. Yuz bolgenize veya boyun bolgenize hazirlamis oldugunuz karisimi yayin. Ortalama on dakika bekletin ve ilik suyla durulayin. Seanlari tekrar ettikce etkisini daha iyi gorebileceksiniz.

Vucut Kremi Olarak Kullanimi
Ozellikle erken yaslanmayi oncelemek adina vucut kremlerini tercih ederiz. Elbette cogu kimyasal icerik barindirsa da bal gibi dogal olarak uretilenleri de mevcut. Evimizde bali kullanarak vucut kremi yapmak icin bir cay kasigi bitkisel yag, bir kasIk bal ve bir cay kasigi limon suyunu karistirin. Vucudunuzu islatarak nemlendirin veya banyo sonrasi uygulayin. YaklasIk on bes dakika bekletin ve ardindan ilik su yardimi ile temizleyin. Zamanla senasi tekrar edin ve degisimi gozlemleyin.

Dogal bir vucut ve saglikli yasam icin doganin bize sundugu bal ve turevlerini gunluk yasaminiza adapte etmeyi unutmayin.
 
Alt 10 Şubat 2022, 06:51   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bal bir çok şeye faydalı zaten

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:56.