IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2020, 09:08   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Selulit Ve Catlaklar Icin Kahve Masaji Faydali Midir?

Kisinin cildinin saglikli gorunmesi kendini iyi hissettirir ve moral duzeyini yukseltir. Catlaklar ve selulitli bir cilt gorunumu pek cok kadinin ortak sIkayetleri arasinda yer alir. Durum boyle olunca bu konu ile ilgili alternatif cozum arayislarina olan ilgi de cok olur. Bu cilt problemleri ozellikle hamilelikten, asiri kilo alimindan veya kilo vermeden sonra ortaya cikabilir ve her ne kadar cildin en ust tabakasinda gibi gorunseler de, catlaklar aslinda orta tabakadadir. Bu durum, yalnizca topikal tedavi ile giderilmesini zorlastiran bir durumdur. Neyse ki, yuzeyin altindaki dokulari etkileyebilecek sekilde bazi adimlar atmak mumkundur. Bu yazida catlak ve selulit icin kahve ne gibi faydalar saglayabilecegi ve nasil uygulanacagina dair bilgiler bulunmaktadir.

Kahve ve Cilt Bakimi
Kahve, cilt bakimina sagladigi faydali ozelliklerden dolayi giderek daha cok onem kazanmaktadir Kahve ile cildi fircalama veya ovma teknigi ile muhtemelen herkesin mutfaginda olan iki basit malzeme ile cilt bakimi yapmak mumkundur. Fakat bilinmesi gerekir ki her tedavi gibi, sonuclari gormek zaman alir, bu yuzden sabirli olmak gerekir. Ayrica faydalarini daha etkili bir sekilde gormek icin kahve peelingini sabah erkenden kullanilmasi faydalidir. Kahvenin aromasi cildi uyandiracak ve gune guclu bir sekilde baslamasini saglayacaktir.
Selulit tum kadinlarin yaklasIk yuzde 80-90’ini etkileyen bir cilt problemidir. Son derece yaygin olmasindan dolayi, internet aramalarinda en cok aranan konularin basinda selulitin nasil azaltilacagi konusudur. Mevcut arastirmalar sayesinde artik selulitin sayisiz neden iceren ve cok yonlu tedavi ve yonetim gerektiren karmasIk bir konu oldugunu anlasilmaktadir.
Peki, selulite neden olan nedir? En iyi tedavi secenekleri nelerdir? Selulit sadece cildin dermal tabakasina (bag dokusu tabakasi) deri alti yag sismesinden kaynaklanmakla kalmaz, ayni zamanda bolgeye kan akisinin azalmasi, kollajen uretimini azaltmanin yani sira lenfatik drenaji azaltmasina da neden olur( Bu durum genellikle dar ve baski yapan kisitlayici kiyafetlerin kullanilmasindan donra yasanir. Yas, cinsiyet, DNA, diyet, etnik koken, degisen dermal matris ve aktivite duzeyi de selulite katkida bulunabilir. Uzmanlara gore selulitin tedavi edilebilir uc bileseni vardir, bu bilesenler sunlardir:
• Kollajen icin yaglar azaltilmali ve kan dolasimini artirilmalidir.
• Masaj yaparak bolgede lenfatik drenaji arttirilmali
• Saglikli bir diyet ve egzersizle birlikte uygulanmali.
Selulit gorunumunu azaltmaya yardimci olmak icin kahve ile cildi masaj yaparak ovmak yardimci olmaktadir.



Selulut ve Catlaklar Icin Kahve Nasil Uygulanir?
Selulitle masaj yapmak icin 5 Dk. Yeterlidir ve malzemeler muhtemelen her evde bulunan malzemelerdir. Bunun icin gerekli malzemeler sunlardir:
• 1 fincan kahve telvesi
• ½ fincan hindistancevizi yagi (veya tatli badem yagi)
• bardak kalin taneli seker (Bu tarif icin turbinado sekeri kullandim)
• 4-8 damla tarcin yagi (cok hassas cildi olanlar daha az kullanabilir)
• 8 damla vanilya yagi veya 1 cay kasigi yemek vanilyasi

Uygulanmasi
• Buyuk bir kapta kahve telvesi, hindistancevizi (veya tatli badem) yagi, seker ve ucucu yaglar eklenerek karistirilir.
• Homojen bir karisim elde edilir
• Karisim yeniden kullanilabilir bir kapta saklanmalidir. Ucucu yaglarin kullanilmasi nedeniyle, cam veya yuksek kaliteli plastik tercih edilir ve dus guvenligi icin plastik kaplar muhtemelen en iyi secim olacaktir. Bu karisim buzdolabinda bir yila kadar saklanabilir.

Kahve ile Masaj ve Ovma Islemi Nasil Yapilir?
Dus alindiktan sonra temiz cilde, selulitin bulunma olasiligi yuksek bolgelere (kalca ve uyluk) ve ayrica selulitin gorunur bolgelerine masaj yapilarak uygulanmalidir. Hassas cildi korumaya ozen gostererek, tolere edildigi kadar kuvvetlice masaj yapilmalidir. Ciltte alerjik reaksiyon olmamasi icin 5 dk. Masaj yapildiktan sonra bolge iyice durulanmali ve kurulanmalidir. Kahve ile peeling yapildiktan sonra bolgeye Greyfurt selulit kremi gibi yuksek kaliteli bir nemlendirici uygulamak uygulamanin etkisini artirmaya faydasi olacaktir. Ovulan alanlara gecici olarak kizariklik olmasi normaldir. Herhangi bir rahatsizlik veya tahris devam ederse, kahve daha ince sekilde ogutulmeli daha ince sekeri kullanilmali veya tarcin yagini kullanilmamalidir.

Kahve ile Masajin Selulitlere Faydalari
Kahve telvesi ciltteki olu derileri soyarken, kafein kan damarlarinin genislemesine yardimci olur ve cildi sIkilastirir. Hindistan cevizi yagi nemlendirmeye yardimci olur ve bircok guclu cilt faydasina sahiptir. Seker, cildin daha fazla pul pul dokulmesine onlemeye yardimci olmaktadir. Tarcin yagi, kan damarlarinin genislemesini saglayarak ciltte ince bir dolgunluk etkisi yaratmaktadir, boylece selulit gorunumunde azalma yasanir. Pek cok kisi, selulitten nasil kurtulacagina dar cozumler aramaktadirlar. Kahve telvesi ile yapilan ovmalarin seluliti tamamen ortadan kaldiramasa da, selulit gorunumunu gozle gorulur bicimde azalttigi bulunmustur.
Bunun, kan akisini artiran ve cildin sIkilasmasina neden olan kan damarlarinin genislemesine neden olan kafeinden oldugu dusunulmektedir. Kahve fircalari iki ana etki mekanizmasiyla calisir. Bunlar kafeinin yag (yag) dokusu uzerindeki dogrudan etkileri ve masajin etkileri seklindedir. Kahve ile masaj yaparak ovmak dokuda bulunan odemini azaltmaktadir ve muhtemelen kolajen ( keratinositler) uretmekte olan hucrelerin aktivitesini artirmaktadir. Boylelikle yag hucrelerinin ( adipositler)etkinligi de azalmis olur. Selulit icin bu kahve ile ovma uygulamasi yapilmali ve en iyi sonuclar icin haftada 2-3 kez kullanmaya dikkat edilmelidir.
Antioksidanlar cildi toksIk atiklardan arindirmaya yardimci olarak cildin gorunumunu iyilestirirler. Daha sIki bir cilt daha saglikli gorunur v ve daha iyi bir gorsel gorunume sahip olmasi, kisinin kendine olan guvenini artirir. Kahve bazli vucut ovma urunleri ayrica gunesin UV isinlarindan koruma saglar ve bu gunes lekelerini uzak tutar. Kahvenin dogal bir peeling ozelligi vardir. Eksfoliasyon, olu cilt hucrelerini, kiri ve gevsek cildi temizler. Cildi aydinlatan ve sIkilastiran ekstra kollajen ureten kahve peelinginin ek faydasi ile bu catlaklarin kaybolmasina kolayca yardimci olunabilir. Kahve bazli vucut peelingini denemeyenler, ozellikle kafeinin dogal iyilestirici ozelliklerinden yararlanmak icin denemeleri onerilir. Cunku kahve, rahatsiz edici catlaklarin ve selulitin dogal olarak azaltilmasina yardimci olabilecek en gozde dogal cozumler arasindadir.
 
Alt 10 Nisan 2021, 14:14   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kahvenin son yıllarda, vücut için çok iyi geldiğini söylüyorlar ama pek sanmıyorum.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:30.