IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2020, 14:20   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cilde faydasi saymakla bitmiyor! Iste mutfaktaki gizli mucize

Sirke genellikle salata soslarinda kullanilir. Unutmadan belirtmek gerekir ki Turkler bir de sakatat corbalarinda sirke ve sarimsak ikilisinin muhtesem birlikteligi ile lezzet soleni yasatirlar. Tursu yapiminda limon-sirke tartismasinin bas rolunu sIklikla kullaniyoruz. Mutfakta harikalar yaratan sirkenin cilt bakimda sihirli bir formul oldugunu biliyor musunuz?
Sifasi son donemlerde fark edilen elma sirkesi, saglik ve kisisel bakim alaninda alternatif cozum olmaya devam ediyor. Antiseptik ozelligindeki sirkenin duzenli kullanilmasi halinde ciltte yarattigi mucizeyi gordugunuzde gozlerinize inanmayacaksiniz. Dogal bir tonik olan elma sirkesi, cildin olu derilerinden arinmasina olanak verirken ferahlatici etkisi ile adeta deri degistiren yilan gibi hafif hissetmenize yardimci olur. Peki, elma sirkesinin cilt bakiminda yararlari nelerdir? Elma sirkesi ile cilt bakimi icin dogal kur nasil hazirlanir? Iste, elma sirkesinin cilt bakiminda kullanilmasina dair tuyolar...


ELMA SIRKESININ CILDE FAYDASI NEDIR?
Cilt bakim rutinlerinde dogal urunleri tercih edenlerin bir numarali favori urunu elma sirkesidir. Elma sirkesi; fermantasyon yoluyla olusurken antibakteriyel ile antifungal ozellikleri kazanir ve bunyesinde asetik asit ile malik asit gibi asidik ozellikleri barindirir. Elma sirkesinin icerigindeki asidik ozellik ciltte yerlesen bakterilerin olmesine yardimci olur.

Elma sirkesinin duzenli olarak kullanilmasi akne, siyah nokta ve sivilce problemlerinin cozulmesine yardimci olurken bu sorunlarin tekrarlamasini onler.
Dogal tonik olarak kullanilan elma sirkesi cildi derinlemesine temizler. Kir ve olu cilt hucrelerinin ust tabakadan silinmesini saglar ve gozeneklerin acilmasina yardimci olur.
Cildi bakterilerden ve dis etmenlere bagli olarak cilde yapisan yabanci maddelerden arindirarak gozeneklerin sIkilasmasini saglar.
Gunes yanigini onlerken mevcut olan gunes yanigi izlerinin tedavisinde oldukca etkilidir.
Ciltte olusan et benlerinin uzerine direkt olarak sirke uygulanmasi ile zaman icerisinde bu benlerin kuruyarak dusmesinin yolu acilir.
Cildin pH dengesini saglar ve sebum uretimini normal seviyede tutarak cildin nem oranini sabit tutar. Boylece cildin hem kurumasini hem de yaglanmasini onler.
Elma sirkesi cildi sIkilastirir. Duzenli kullanilmasi halinde cildin elastikiyetini korumaya ve kirisIkliklarin olusumunu yavaslatmaya destek olur.
Sivilce izleri ve lekelerini ortadan kaldirir.
Gozalti morluklarinin koyu goruntusunu azaltir.

ELMA SIRKELI CILT BAKIM KURLERI
Elma sirkesi ile yapilan cilt bakim kurlerini kullanarak yuzunuzu temizleyip iyilestirebilirsiniz. Hatta cildinizdeki renk esitsizliklerinden de aninda kurtulabilirsiniz.


Elma Sirkesi+ Bal

1 yemek kasigi bal ve yarim yemek kasigi elma sirkesini temiz bir kapta karistirin. Ardindan karisimi yuzunuze surun ve 20-25 dakika bekletin. Sonrasinda ilik su ile durulayin.

Elma Sirkesi+ Karbonat

1 yemek kasigi elma sirkesi ve 1 yemek kasigi karbonati karistirin. Ardindan karisimi yuzunuze surun ve 10-15 dakika bekletin. Sonrasinda ilik su ile temizleyin.

Elma Sirkesi+ Zeytinyagi

1 yemek kasigi elma sirkesi ve 1 yemek kasigi zeytinyagini homojen bir sekle gelene kadar cirpin. Yuzunuze surun ve 15-20 dakika bekletin. Son olarak bol su ile temizleyin.

EVDE ELMA SIRKESI NASIL YAPILIR?
Elma sirkesi hazirlamak icin 1 kilo elma, 2 yemek kasigi bal, 3 litre su, 1 cay bardagi nohut ve yarim cay bardagi bulgur yeterli olur.
Elmalari yikayip kabuklarini soymadan parca parca kesin ve cam bir kavanoza yerlestirin.
Ardindan uzerine bal, bulgur, nohut ve suyu ekleyin.
Kavanozunun agiz kismini tulbent ile hava almayacak bir sekilde kapatin ve 20 gun bekleyin.
 
Alt 31 Mart 2020, 21:16   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel paylaşım teşekkür ederiz denemek lazım kesinlikle.

________________

~ E & B ~
 
Alt 01 Nisan 2020, 12:08   #3
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
She Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel paylaşım teşekkür ederiz denemek lazım kesinlikle.
Ben tşk ederim denememiz lazim : D

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:43.