IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2020, 01:30   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Araba kullanırken gözlük kullanın

Güneşli günlerde araç içerisinde takılan güneş gözlükleri kaza esnasında gözünüze sıçrayacak parçalardan sizi etkili bir şekilde korur.





İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Peykan Türkçüoğlu, araç kullanırken takılan gözlüğün trafik kazalarında gözü koruduğunu söyledi. Doç. Dr. Peykan Türkçüoğlu, tatil planlarının yapıldığı yaz mevsiminin gelmesi ile trafik kaza oranlarında ciddi artışlar yaşanmaya başlandığına dikkat çekti.
Trafik kazalarına bağlı yaşanan göz yaralanmalarının kalıcı iş ve güç kayıplarına neden olduğunu kaydeden Türkçüoğlu, "Trafik kazalarından korunmanın en önemli yolu, trafik kurallarına uymaktır. Ancak bunun adı kaza, meydana gelmesi durumunda göz yaralanma ihtimalini azaltmanın yolları var mı? Tabi ki var. Bunlardan ilki emniyet kemer kullanımıdır. Hava yastığı donanımı bulunan araçlarda emniyet kemeri kullanılmaması, hava yastığının yüz bölgesine çok yakın mesafede açılması sonucunda daha fazla yüz ve göz yaralanmasına sebep olmaktadır. Yani hava yastığı, emniyet kemerinin takılı olmaması durumunda dost değil düşman olarak davranmaktadır." diye konuştu.
Dikkat edilmesi gereken ikinci noktanın arabanın tüm camlarının mikalı cam olarak bilinen lamine cam olması gerektiğini belirten Türkçüoğlu, "Bu camlar, kaza anında etrafa dağılıp göz yaralanmalarına yol açmazlar. Belki de en basit ve ucuz yol eğer kırma kusurumuz yok ve gözlük kullanıcısı değil isek, koruyucu amaçlı gözlük kullanımıdır.

Yansımasız (anti-refle) gözlükler ise, gece araç kullanacakların karşıdan gelen araç farlarından etkilenmelerini en düşük seviyeye indirirken, gözlerine de koruma sağlar." şeklinde konuştu.
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:35.