IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2020, 01:26   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Üveit kalıcı görme kaybı nedeni

Gözde kızarıklık, bulanık görme ve görmede azalma gibi belirtileri olan üveit hastalığı, zamanında tedavi edilmezse kalıcı görme kayıplarına yol açabiliyor.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Doç. Dr. İbrahim Erbağcı, hastalığın virüs ve parazit gibi etkenlerle ya da vücuttaki bir hastalığın gözdeki belirtisi olarak ortaya çıkabileceğini söyledi.

Doç. Dr. Erbağcı, ''Üveit, gözün içindeki damar tabakanın iltihabı sonucu ortaya çıkan bir hastalık. Gözde kızarıklık, bulanık görme ve görmede azalma gibi belirtileri olan üveit hastalığı, tedavi edilmediğinde kalıcı görme kayıplarına neden olabilir" dedi.

Hastalığın tek bir gözde olabileceği gibi nadiren iki gözde de görülebileceğine değinen Erbağcı, "Üveitin tedavisinde geç kalınmaması gerekir. Çünkü erken bir dönemde tedavi edilmeyen hastalık, göz bebeğinde şekil bozukluklarına, katarakta, göz tansiyonunun yükselmesine sebebiyet verebilir'' dedi.

Erbağcı, üveit hastalığının tedavisinde çeşitli ilaç ve damlaların kullanıldığını, hastalığın ilerlemesi durumunda ise hastaya daha sistemik ilaçlar verilebildiğini belirtti.

Erken tanı ve doğru tedavi

Doktorun, üveit hastalığının başka bir hastalıktan kaynaklandığını tespit etmesi durumunda, hastayı diğer polikliniklere yönlendirmesi gerektiğini belirten Erbağcı, hastalık için erken tanı ve doğru tedavinin çok önemli olduğunu söyledi.

Üveit hastalığının her yaşta görülebileceğini ancak erişkinlerde daha çok görüldüğünü söyleyen Erbağcı, ''Hastalığın özellikle yaşlılarda dikkate alınması gerekir. Yaşlılıkta bu hastalık daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir'' dedi.

Erbağcı, gözünde üveit hastalığı belirtileri olan kişilerin bunu basit bir göz rahatsızlığı olarak görmeyip hemen doktora başvurması gerektiğini sözlerine ekledi.




Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:21.