IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Gezi Rehberi Dünyayı Gezerken Yaşananlar!

 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2020, 19:24   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Medeniyet tarihinin öncü ülkelerinden olan Fransa'nın eşsiz güzel şehirleri

Medeniyet tarihinin öncü ülkelerinden olan Fransa'nın eşsiz güzel şehirleri

Paris

Eyfel Kulesi hakkında bilgi ve fotoğraflar

Romantik dokusu ve lüks yaşantısı ile özdeşleşmiş bulunan başkent Paris, Sen Nehri etrafında şekilleniyor. Fransa gezilecek yerler çizelgesinin başında gelen kent, bünyesinde gizlediği Orta Çağ ve Roma dönemine özgü sanatsal eserleri sayesinde adeta açık hava müzesini anımsatıyor. Neoklasik mimari stilde hazırlanmış ihtişamlı yapıtlar, şehrin uluslararası anlamda ün kazanmasına yardımcı oluyor.

Dünyanın ikonik yapılarından olan Eyfel Kulesi, Paris’in en önemli simgelerinden. 324 metre yüksekliğindeki görkemli yapıt, 3 ayrı seyir platformu ile göz alıcı bir şehir manzarası sunuyor. Notre Dame Katedrali, Louvre Müzesi, Pantheon, Pompidou Merkezi ve Sacre Coeur Bazilikası, şehrin diğer turistik değerlerini sembolize ediyor.


Medeniyet tarihinin öncü ülkelerinden olan Fransa'nın eşsiz güzel şehirleri

Bordeaux

Fransa’nın sevimli liman kenti olarak bilinen şarap merkezi Bordeaux, M.Ö 300’lü yıllarda Kelt kabileleri tarafından yerleşim yeri olarak tercih edilmiş ve Burdigala olarak anılmaya başlanmış. Dolayısıyla “Keltlerin Şehri” anlamına gelen şehir isminin günümüzde, Burdigala’ya dayandığı tahmin ediliyor.

Kraliyet Meydanı ismiyle de anılan Bordeaux, şehrin en bilindik mekanlarından. Estetik bir görüntü sunan meydanda, özellikle su yüzeyinde yansıyan Miroir d’eau adındaki mimari yapıtı mutlaka görmelisiniz. Daha sonra Pont de Pierre Köprüsü, Grosse Cloche de Bordeaux, Pey Berland Kulesi ve Bordeaux Katedrali gibi ihtişamlı yapıtları ziyaret edebilirsiniz.

Medeniyet tarihinin öncü ülkelerinden olan Fransa'nın eşsiz güzel şehirleri

Lyon

Saone ve Rhone nehirleri arasında konuşlanmış bulunan Lyon, mutfak kültürü ve rekreasyon alanları ile ülkenin vazgeçilmez şehirleri arasından öne çıkıyor.

Gastronomi alanında adını duyurmuş olan muazzam kentte nüfusun büyük bir çoğunluğu Eski Lyon bölgesinde toplanmış. Dar sokaklar ile çevrelenen bölgede, St. Jean Katedrali, Notre Dama Fourviere ve Musee des Beaux-Arts de Lyon gibi birbirinden muazzam tarihi yapıtlar yükseliyor. La Croix- Raousse, Fourviere Tepesi ve Presqu’ile de şehrin görülmeye değer alt bölgeleri olarak biliniyor.

Medeniyet tarihinin öncü ülkelerinden olan Fransa'nın eşsiz güzel şehirleri

Marsilya

2600’lı yıllarda Foçalı Grekçeler tarafınca kurulan Marsilya, Fransa’nın en eski şehri olarak önem kazanıyor. Notre-Dame de la Garde, Chateau d’If, Marseille Cathedral, Musée d’Histoire de Marseille gibi mimari yapıtları ile tarihi dokusunu ortaya koyuyor.

Eski liman ismiyle de anılan Vieux, şehrin canlı atmosferini hissedebileceğiniz sosyal alanların başında geliyor. Akdeniz tarihini yansıtan unsurları, samimi yerli halkı ve şık lokantaları ile zihinlerde yer eden liman bölgesinde yürüyüş yapabilirsiniz. Haussmann tipi binaların ve butiklerin yer aldığı Joliette bölgesine uğrayarak, arkadaşlarınızla birlikte hoş sohbetler edebilirsiniz...


Medeniyet tarihinin öncü ülkelerinden olan Fransa'nın eşsiz güzel şehirleri

Nice

Fransa gezilecek yerler keşfinin turistik şehri Nice; düzenli plajları, berrak suları ve küçük semtleri sayesinde kusursuz yaz tatili yapmak isteyenlerin beklentilerini karşılıyor.

Doğa ile bütünlük sağlayan muazzam şehrin en gözde bölgesi Vieux Nice. Notre Dame de Bazilikası, Marc Chagall Ulusal Müzesi, Palais Lascaris ve Musée Matisse gibi turistik noktalara yakın mesafede bulunan bölgede, pek çok tarihi ana şahit olabileceksiniz.

Dilerseniz Neoklasik mimari tarzındaki kafeleriyle ve dünyaca ünlü mağazalarıyla göz dolduran Massena Meydanı‘nda mola verebilirsiniz. Cadde üzerinde ayrıca Jaume Plensa‘nın “Conversationa Nice” eserine karşı panaromik fotoğraf çektirmenizi de unutmamalısınız.


Medeniyet tarihinin öncü ülkelerinden olan Fransa'nın eşsiz güzel şehirleri

Strazburg

Alsas bölgesini kaplayan tarihi şehir Strazburg, Alman ve Fransız kültürü arasında adeta köprü işlevi görüyor. Bas-Rhin bölgesinin başkentliğini yapan bölgenin en tanınır özelliği, yapısında uluslararası organizasyonlara yer veriyor olması.

Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Parlamentosu gibi bu merkezi kuruluşlar, şehrin turistik çekiciliğini bir hayli artırıyor. 1949 yılından beri Avrupa Birliği görüşmeleri için önem taşıyan şehirde, University of Strasbourg gibi uluslararası okullarda eğitim sunuluyor..

Medeniyet tarihinin öncü ülkelerinden olan Fransa'nın eşsiz güzel şehirleri

Cannes

Fransız Rivierası’nın en gözde kasabası Cannes, ilkbahar ve yaz aylarında düzenlenen film festivali ve renkli sahilleri ile turistik bir cazibe sunuyor.

Arnavut kaldırımlı tarihi sokakların çevresinde Hotel De Ville, Chapelle Bellini, Eglise Notre-Dame-d’Esperance ve Musee de la Castre gibi ihtişamlı yapıtlar yükseliyor. Geçmişte balıkçı kasabası olarak bilinen Akdeniz şehrinde gün içerisi yapabilecek pek çok sosyal aktivite mevcut.

İlk önce şehrin sinemacılık ruhunu yansıtan Le Suquet bölgesinde, ünlü filmlerin ve senaristlerin resimlerini inceleyebilirsiniz. Sahil Promenade de la Croisette caddesini sevdiklerinizle birlikte sahil kenarı boyunca dolaşabilirsiniz. Devasa boyuttaki yatları görebilmek için Vieux Port liman bölgesini uğramalısınız.


Medeniyet tarihinin öncü ülkelerinden olan Fransa'nın eşsiz güzel şehirleri

Biarritz

Kum ve deniz cenneti” olarak tabir edilen Biarritz; göz alıcı güzellikteki plajları, heybetli şatoları, üçgen çatılı evleri ve leziz yemekler sunan restoranları ile popüler olan sevimli bir şehir.

Fransa’nın güneybatısını çevreleyen bölge, asıl çekiciliğini dalga sörfü ile yakalıyor. Dalgalar arasında yapılan sörf gösterileri, daha çok şehrin çekim merkezi Grande Plage‘de yoğunlaşıyor. Şehrin güney ucuna inildiğinde, mercan kayalarının oyulması sonucu tasarlanmış Meryem Ana Heykeli yükseliyor.

Plagede Miramar’da yer alan Deniz Feneri, 75 metre yüksekliğiyle muazzam bir görüş açısı ortaya çıkartıyor. Musée du Chocolat da çikolata tutkunlarına zevkli anlar yaşatıyor.

Medeniyet tarihinin öncü ülkelerinden olan Fransa'nın eşsiz güzel şehirleri

Lille

Nord Pas de Calais bölgesinin çatısı altında bulunan Lille, Fransız ve Flaman kültürünün harmonisinden oluşuyor. Tarihi geçmişi boyunca Romalı’ların hakimiyeti altında kalmış olan göz alıcı kent, sosyal ve kültürel açıdan son derece zengin bir dokuya sahip.

Merkezi semt Vieux‘deki Citadel of Lille, yıldızı andıran görüntüsü ile bölgeni en çarpıcı tarihi yapıtları arasında geliyor. 125 hektarlık alanı kaplayan Bois de Boulugne ise yemyeşil ağaçları, seçkin hayvan türleri ve göl manzarası ile doğal kompleks alanı yaratıyor.

Tarihi şehre geldiğiniz zaman ilk önce rotanızı Grand Palace meydanına çevirebilirsiniz. Daha sonra bölgeye yakın kısımdaki Lille Kapıları, La Treille Klisesi ve Güzel Sanatsal Müzesi gibi tarihi noktaları gezmeye başlayabilirsiniz.


Medeniyet tarihinin öncü ülkelerinden olan Fransa'nın eşsiz güzel şehirleri

Monako

Vatikandan sonra dünyanın en küçük ikinci ülkesi Monako; tarihi yapıtları, zengin çiçeklerle bezenmiş bahçeleri, müzeleri, prestijli butikçileri ve ilginç koleksiyonlara ev sahipliği yapan müzeleri ile benzersiz bir tatil deneyimi vaat ediyor.

3.350 metre uzunluğunda olan doğa harikası kent; Monaco Ville, Monte Carlo, Fontvieille ve La Condamine olmak üzere 4 ayrı alt bölgeden oluşuyor. Prens Sarayı, Monako Katedrali, Oşinografi Müzesi, Napoleonik Hediyelik Eşya Müzesi, Monako’nun Yeni Ulusal Müzesi, Pul ve Bozuk Para Müzesi gibi tarihi eserler, şehrin kültürel dokusunu ifade etmeye çalışıyor.



Alıntı..
________________

~ E & B ~
 
Alt 13 Mart 2022, 09:31   #2
Standart

Kartpostal gibi bazı yerlerin görüntüsü, çok güzel

 
Alt 11 Eylül 2022, 20:30   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Lütfen Allahım gitmeden ölemem..

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 11 Eylül 2022, 20:34   #4
Standart

fransayi bir benmi sevmiyorum

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:48.