IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Yazgı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2020, 17:44   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Öteki Taraf film analizi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Yaşamdan daha gizemli ne olabilir?"

Biraz sinematik bir klişe olmasına rağmen Özcan Deniz'in Öteki Taraf'ı, anlatıların kesişmesi konusunda etkileyici bir masal ortaya çıkardığı için film tanımlamasını hak ediyor. Bu da oldukça kolay serbest bırakılacak bir özellik, iki ayrı film olarak resimler zengin bir sunumla başlıyor. Meryem Uzerli, Aslı Enver ve Özcan Deniz mutlu olmak isteyen üç kişi. Ece, ayrılmak istediği sevgilisine bir video-mesaj bırakarak aniden ortadan kaybolur. Bu mesaj Çetin'i dehşete düşürse de kısa bir süre sonra hayatına Sara ile devam eder ve çift yeni bir aşka başlar. Yeni konutlarında birkaç günün açmazında banyoda meydana gelen bir dizi karamsar olay, perdelerin hareketleri ve açılıp kapanan kapılar -her ne kadar klişe de olsa- insanı germiyor değil.

Bununla birlikte Çetin'in yeni işine yerleşmesi için Antalya'dan İstanbul'a taşınmalarının ardından, görünüşte çok tutkulu görünen çift tartışmaya başlar ve gerginlik arttıkça Ece, eşi üzerinde kararlılığını ve taahhüdünü test etmek için bir numara yapmaya karar verir. Ece, bir bahşiş karşılığında önceki kiracılarının yardımıyla yeni evinde gizli bir oda keşfeder ve Çetin'in tepkisini izlemek için kendisinden ayrıldığını ilan etmek adına bir video-mesaj bırakmaya karar verir. Oda tamamen karanlıktır ve ses yalıtımına izin vermez.

Orijinalliğine ve yaratıcılığına rağmen hikayesini tersine sırayla anlatan Öteki Taraf'ın ikinci yarısı, eski dünyayı dolaşıyormuşuz gibi hissettiriyor. Adil olmakla birlikte daha keyifli bir yarısı da var. Özcan Deniz, başlangıçta bir korku filminin kılıfını alarak erken alıntı yapıyor olmasına rağmen hikaye açılır ve her şey netleştiğinde hayatta kalma gerilimi ortaya çıkar.

Önde gelen üçlünün performansları etkileyici. Kuşkusuz, yine de filmin melodramatik ve genelde absürd olan doğası üzerinde oynuyor. Çetin her ne kadar yakışıklı, yetenekli ve dikkat çekici bir adam görünümünde olsa da, onu kim neden rahatsız eder? belki de çok acımasız alınan bir karardan sonra kendisini çaresiz ve güçsüz hissetmesi için küçük bir kıskançlık krizi yeterlidir.

Çoğumuzun küçükken izlediği Scooby Doo çizgi filminde karşımıza çıkan canavar kostümünün altında kimin olduğunu çoğumuzun kestirdiği, bu gizem-gerilim hikayesinde yaratılan aşırı şüpheye kimin sebep olduğuna kimliğine kadar nedenini ve sebebini az çok hissederiz.

Bir zamanlar zayıf ve alçak gönüllü güçlü ve güzel bir insanın neye dönüşebileceğine tanık oluyoruz.

Etkisinden birkaç gün kurtulamamıştım. Korku filmi havasında sahneleri var. Ama beğendim güzeldi. Tavsiye olunur.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:27.