IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Yazgı
  • 1 Post By Sihirbaz


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2020, 17:24   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart John Wick

John Wick

Uzun süredir ortalıkta görünmeyen Keanu Reeves nihayet beyazperdede! Nefes kesen aksiyon sahnelerinin en önemli oyuncularından biri olan Keanu Reeves, bu kez vurdulu kırdılı, silahlı ve bol öldürmeli bir filmde boy gösteriyor. Video oyunu, -özellikle silahlı arcade- tarzı bir film olarak adlandırabileceğimiz “John Wick” hedefi vurmak için ‘bum bum bum’ diye ateş eden bir karakterin kanlı macerasını, hikâyeye ağırlık vermeden ortaya koyuyor. Yani belli bir hikâye yok, sadece silahlar konuşuyor. ‘Shoot em up’ terimini filme uyarlayan ve onu görsellikle yoğuran yönetmen David Leitch ve Chad Stahelski (daha önce dublörlük de yapıyorlardı) sert havayı dağıtmak için duygusal sahnelere başvuruyorlar, zaten öteki türlü film yavan kalırdı. Böyle olması yerli yerinde olmuş!

Bakın bununla ilgili Keanu Reeves ne söylemiş: "Aksiyon filmlerinin duygusal yönü olmasını seviyorum. Sadece şov olmaktan çıkıp bir hikâye anlatıyor." Ama filmdeki görsellik, hikâyeyi biraz bastırıyor. Bunu da yadırgamamak lazım, çünkü filmin amacı bu! Şeytana pabucunu ters giydiren ‘boogeyman’ (öcü) lakaplı John Wick, aslında imkânsızı başaran, öfkeli, sinirli, acımasızca öldüren intikamcı ve kincidir. Karısının ve köpeğinin intikamını almak için, sürekli elinde silahla adam öldürür. Oldukça sessiz sakin görünen John Wick’in iç dünyasında yaşadıklarıyla, dışarıya yansıttıkları oldukça farklıdır. Sessiz sakin görünen bir kişi, zaten her zaman tehlikeli değil midir?

Aslında daha önce buna benzer filmler seyrettik: “Hitman” ve "The Equalizer"… Equalizer’da adalet için gözünü kırpmadan öldüren silahlı bir adam vardı. Gerçi John Wick ile silahlı adamın adalet anlayışları biraz farklı. John Wick her şeyi öç almak için yapıyor, adalet için değil, ama yine de kendine göre bir adalet anlayışı var. Peki ya “Hitman”? Hitman-vari hareketlerle örülü hikâyede, John Wick, Hitman karakteri ile muhteşem bir bağ kuruyor, neredeyse onun kadar yenilmez ve cesur. Bu ikisinin karışımından oluşan bir karakter ile yolculuğa çıkıyoruz sanki… Sürekli takip ve kovalamaca ile yol alan film, araya sıkıştırdığı bazı komik ve dramatik sahnelerle yelpazesini genişletiyor. Bu sahnelerden bahsedelim biraz da… Ateşli ortamdan kaçmak için gece kulübüne bornozuyla dalan adamın, hızlı koşuşu gerçekten evlere şenlik! Vites yükseltmek ve komiklik yaratmak adına iyi düşünülmüş. Bunun haricinde; dramatik ortamı perçinlemek için, filme dâhil edilen köpeğin John Wick ile kurduğu dostluk da zaman zaman seyircinin duygusala bağlamasına sebebiyet veriyor.

Buradan hareketle; ters köşe yapmayı seven filmin, startı köpek ile vermesi, önce mülayim/ılıman bir film izleyeceğimizin sinyallerini veriyor, ama ilerleyen sahnelerde anlıyoruz ki, durum bunun tam tersi! Yavaş başlayıp hızlı akıyor. Katil adam televizyonda video oyunu oynarken, yönetmenin aniden kesme yapıp, John Wick’in aynı oradaki gibi katil adamı öldürüşü de filmin video oyunu ile olan benzeşliğine vurgu yapıyor.

Genel itibariyle; bu tarz filmlerde katil karakter her zaman yalnız olur, belli bir sebepten ötürü hayatı ummadığı bir şekilde altüst olmuştur zaten. Hayatı altüst olan karakterin, öfkeli bir öldürme makinesine dönüşüyor oluşu da, oldukça bilindik bir hikâyedir. Hikâyeye farklılık katan ise o karakteri canlandıracak oyuncunun, karaktere nasıl bir yenilik kattığıdır. Hikâye önemli olmadığı için, karakterin bizi dünyasına davet etmesi, filmi izlenir kılan unsurlardan biri. Söz gelimi; filmi yan hikâyelere yem etmeyen yönetmenin, karakter üzerinde çalışması ve yapabileceklerini ortaya çıkarması da “John Wick” filminin olumlu tarafını vurguluyor.

John Wick’e can veren Keanu Reeves’e bir hayli ağırlık veren yönetmen, Reeves’in içindeki cevheri ortaya çıkarmakla kalmıyor, adeta karakter ile olan uyumunu perdeye mıhlıyor. Reeves’in gözlerindeki öfkeyi bile hissedebiliyoruz. Umursamaz tavırlarını da unutmamak gerek.Sonuç olarak; “John Wick” bir zamanlar katil olan bir insanın geçmişinden asla kaçamayacağını, geçmişinin ayaklarına dolanacağını aktaran sert bir aksiyon filmi. Değişim uğruna kendini aklamak için uğraşan John Wick’in her ne olursa olsun bataklığa yeniden saplanacağını da belirtmeden edemiyoruz, ama filmin finali bunu farklı bir noktaya çekebilir, çünkü sürpriz bir sona sahip…

Alıntı

Konu Yazgı tarafından (01 Mayıs 2021 Saat 17:07 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 01 Mayıs 2021, 16:27   #2
eSc
MerdümGiriz
eSc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Jonk wick Güzel bir film serisi Aksiyon ve gerilim adına ne ararsanız var Keanu Reeves de karakterle uyumu süper İzlemek için çok fazla vakit kaybetmeyin



________________

Beni anlamıyorlardı.
Zarar yok.
Zaten beni, daha kimler anlamadı..
~
Bende Mevsim Hep Sonbahar
 
Alt 11 Ocak 2022, 01:49   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sinemada izlemiştik, ev arkadaşım uyumuştu ahaha D
Eniştemle ben izlediydim artik xjxxj
Güzel filmdir. Aksiyon sevenlere öneriyorum.

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 11 Ocak 2022, 20:03   #4
Emektar
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel bir seri.Ama ilk iki seriyi daha çok beğenmiştim.

 
Alt 11 Ocak 2022, 20:07   #5
Hayat Çok Kısa
Sihirbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanıdığım en iyi insandır kendisi iyi tanımışım

 
Alt 11 Ocak 2022, 20:11   #6
Standart

Saf aksiyonu sadece saflar izler.

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 
Alt 11 Ocak 2022, 20:25   #7
seeing is believing
brooklyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

benim hiç sevmediğim türde bir seri. son filmi izlediğimde ise acıdım filme. keanu reeves o kadar yaşlanmış ki, slow motion'da tekme savuruyordu. rezalet dövüş sahneleri vardı.

________________

its the hope, that kills you.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:10.