IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


Extra IRC IRC dünyası adına; polemik, sunum ve makalelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
34Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Haziran 2024, 16:33   #1
Standart Siteler neden kapanıyor?

Herkese merhaba arkadaşlar. Yaz ayları ile gelmesi ile birlikte siteler olan ilgi alaka azalmış durumda. Açılan yeni sitelerin 2 ayı geçmeden veya bir sene geçmeden kapanması üzücü bir durum Bir sürü emek. Heba olması üzücü bir durum. Sizce yeni açılan sitelerin kapanmasındaki en büyük faktör nedir? Veya satılması; yeni sitelerin gelişmesi için bunun için ne yapılabilir? Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.
👍 2
 
Alt 29 Haziran 2024, 17:02   #2
Eğer birini kandırmayı başardıysan onun aptal olduğunu düşünme. Sadece sana hakettiğinden çok daha fazla güvenmiştir.
fredyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

çok fazla platform var çünkü tiktok Azar gibi uygulamalar daha çok rağbet görüyor bu yüzden chat sitelerine pek giren olmuyo

👍 2
________________

Ne hissettiğini unut neyi hakettiğini hatırla.
 
Alt 29 Haziran 2024, 20:46   #3
Standart

IRC platformları önceden çok rağbet görürdü. Çünkü sosyal platformlar fazla değildi. Ama günümüzde bir çok uygulama yapilinca irc de rağbetini kaybetti. Aslında irc kendini geliştiremedi desek daha doğru. Bu ircle ilgilenen coderler ve yazılımcılar maalesef yatar durumda oldukça , daha gelişme olmaz. Örnek verecek olursak bu azlmalarla alakalı.. Sunucu sahiplerinin despot yaklaşımları, aylık ödenen cüzi sunucu ücretlerini herkesin odeyebilmesi. Mesela bir sitenin aylık masrafı 1000-1500 arasi olursa boş olan siteler kapanır ve doluluk daha çok diğer sitelerde kendine yer bulur. Yani kısacası, ücret aylık 200 civarı olunca her gün 10 tane site açılıyor. Bu da kaliteyi dusuruyor. Mesela önceden komut bilmeyen bir kullanıcı admin olamazdı. Şimdi botlarda hazir komutlar var. Ve bir bayan bir siteye girdiği anda direk Root admin yetkisini alıyor.Site sahibi bunun erkek olabilme ihtimalini düşünmüyor bile. Zaten web içeriklerine kimse bakmıyor bile. Çünkü onlar ilgilendirmiyor kimseyi. Bizler 1997 yılında ilk kez chat geldiğinde bir sitede op olmak için 1 sene bekledik. Bir voice almak için 6 ay bekledik. Yani düşünün bunu. Sistem kullanıcıları şu anda yutuyor. IRC bu kadar bile çok yaşadı emin olun.

👍 3
________________

Bir Tabut Düşün..İçinde Ben,,İçimde Sen..!
 
Alt 29 Haziran 2024, 21:36   #4
Standart

Yorumunuza teşekkür ederim ve imzamı atarım gerçekten bir artı almak için sıra bekliyoruz) bunu söyleyince de kötü oluyorsun maalesef tabii bu sitelershel firmaları n odacıkları sitelere bir şahit lazım tabii kalitede düşüyor dediğiniz gibi

👍 1
 
Alt 29 Haziran 2024, 21:48   #5
Onur Yaşamdan Üstündür.!
ExELaNCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

IRC siteleri yeniliklere ayak uyduramadı malesef Google aramalarında kullanıcı sayısı her geçen gün düşmektedir. Kullanıcılar başka yerlere kaydı bunu çözenler şuan sayılı sunucular arasına kısa zaman içerisinde giriyorlar. Çözemeyen de malesef kapatıyor veya satıyor.

👍 2
________________

Halbuki biz hiç kimseye kıymadık
Telef olduk ömrümüze doymadık
Üstümüze yagan taşı saymadık
Lan bu nasıl dert, nasıl yara ah gardaş.
 
Alt 29 Haziran 2024, 23:53   #6
Standart

Katılıyorum değişim ve yenilik irc şart şart. Büyük sitelerde sanırsam bir yenilikler var shel firmaların açtığı site görünümlü küçük sitelerde hiçbir şey yok maalesef.

👍 1
 
Alt 30 Haziran 2024, 00:03   #7
Standart

Az önce arkadaş sohbet neti sahibi Emir röportajını attı burada dikkatimi çeken sohbet siteleri portal olması gerektiğini dile getiriyor sohbet..net sahibi yani demek istiyor ki hem sohbet magazin haber hepsi bir arada olur da bu şekilde ve yazılımlar imojinler eğlenceli bu da büyük maliyet diyor evet katılıyorum. Portal olmadan sohbet siteleri maalesef 2 aya geçmeden kapanıyor.

 
Alt 30 Haziran 2024, 00:26   #8
TurkArkadas.com
Microsoft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] vaktiyle bununla ilgili bende bir makale yapmışım vaktin olduğunda okumak istersen diye konu altına birakiyim.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

👍 1
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 30 Haziran 2024, 01:13   #9
Standart

En buyuk etken tiktok diye dusunuyorum.Tiktok cikti mertlik bozuldu :) sitelerin kapanmasi satilmasina gelirsek sabir lazim,uzunca bir sure lazim,cokk emek lazim.Pes etmemek insanlara insan oldugunu hissettirebilmek once saygili olmak lazim.Insanlarin ozeline karismamak iyi niyetli olmak kisisel dusunmemek lazim.Baya sey lazimmis aslinda :) Zor cok zor bir siteyi oturtmak sahip cikabilmek.
Daha cok sey sayabilirim ama yeterli diye dusunuyorum.

Sabreden kaliyor sabredemeyen kapatiyor yada satiyor.

👍 1
________________

P̣ṛẹṇṣẹṣ
 
Alt 30 Haziran 2024, 01:32   #10
Standart

Bunlara ek olarak hassas bir konuya değinmek istiyorum. Belki bazılarının garibine gidebilir ve site sahipleri rahatsız olabilir. Olay şu arkadaslar.
Şimdi bir irc sitesi açmak için Shell firmasina gidiyorsunuz. Parası vs vs herşeyi konuşarak anlasiyorsunuz. Shell firma sahibine diyorsunuz ki, bana yapacağın irc ortaminda yani global kanallar haricinde bir kanal daha olsun, bu kanala tüm özelde konuşulanlar düşsün. Yani meraktan mıdır, sapikliktan mıdır, veya neydense artık bu mevzu inanın ki cok kazan kaldırır.Yahu milletin özelde konustugundan sana ne derler adama değil mi? Hadi reklam için gelenlerin tespiti açısından yararlı bir şey diyerek gecistirdik diyelim. Buna engel olmak için spam alırsın, blok kelimeler eklersin ve reklamı engellersin. Zaten senin kullanicin seni bemimsemisse, başka sitenin reklamına itibar etmez. Seni de bırakıp başka yere gitmez. Bu özellerin okunduğu kanalı her Shell firması yapiyor eminim. Onun da yöntemi ve islerliligi de şu şekilde oluyor. Açılan kanala sadece site sahibinin nicki ile girilebiliyor. En yüksek yetkideki admin bile bu kanali göremiyor. /List komutu ile bu kanalı gormek mümkün değil..Yani site sahibi her kullanıcının özel konularını buradan izleyebiliyor. Takdir edersiniz ki, her insanın bu ortamda konusabilecegi bir özel arkadaşı, bir sırdaşı veya gönülden bağlı olduğu bir yoldaşı mutlaka olabiliyor. Şimdi dusunelim.. Aile diye değer verdiğimiz site sahibinin veya en yüksek yetkideki adminin bu özel konusmalari izlemesi ve tepki göstermesi sonucunda siteden çıkışlar ve suçlamalar başlıyor. Alın size bir sitenin kapanma.sebebi. Halbuki Shell firması bu cağ dışı uygulamayı yapmazsa veya bu özel okuma kanalını site sahiplerine acmazsa, böyle bir kargaşa veya kavga da muhtemelen yaşanmaz. Şimdi soruyorum size, özel okumayan site sahibi veya özellerin okunmadigi bir irc sitesi biliyor musunuz? Ya da bu yazımdan sonra sitelerde sohbet ederken site sahiplerine bunu soracak misiniz? Emin olun ki, kime sorsanız ""millletin özelinden bize ne "" diyeceklerdir. İnanmayın ve ozel konusmalariniza dikkat edin. En azindan , çok güven duydugunuz sitelere gidin..Tabiki ne kadar güven duyabilirseniz...Saygılarımla.

👍 1
________________

Bir Tabut Düşün..İçinde Ben,,İçimde Sen..!
 


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:17.