Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Haziran 2024, 01:32   #10
SubaT
SubaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bunlara ek olarak hassas bir konuya değinmek istiyorum. Belki bazılarının garibine gidebilir ve site sahipleri rahatsız olabilir. Olay şu arkadaslar.
Şimdi bir irc sitesi açmak için Shell firmasina gidiyorsunuz. Parası vs vs herşeyi konuşarak anlasiyorsunuz. Shell firma sahibine diyorsunuz ki, bana yapacağın irc ortaminda yani global kanallar haricinde bir kanal daha olsun, bu kanala tüm özelde konuşulanlar düşsün. Yani meraktan mıdır, sapikliktan mıdır, veya neydense artık bu mevzu inanın ki cok kazan kaldırır.Yahu milletin özelde konustugundan sana ne derler adama değil mi? Hadi reklam için gelenlerin tespiti açısından yararlı bir şey diyerek gecistirdik diyelim. Buna engel olmak için spam alırsın, blok kelimeler eklersin ve reklamı engellersin. Zaten senin kullanicin seni bemimsemisse, başka sitenin reklamına itibar etmez. Seni de bırakıp başka yere gitmez. Bu özellerin okunduğu kanalı her Shell firması yapiyor eminim. Onun da yöntemi ve islerliligi de şu şekilde oluyor. Açılan kanala sadece site sahibinin nicki ile girilebiliyor. En yüksek yetkideki admin bile bu kanali göremiyor. /List komutu ile bu kanalı gormek mümkün değil..Yani site sahibi her kullanıcının özel konularını buradan izleyebiliyor. Takdir edersiniz ki, her insanın bu ortamda konusabilecegi bir özel arkadaşı, bir sırdaşı veya gönülden bağlı olduğu bir yoldaşı mutlaka olabiliyor. Şimdi dusunelim.. Aile diye değer verdiğimiz site sahibinin veya en yüksek yetkideki adminin bu özel konusmalari izlemesi ve tepki göstermesi sonucunda siteden çıkışlar ve suçlamalar başlıyor. Alın size bir sitenin kapanma.sebebi. Halbuki Shell firması bu cağ dışı uygulamayı yapmazsa veya bu özel okuma kanalını site sahiplerine acmazsa, böyle bir kargaşa veya kavga da muhtemelen yaşanmaz. Şimdi soruyorum size, özel okumayan site sahibi veya özellerin okunmadigi bir irc sitesi biliyor musunuz? Ya da bu yazımdan sonra sitelerde sohbet ederken site sahiplerine bunu soracak misiniz? Emin olun ki, kime sorsanız ""millletin özelinden bize ne "" diyeceklerdir. İnanmayın ve ozel konusmalariniza dikkat edin. En azindan , çok güven duydugunuz sitelere gidin..Tabiki ne kadar güven duyabilirseniz...Saygılarımla.

Bir Tabut Düşün..İçinde Ben,,İçimde Sen..!