IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Extra IRC IRC dünyası adına; polemik, sunum ve makalelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

24Beğeni(ler)
  • 2 Post By anlatilmaz
  • 2 Post By YiLDiZ
  • 4 Post By Artist
  • 4 Post By EmekTaR
  • 2 Post By Ares
  • 4 Post By Reyhan
  • 4 Post By L_
  • 2 Post By Regex


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2022, 14:15   #1
Standart Yolun sonu göründü

Merhaba arkadaşlar.irc bundan 20 sene önce user sayısı. 35bin 40.000 arasındaydı. Şimdi bakıyorum da büyük sitelerin eski siteleri 1000 kişiyi gören zaten site havalara uçuyor. Maalesef irc kurumsal bir kimliğe sahip olamadı sosyal medya neredeyse hiç yok sosyal medya kullanıcılarını kendi bünyesinde barındıramadı daha doğrusu çekemedi. Şimdi bakıyorum Google'da gelecek yeni kişilerin derdinde reklam vererek geleceklerini bekleyen büyük hayal kırıklığı yaşayacaktır. Yeni yeni açılan sitelere bakıyorum çok çok iyiler radyoları sayfa yapıları ama gel gelelim geyik muhabbetinin dışında başka bir şey yok. Hiçbir şekilde fikir özgürlüğü yok hoş geldin beş gittin başka da bir şey yok. Allah aşkına böyle bir site gelisirmi) oyun botları koymakla site gelişmez site sohbet edersen gelişir maalesef bunu site sahipleri anlamıyor anlamamakta da direniyor fikir özgürlüğü vermediniz hiçbir kurum gelişemez Google'a reklam verir durursunuz sosyal medyaya hakim olamazsanız hiçbir şekilde gelişmeniz mümkün değil yerinize Sayar durursunuz ve binlerce site bu şekilde kapandı ve kapanacaktır site sahiplerinin kurumsal biçimde örgütlenmesi şart. Yoksa daha çok Google'a zengin edersiniz. Yeni açılan sitelerin şimdiden kendileri toparlaması fikir özgürlüğünün olduğu odalara açılması en önemlisi oyun botu dışında sosyal medyaya hakim olması gerekiyor.irc bu şekilde giderse yolun sonu görünüyor..
 
Alt 06 Eylül 2022, 16:04   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hmmm, yeni açılan siteler umarım bunları göz ardı etmez. Çok doğru şeylere değinmişsiniz. Çogu sunucu user sayısı çok olsa bilse yerinde sayıyor hala. Goggle da sadece reklam yapıp durmakda bir fayda etmiyor. Ciddeen çok güzel konulara ve bilgilere değinmişsiniz. Emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 06 Eylül 2022, 16:17   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok biliyorsan sen yap seni görelim demezler mı adama. Fikir görüşleri özgürlüğünden bahsedip herkesin yoğurt yiyişini eleştirmek ayrı bir ironi. Ayrıca irc ortamıni bu kadar kaale alan biri değilim. Çoğu irc sahipleri kimisi ticari boyutunda kimisi zevki uğruna yapıyor. Herşeyi geçtim irc ortamından beklentileriniz nedir ki bu kadar dert ediniliyor

________________

Yolun sonu göründü
 
Alt 06 Eylül 2022, 21:44   #4
Standart

paylasim icin tesekkur ederiz

________________

No MoRe DramA
 
Alt 07 Eylül 2022, 00:27   #5
Standart

Bende bi kaç şey yazacaktım ama @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] herşeyi söyledi benim yerimede. Irc sanal dünya kimi ister maddi maddi yönelik kimi ister eğelenmek amaçlı kullanır bunları yargılayamayız.

________________

Yolun sonu göründü
 
Alt 09 Eylül 2022, 01:28   #6
Özel Üye
Ares - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

IRC bir kulturdur, bir donemin sosyal medya uygulamasidir. Gunumuz de yabanci bir cok sunucu bahsettigin rakamlar da usere de sahiptir. Turkiye de gecmiste de hic bir sunucu 35-40K usere hic bir donem de ulasmamistir.

Reklam isine gelince, Google'nin yani sira populer sosyal medya uygulamalarin da da boy gostermek gerekir.

 
Alt 09 Eylül 2022, 09:36   #7
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İrc eleştirmek gerekirse her gün bir site kapanıp diğeri açılıyor, sadakat ve özveri düzeyi çok düşük bana göre. Bunun nedeni de tahammül düzeyi ile ilgili çünkü çoğu site sahibi kendini bir süre sonra padişah görmeye başlıyor ne yazık ki. Artık çok fazla mecra var ve kimse emir kulu değil,kimse işçi değil bunu bi anlamak gerek. Biri gider diğeri gelir mantığı ile yürüyen yerler de var bunu aşmak gerek. Önemli olan "rica ve dostluk" temelli oluşumlardır. Bunu sağlayabilen platformlar ayakta kalmaya devam ederken diğerleri düşer hayatın kuralı da bundan geçer.

İrc bitiyor mu sorusuna gelince tabi ki bitiyor yadsınamaz bir gerçek. İrc oluşumlarının sosyal medya ile baş etmesi çok zor. Sebebi başka unsurlar değil.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 09 Eylül 2022, 19:55   #8
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] falan tiktokta zaten irc bitmiş

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 09 Eylül 2022, 20:25   #9
Özel Üye
Regex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

IRC'nin popülaritesini yitirmeye başladığı sizin bu dediğiniz 20 yıl öncesinde ortaya çıkan bir söylemdi. Yani 2006-2007'lerden beri bu tür IRC artık bitiyor tartışmaları gündemdeydi. Ancak bunun önünü alabilecek bir teknoloji IRC'ye uydurulamadı. Bir yandan MSN (şimdi onu bile özlüyoruz ya), diğer yandan Facebook ile başlayan sosyal medya furyasının geldiği günümüzdeki konumu düşünürsek bunun aksini savunmak zaten delilik olacaktır.

Ancak IRC kullanıcı kitlesi içerisinde gerçekten değişik bir nostaljik mutluluk söz konusu. Şu forumun genel itibarıyla yapısal olarak kullanıcı profilini çıkardığınızda, IRC'ye son 1-2 yılda başlayan kişi sayısı %1'dir. Hep eskiden popüler olduğu yıllarda tadını almış kişiler şu an hâlâ nostaljik bir bağla eski ortamlara, eski dostlarına duyduğu özlem ile bu protokolü yaşatmaya çalışıyor. Adeta dışarıya kapalı bir tarikat gibiyiz, çünkü yeni nesil IRC'yi bilmiyor (gelinen teknolojik koşullar nazara alınacak olursa bilmek durumunda da değil).

Başka bir boyuta geçelim şimdi. Günümüzde hâlâ IRC tarzı popüler bir genel sohbet uygulaması geliştirilmiş değil. Bu durumda ciddi bir yazılım çalışmasıyla, buna yapılacak altyapı ve yatırımla IRC protokolü tabanında değil de IRC'nin özelliklerini taşıyan yepyeni modern bir sistemle; Türkiye'de hatta Dünya'da milyonlara ulaşan bir sohbet platformu kurulabilir. Tabii ki ağırlıklı olarak mobil aplikasyon destekli bir sistem olacak bu. Ama dediğim gibi bunun için bazı tabuları yıkmak, iyi bir yatırım bütçesi ve sağlam bir yazılım ekibi kurmak şart.

IRC özeline dönecek olursam burada gördüğünüz bu kullanıcı kitlesi iyice fosil olana dek böyle sürer gider, çünkü hevesi olan hep aynı insanlar. Ama büyük düşünmedikçe, vizyonlu projelere kalkışmadıkça ne uzar ne kısalırız.

________________

  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:46.