IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZeyNa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2021, 09:10   #1
Standart Erkeklerde Yağlı Saç Sorunsalı


Erkeklerin karşılaştığı en büyük saç sorunlarından biri yağlı saçlar. Yağlanan saçlar zamanla hacmini kaybeder, birbirine yapışır ve basık bir görüntü ortaya çıkarır. Saçlarının her daim dolgun ve hacimli görünmesini istiyorsan öncelikle yağlı saç sorununu ortadan kaldırmalısın.

Peki, saçlar neden yağlanır? Saçlarının yağlanmasını önlemek ve dolgunluğunu sürekli korumak için bakım önerilerine ihtiyacın olacak. Sacsirlari.com, yağlı saçlı erkeklere özel bakım önerilerini hazırladı bile! Aşağıdaki ipuçlarını takip ederek yağlanma sorununu kontrol altına alabilirsin.

Erkeklerde Yağlı Saç Sorunsalı


Saçların Neden Yağlanıyor?

Günlük hayatımızda dikkat etmediğimiz ufak ayrıntılar saçlarda yağlanma problemini ortaya çıkarıyor. Örneğin, çok sıcak su ile duş almak. Sıcak su kullanmak ve saçlarına yoğun ısı uygulamak saç derisinin sebum dengesini bozar. Böylece saç derisi normalin üzerinde yağ üretir. Bir diğer neden ise erkeklerin kısa saç kullanmasıdır. Çok kısa saçlar, sebumun daha hızlı dağılmasına yol açar. Böylece saçlar daha hızlı bir şekilde yağlanır.

Yağlanan Saçlar İçin Öneriler ;

Kilden Yararlan
Yağlı saçlar için önereceğimiz ilk tüyo, kil içeren ürünleri saç bakımına eklemen! Killi saç maskesi, saç diplerindeki yağı emerek, saç tellerini hafifletir, saçlarına dolgunluk kazandırır. Kil maskesini duş almadan önce kuru saç diplerine uygula ve 5 dakika bekle. Sürenin sonunda parmaklarınla masaj yaparak ürünü iyice yedir. Ilık su ile saçlarını durula. Kil maskesi ilk kullanımdan itibaren saçlarında gözle görülür bir hafiflik yaratacaktır.

Saç Tipine Uygun Şampuan Kullan
Eğer yağlı saçların için kuru saçlara özel şampuan kullanıyorsan saçlarının normalden fazla yağlanması çok normal. Yağlı saç derisi için mutlaka yağlı saçlara özel üretilen şampuanları kullanmalısın. Her yıkamada aynı şampuanı kullanmalısın, düzensiz şampuan kullanımından verim alman imkansız olabilir.

Sıcak Sudan Uzak Dur
Saçlarının yağlanmasının en önemli sebeplerinden biri de aşırı sıcak su ile saçlarını yıkamak. Sıcak su saç derisindeki sebum dengesini bozarak saçlarının daha fazla yağlanmasına sebep olur. Yağlı saçların varsa mümkünse ılık suyla saçlarını yıkamalısın. Saçlarını soğuk suyla yıkadığında daha az yağlandığını göreceksin. Aynı zamanda kullandığın suyun da saç derin ve saçların üzerinde etkisi büyük.

Saçlarını Doğru Zamanda Yıka
Saçlarını yıkamak için çok fazla bekleme. Saçlarını iki günde bir mutlaka yıkamalısın. Saçların çok yağ ürettikten sonra yıkamak yerine yağlanmaya başladığında hemen kontrol altına almanı öneriyoruz. Saçlarını yıkarken saç diplerine şampuanını masaj yaparak uyguladığında yağlanmayı azaltabilirsin.

Daha Az Şapka Kullan
Çok sık şapka kullanıyorsan saç derisine hava girmesini engelliyor olabilirsin. Sürekli şapka takmak saçlarını kısa sürede yağlandırır. Bunun yerine saçlarının hava alacağı şapkaları deneyebilir veya bir süre şapka kullanmaya ara verebilirsin. Saç şekillendirici sürdükten sonra şapka veya bere takmak saçlarının anında yağlanmasına sebep olabilir.

Alıntı
 
Alt 10 Ekim 2021, 10:18   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

erkeklerin isi de zor

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 31 Ekim 2021, 16:06   #3
R`
Razor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hacı Şakir kullanın beyler,tavsiyemdir ;d

________________

Daha çok gülümse,kronik kötümser.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:31.