IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Editör Röportaj Editörlerimizin röportajları bu başlık altında yayınlanacaktır.

249Beğeni(ler)


 
Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2023, 10:34   #1
Standart Editörlerimiz’den Brittle ile olan Röportajımız

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Raina:
Merhaba Brittle öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğin için kendim Ardanl_ ve IRCRehberi.Net yönetimi adına teşekkür ederim.



Brittle:
Hoş buldum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] asıl ben teşekkür ederim bana böyle güzel bir teklifle geldiğiniz için



Raina:
Rica,ederim severek takip ediyoruz heyecanla..
Nasılsınız



Brittle:
Çok iyiyim çok teşekkür ederim. Sizler nasılsınız? Takip edilmek yazılarınızın beğeniliyor olması gerçekten çok güzel bir duygu. teşekküler


Raina:
Teşekkür ederim iyiyim bende .. Gerçek anlamda oldukça heyecanlı ihtiraslı sürükleyici yazılarınız var...


Brittle:
Evet aslında tek bir roman denemesi gibi bir yazı.. devam ediyor ,bitene kadar da bu yazıya devam inşallah


Raina:
İnşallah...Öncelikle sormak istedigim Brittle kimdir neler yapmayı sever seni biraz tanıyabilir miyiz?


Brittle:
Tabi elimden geldiğince anlatayım. 1971 girresun doğumluyum iki kızım var bekar bir anneyim
İstanbulda yaşıyorum özel sektörde çalışıyorum okumayı gezmeyi ve yazmayı çok seviyorum müzik zaten en vazgeçilmezimdir.


Ardanl_:Seni tanıdığımıza menmun olduk abla İRC’de ilk nasıl başladın kaç yıldır bulunuyorsun pişmanlığın var mı sana göre artı ve eksileri nelerdir ?


Brittle:
İRC'de en eskilerdenim esasında.. 1999 yılında superonlıne chat odaları vardı orda başladım. 2008 e kadar da devam ettim. bir kaç sunucu değiştim. en son bulunduğum sunucuda yönetimde radyoda forumda aktif idim. bir gün ani bir kararla bıraktım ve 15 sene sonra geri döndüm.. aslında bir bakayım diyerek geldim ama forumu öğrenince takılıp kaldım.pişmanlığım yok. Ben hep söylüyorum sanalı sana gibi düşünmüyorum. karşımda yazan her insanın da benim gibi etten kemikten duyguları olan bir insan olduğunun bilincindeyim.. artıları ulaşma kolaylığı, dışarı çıkmadan oturduğun yerde koltuğunda insanlarla iletişimdesin.. eksi kişiye göre değişir. çok fazla kaptırırsan kendini aradaki dengeyi koruyamassan ve reel hayatını etkilemeye başlarsa eksidir. onun dışında dengeli bir şekilde seviyorum ben sanalı..


Raina:
Hayat bırkaç seçenek sunar ınsana ve o seçenekleri biz seçer hayatımıza ıyı yada kotu yon verırız sız ıyı yolda ılerlemeyı basarıp ayakta kala bilenlerden olmuşsunuz

Brittle: Hayat seçenekler sunuyor Rainacığım ama sen onu o anda farkedemiyorsun.. Yanlış seçimler de yapabiliyosun ki yaptım da.. Ama pişmanlığın var mı dersen yok.. Çünkü o seçimleri ben bile isteye yaptım ve sonuçlarına da katlandım. Çok zorlandığım pes etmenin eşiğine geldiğim çok anlarım olmuştur ama bir şekilde ayakta kalabilmeyi başardım. Bunun için de çok geçerli iki nedenim vardı..Kızlarım.. Onlar için çabalıyorum hala da devam ediyorum. Ama çok şükür artık herşey çok daha kolay benim için.. Huzurluyum


Raina:
Sanala ne kadar zaman ayırıyorsun Sanal ve reel hayatını dengede götürebiliyor musun dengeyi bozduğun zamanlar oluyor mu?


Brittle:
Sanala ayırdığım zaman günlük baktığım zaman 3 bazen 4 saat.. Dengeyi çok güzel oturttuğumu düşünüyorum. akşamları foruma bakarken bir yandan da sohbete de bulunuyorum. Hem paylaşımlarımı yapıp hem de sohbetimi yapıyorum radyomu dinliyorum ve çıkıyorum.


Ardanl_: Dengede tutabilmek abartmamak tabiki de önemli abla
Sanal veya reel hayatında Arkadaşlık kurarken kriterlerin nelerdir nelere dikkat edersin olmazsa olmaz dediğin bi kriterin var mı ?



Brittle:
Sanalda arkadaşlık kurarken ilk etapta izlemeyi tercih ediyorum. iyi bir analizci olduğumu düşünüyorum. çok yanılmam .. genel sohbette insanlar cümleleriyle kendilerini az çok belli eder. en sevmediğim şey lakayt saygısız be empai yoksunu olan insanlar. bunlardan uzak duruyorum.sözü ile eylemi farklı olan insanları sanal yada reel asla hayatımda barındırmıyorum



Raina:
Tabikide özellikle biz bayanlar arkadaş seçerken daha dikkatli olmalıyız abla
Günümüzde herkes kendini övüyor kendini beğeniyor tabiki insanlar kendini sevmeli kendi ile barışık olmalı ama benim sorum şu madem bu kadar güzeliz madem bu kadar iyiyiz biz insanlar neden birbirimize saygı göstermeyi beceremiyoruz ve insanların birbirine daha saygılı olması için neler yapmalıyız?



Brittle:
Bence bunun en önemli nedeni empati eksikliği.. Asla karşımızdaki insanı düşünmüyoruz. Egolarımız tavan.. Söyleyeceğimiz bir sözün karşımızdaki insana neler hissettireceğini düşünmüyoruz. Bencillik var tabi bir de.. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.. Ama saygı şart.. Saygı görmek istiyorsak saygu duymayı öğrenmek zorundayız. Kendi adıma bir insana söyleyeceğim sözü tartar öyle söylerim.. Ama gerçekten tahammülsüz ve saygısız bir toplum olma yolunda ilerliyoruz..maalesef..

Ardanl_: Malesef öyle abla saygı duymayı beceremiyoruz.
Sanaldaki insanları reel hayatına alıyor musun sanal reel diye ayırt eder misin hiç reel hayatına alıp da pişmanlığın oldumu ?



Brittle:
sanaldaki dostlarımı reel hayatıma alıyorum. yirmi yıllık dostluklarım var. Hala görüşürüz buluşup bir kahve içeriz.. sanal reel diye bakmıyorum. bir insan benim dostum olmuşsa nerden ve nasıl tanıdığımın pek bir önemi olmuyor. İnsan olarak bakarım.. içimizde iyilik de kötülük de var önemli olan iyiliği açığa çıkarabilmek sen iyisen karşındaki de sana göre şekillenebiliyor
hayır hiç pişman olduğum bir arkadaşlığım olmadı sadece hayatımdan çıkardıklarım oldu.. yanlış yaptıklarını yada gittikleri yolun yanlış olduğunu gördüğüm bir kaç arkadaşım ile görüşmeyi bıraktım keşke kelimesine takığım. keşke demek yerine iyi ki tanımışım demeyi tercih ediyorum. pişmanlık sana bir kazanım sağlamışsa o pişmanlık yada kayıp olmaktan çıkıyor



Raina:
Ne güzel dostluk kurmussun ki 20 yıllık dostun olmuş abla maşallah
Editörlüğe ne zaman başladın bu kararı nasıl aldın sende editörlüğü kendin mi keşfettin bi başkası mı ?



Brittle:
Editörlük sıfatını ilk aslında İRCRehberinde aldım yazmaya merakım hep vardı. İlk farkedilişi ortaokul yıllarımda türkçe öğretmenim tarafından oldu. Ödev vermişti küçük bir hikaye yazacaktık. Ben de yazdım ve çok beğenildi. ve devam etmemi istedi. o gün bugün yazıyorum.

Ardanl_:O halde seni keşfettiği için Türkçe Öğretmenine teşekkür ediyorum.
İlkler daima heyecanlıdır sende ilk yazında heyecanlandın mı ne kadar sürdü ilk yazını yazmak ve ne üzerineydi nasıl tepkiler aldın ?



Brittle:
İlk yazdığım yazı aslında 13 yaşındaydım ve o güne kadar olan hayatımı yazmıştım ben.. Ödev olarak yazılmış bir yazıydı sanırım iki gün falandı. Heyecanlanmıştım kendi hayatım olmasından dolayı ama hiç bu kadar güzel tepkiler alacağımı düşünmemiştim. çok mutlu olduğumu hatırlıyorum.


Raina: Ne güzel abla inşallah daima mutlu olursun
Foruma katılalı çok bir süre olmamasına rağmen hem aramıza çabuk kaynaştın hemde güzel bi editör oldun ve belli bi kitlen oluştu foruma gelmeden önce forum hakkında bilgin varmıydı ve aramıza bu hikayelerle giriş yapma fikrin var mıydı?
Yoksa doğaçlama şeklinde milletin yazılarından esinlenerek mi başladın ?



Brittle:
Rainacığım foruma aşinalığım 2008 yılında vardı. Başka bir sunucunun kendi forumu daha butik bir yerdi. orada da ufak ufak yazılar yazmıştım. Seviyorum forumda olmayı.. Buraya gelişim ise tamamen tesadüf.. Sunucuda iken orda forumdan iki arkadaşın sohbetine denk geldim. şiir eklediğini foruma bakmasını söylüyordu. Forum lafını duyar duymaz hemen girdim sohbete ve adresi aldım.üye oldum.Bu roman denemesi kafamda çoktan vardı ve acaba beğenilir mi diye düşünüyordum. forum bu açıdan benim için çok güzel bir olanaktı. Denemeye karar verdim.tepkiler güzel olmasa devam etmeyecektim buna.. ama dediğin gibi hem tepkiler çok hoş oldu.. hem de ortamı çok sevdim İRCRehberi ailesinden aldığım sıcaklıkla ben de kendimi bu büyük ailenin bir üyesi olarak gördüm ve devam ediyorum


Ardanl_:Çok mükemmel bir tesadüf olmuş abla sizi bizimle karşılaştırmış iki insanın sohbeti sizi tanımamıza vesile olmuş oldu iyiki demek gerekir...
Yazdığın hikayenin tamamını kendi hayal gücünle mi yazıyorsun yada nereden esinleniyorsun gerçeklikle alakası var mı?



Brittle:
Sonuçtan ben de çok memnunum ve iyi ki diyorum o sunucuya girmişim ve iyi ki o gün o sohbete denk gelmişim.. Zaten hayatta tesadüflere inanmam ben.. Herşeyin bir nedeni ve zamanı vardır.Benim için doğru zaman şimdiymiş.
Gerçek ile en ufak bir bağlantı yok konu ve kurgu olarak.. Tamamen hayal ürünü.. İçinde gerçeklik olarak olanlar yerler kurumlar vs. Onları da daha gerçekçi olsun diye yapıyourm. Örnek kredi yurtlar kurumu üniversitede kaldığım yurt .



Raina:Bu hikayenden sonra yeni hikayeler bizimle paylaşmayı düşünüyor musun hikayeleri yazarken İlham kaynağın var mı yada nelerden ilham alırsın bu hikayelerle bi kitap çıkarmak gibi düşüncelerin var mı?



Brittle:
Evet bu hikaye bittikten sonra yenileri gelecek. İlham kaynağı umulmadık şeyler olabiliyor. Bazen bir cümle sana upuzun bir hikayenin yolunu açabiliyor. yada o an dinlediğim bir müzik parçasında duyduğum bir sözden sayfalarca yazı çıkarabiliyorum.. Bir film izlerken kadının bir hareketi üzerine kurgulama yaptım. bundan sonraki hikayem o olacak misal.
Evet kitap çıkarmayı çok isterim. Keşke öyle bir imkanım olabilse.. Ama bu günümüz şartlarında çok zor.


Ardanl_:Zor olsada umarım birgün başarırsın ve o kitap'ı çıkarmış olursun ablam
Sadece hikayemi yazarsın hiç makale yada şiir vs yazmayı denedin mi yada yazdın mı hiç yazıp sonrasında beğenmeyip sildigin birşeyler oldu mu ?




Brittle:
Aslında anlık karalamalar yapıyorum. kısa kısa. hatta forumda iki tane yazdım ama farklı bölümde paylaştım sanırım ve çok hızlı kaybolduğu için yazılanlar arada kaynadı. Şiir konusuna gelince asla yapabileceğim birşey değil.. o bambaşka bir alan.. ben bir şey sayfalar dolusu yazarak anlatırken şiir dört satırda onu veriyor. Ben haddimi bilirim yetenek sıfır.. Ama okumayı çok severim . hatta radyoda canlı okurum da.. hepsi bu kadar şiirle ilişkimin

Raina:O zaman ilk fırsatda seni dinlemeye geliyoruz Ardayla abla
Forumumuz da gerçekten çok güzel editör arkadaşlarımızlayız tabiki Buda bizi mutlu ediyor
Hepside gerçekten çok başarılı
Peki senin gözlemlediğin kadarıyla öne çıkan yada çıkanlar hangi editör arkadaşlarımız
Editör arkadaşlarımıza bulunabileceğin tavsiyeler nelerdir



Brittle:
Tabiki buyurun gelin mutlu olurum
Evet herbiri kalemi güçlü arkadaşlarımız var. En çok @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nin yazılarını severek takip ediyorum. Elimden geldiğince kim ne yazsa mutlaka göz atıyorum ve beğeniyorum da.. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] un @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nın yazılarını da okudum ve sevdim. Forumu tam olarak çözebilmiş değilim eski paylaşımları okuyamadım henüz. Ama yeni paylaşılan herşeyi okuyorum severek. Tavsiye vermek haddime değil elbet ama zaten yazmayı seven bir şekilde yolunu buluyor.. Kendini ifade edeceğin bir platform çıkıyor karşılarına.. Seviyorlarsa yazsınlar.. Bıkmadan usanmadan.. Terapi gibi düşün.. Hem kendini rahatlatuyorsun hem de insanlara bir şeyler üretiyorsun.. Üretebilmek en güzel şey..



Ardanl_:Yeni editör olacak arkadaşlar nelere dikkat etmelidir editörlüğün olmazsa olmaz kuralı nedir
Tavsiyelerin nelerdir?



Brittle:
Yeni editör olacak arkadaşlara tavsiyem doğallık.. içlerinden geldği gibi duygularını yansıtmaları.. Aaa bunu yazsam olur mu şunu yazsam tepki çeker miyim olmamalı.. Ben tamamen hissettiklerimi aktarıyorum ve bunun da karşı tarafa geçtiğini düşünüyorum.. Okurken insanlar içine girebiliyor ve bu da onları hikaye ile bütünleştiriyor. Olmazsa olmazı duygularını ifade edebilme yeteneği..



Raina:
Bi editör olarak en beğendin yazar kimdir bizlere kesinlikle okumalısın dediğin hangi kitabını önerirsin ?



Brittle:
Stephan king okuyorum ben en çok. Okumadığım kitabı yok.. Bunu herkese söylüyorum ama Yeşil Yol ben de efsanedir. Yerli yazarlardan da Ayşe Kulin onun da okumadığım kitabı yok.


Ardanl_:Peki röportajımızın sonuna gelirken IRCRehberi.Net hakkındaki düşüncelerini alabilir miyim senden?



Brittle:
IRCRehberi.Net çok güzel işleyişini sevdiğim ve içinde olmaktan mutlu olduğum bir forum. Yöneticlerinden tavırlarından yardımseverliklerinden ve bize gösterilen ilgiden çok memnunum.. Profesyonel olarak işliyor bu çok güzel.. Düzenli ve kaliteli..


Ardanl_:Güzel düşüncelerin için yönetim adına teşekkür ederim. Sizleri aramızda görmekte bizi her zaman mutlu ediyor. Benim için çok keyifli bir röportaj oldu seni tanımaktan mutluluk duyduk @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abla bize ayırdığın zaman ve samimi cevapların içinde kendim ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adına ayrıca teşekkür ederim.



Brittle:
Ardacım asıl ben benimle röportaj yapmak istediğiniz ve beni onure ettiğiniz için ben çok teşekkür ederim. Hem sana hem Raina ya güzel ve kaliteli yerinde sorularınız hem verdiğiniz emek ve zaman için.. Sizlerle olmak böylesi keyifli bir sohbette taraf olmak çok çok güzeldi. Kemdimi ifade edebildiysem ve sorularınıza tatmin edici cevaplar verebildiysem ne mutlu bana.. Çok teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamı diliyorum.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:56.