IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Yazgı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Nisan 2021, 10:12   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sicak Ve Saglikli Icecekler

Sicak bir icecegin yudumlanmasi kisin soguk gunlerinde ve gecelerinde isinmayi saglayabilir. Seker ve yagla dolu iceceklerden uzak duruldugu surece, sicak bir icecegin tadini cikarmak rahatlamanin harika bir yolu olabilir. Vucudu ve ruhun saglikli seylerle beslemek icin sasirtici derecede hos bir tada sahip cok sayida lezzetli, yapimi kolay sicak icecek vardir. Kalp sagligi icin asagidaki sekiz saglikli secenek onerilebilir.

Taze Zencefil CayiSicak ve Saglikli Icecekler
Sicak, baharatli zencefil cayi, mide agrisi ve mide bulantisi icin uzun bir kullanim gecmisine sahiptir. Bu nedenle ozellikle kis aylarinda, soguk gunlerde gune ilik bir fincan zencefil cayiyla baslamak harika bir fikirdir. Zencefil, bagisIklik sistemini uyaran bilesIkler de icerir. Sicak zencefil cayi hazirlamak icin zencefil taze olarak kullanilmalidir. Taze yapmak icin kucuk bir parca soyulmus zencefil koku rendelenmeli veya dilimlenmelidir. Uzerine kaynamis su dokulup yaklasIk 10 dakika demlemeye birakilmalidir. Alternatif olarak, cogu supermarkette zencefil cayi posetleri satin alinabilir.



Meyve Cayi
Meyveli aromalari sevenler icin lezzetli meyve caylari iyi bir dusuk kalorili secenektir. Duzinelerce farkli poset caylar ve cay karisimlari mevcuttur. Etiketlere bakilmali ve seker icermeyen bir cay secilmelidir. Kan basincini artirabilecek meyan koku iceren caylardan kacinilmalidir.

Taze Nane CayiSicak ve Saglikli Icecekler

Nane cayi dusuk kalorilidir, harika bir damak temizleyicidir ve geleneksel olarak sindirime yardimci olmak icin kullanilir. Bir avuc nane yapragi yikanip parcalara ayrilmali, kucuk bir caydanliga eklenmeli ve uzerine kaynar su doldurulmalidir. Seker yuklu olabilecegi icin restoranlarda Fas nane cayindan kacinilmalidir.

Sicak Cikolata

Cadde uzerindeki bir kafedeki kucuk bir sicak cikolata yaklasIk bes cay kasigi (20 g) seker icerebilir. Bu ekstra kaloriler kilo alimina neden olarak kalp hastaligi riskini artirabilir. Tam yagli sutle yapilirsa ve uzerine krem santi konulursa kalori ve doymus yaglarin miktari yukselir, bu da kolesterol seviyesini etkileyebilir. Kalp sagligina uygun bir versiyon icin, sekersiz kakao tozu gerekirse sicak az yagli sut ve dusuk kalorili bir tatlandirici ile karistirilabilir.

Kahve

Kahve sevenler icin sadece bir kis icecegi degildir. Kahvenin karaciger kanseri, tip 2 diyabet ve Parkinson hastaligi riskini azaltabildigi bilinmektedir. Asiriya kacilmadigi surece kahve iyidir ancak tam yagli sutle yapilan buyuk boy bir latte yaklasIk 300 kalori icerebilir. Sutlu kahve sevenler daha kucuk bir boyu secebilir, kalori ve doymus yagi azaltmak icin az yagli sut iceren bir versiyon secebilir. Genellikle sekerli surup iceren vanilya veya zencefilli latte gibi aromali iceceklerden kacinilmalidir. Biraz daha lezzet isteyenler ekstra kalori olmadan tatlilik icin kapucinonun uzerine biraz tarcin serpebilir.

Sicak Limonlu SuSicak ve Saglikli Icecekler

Sicak limon suyunun hos bir tadi vardir ve vucut icin harikadir. Sicak su ve limonun karacigeri ve bobrekleri toksinlerden temizledigi soylenir. Hazirlamak icin 1 ila 1,5 su bardagi kaynar su icine 1/2 taze sIkilmis limon suyu ilave edilir. Daha fazla saglikli bir icecek olusturmak icin 1/4 cay kasigi zerdecal, bir tutam kirmizi aci toz biber de kullanilabilir. Ayrica bir tutam iri deniz tuzu eklenmeli, malzemeler iyice karistirilmali ve yudumlanmalidir. Bir dilim limon da hos bir goruntu kazandirabilir. Sicak su ve limon, limonata gibi seker yuklu iceceklere iyi bir alternatiftir fakat limon suyundaki asitler dislere zarar verebilecegi icin yemekle birlikte icilmelidir.



Yesil Cay
Yesil cay siyah cay ile ayni bitkiden yapilir. Sagliga faydalari genellikle abartilir ve kafein icerir. Yesil cay, seker ve yag orani yuksek iceceklere gore daha saglikli bir alternatiftir. Bu arada, toz haline getirilmis yesil cay ve sutten yapilan Matcha latte, genellikle gizli seker icerir. Saf matcha tozu ile cirpilmis sicak az yagli sutle isteyenler evde kendi lattesini yapabilir. Gerekirse dusuk kalorili tatlandirici eklenebilir.


Ada Cayi
Adacayi cayi, Salvia officinalis adli bitkinin yapraklariyla yapilir. Ada cayi bitkisi nane bitkisiyle ayni ailedendir. Ada cayi bitkisinin yapraklarinda ellagik asit (ahududu, cilek ve cevizde de bulunur), rosmarinik asit ( feslegen ve biberiyede de bulunur) gibi bazi antioksidan ozellikte bilesIkler bulunur. Adacayi Cayinin yasa bagli bilissel gerileme, asiri terleme (hiperhidroz), mide eksimesi, sicak basmasi, uykusuzluk, bogaz agrisi gibi cesitli saglik sorunlarina yardimci oldugu dusunulmektedir. Adacayi cayi ile gargara yillar boyunca bogaz agrisi ve oksuruk icin kullanilmistir. Adacayi cayi hazirlamak icin, bir bardaga ada cayinin taze yapraklarindan iki corba kasigi (veya bir corba kasigi kurutulmus yaprak) eklenebilir. Kupayi neredeyse kaynar suyla doldurulmalidir. Istenirse bir corba kasigi kurutulmus kekik ve yarin cay kasigi taze limon kabugu rendesi de eklenebilir. Kapagi kapatilmali ve birkac dakika bekletilmelidir. Tercih edilen bir tatlandirici ve limon suyu eklemeden once yapraklari cikarmak icin suzulmelidir. Bu icecek sicak veya soguk icilebilir. Bitki uzmanlari, beyin fonksiyonunu iyilestirmek icin adacayi onerir, kekik ise antioksidan ve antimikrobiyal ozelliklere sahiptir.


Dandelion (Karahindiba Koku) Latte
Karahindiba kokleri kahve ve cikolata benzeri bir tada sahiptir. Kafein icermeyen bu icecek cok miktarda antioksidana sahiptir. Karahindiba koku karaciger sagligi icin ozellikle iyidir, vucudun besin maddelerini ve mineralleri tuketmeden toksinlerden kurtulmasina yardimci olur. Karahindiba koku latte yapmak icin, bir tencerede 250 mL yulaf, findik veya badem sutu isitilir. Kopuklu olana kadar cirpilir. 1 corba kasigi karahindiba koku kahvesi veya toz Karahindiba koku, yarim cay kasigi toz tarcin ve istege bagli olarak Hindistan cevizi rendesi eklenir. Bir damla akcaagac surubu, bal veya Hindistancevizi sekeri ile tatlandirilabilir ve sicak icilir.

Chai CayiSicak ve Saglikli Icecekler

Chai, siyah cayin aromatik, dogal Hint baharatlari karisimi (tarcin, vanilya, karabiber, zencefil, kakule, karanfil gibi) ile demlenmesi ile icime hazirlanan bir caydir. Yaygin olarak paketlenmis dokme cay veya poset cay seklinde bulunur. Chai, kis icin mukemmel bir dusuk kalorili secenektir ancak kahve dukkanlarindaki chai latte’lere ya da chai cayi cesitlerine dikkat edilmelidir. Buralardaki bazi versiyonlar yaklasIk 30 g seker ve tam yagli sut icerir. Saglikli bir versiyon yapmak icin bir poset cay uzerine kaynar su ve doymus yagi dusuk tutmak icin ilik az yagli sut eklenebilir. Chai cayindaki baharatlarin saglik acisindan bircok faydasi vardir ve kahveden daha az kafein icerir. Kaloriyi veya kafeini azaltmak isteyenler bu cayi tercih edebilir. Chai cayi harika kokulari ile hisleri de harekete gecirir ve gune iyi bir baslangic yapmayi saglayabilir.


Cay Kapucino (Tea- Chino)
Kopuklu sut sadece espresso icin degildir. Bitki cayi ile de kapucino hazirlanabilir. Bir miktar sut fazladan protein ve kalsiyum verirken, bitki cayi, kullanilan ture bagli olarak cesitli saglik yararlarina sahip olabilir. Cay kapucino icin 1 litre su kaynatilir, su kaynadiginda ocagin alti kapatilir, iki adet bitkisel cay poseti eklenir ve yaklasIk 5 veya 10 dakika bekletilir. Cay demlenirken bir bardak sut, bir kopurtucu, espresso makinesi ya da bir daldirma blender ile 100 derece sicaklikta iken iyice kopurtulur. Demleme tamamlaninca sicak cay (biraz limon suyu eklenebilir) fincana ya da bardaga dokulur. Tatlandirilacaksa az miktarda bal ya da favori bir tatlandirici eklenebilir. Ustune yavasca kopurtulmus sut ilave edilir ve servis yapilir. Sut ve cay orani 1: 1 olmalidir. Kopugun ustune tarcin serpilebilir.

Vanilyali veya Anasonlu Cay

Bir fincan sicak sut, anason tohumu veya vanilya tohumu ile demlendiginde lezzet artisi kazanir. Tatlandirmak icin bir kasIk seker veya bal eklenebilir ve sicak, kafeinsiz bir icecege sahip olunabilir.

Rus CayiSicak ve Saglikli Icecekler
Rus cayinda dort ayri meyvenin suyu (ananas, portakal, elma ve limon suyu), karanfil, tarcin ve siyah cay bulunur. Istege gore dogal tatlandiricilar eklenebilir. Hazirlanirken ev harika kokar. Bu harika sicak icecek C vitamini ve antiokdisan icerir. Grip ve soguk alginligi mevsiminde hazirlanip sicak icilmesi bogaz agrilarina iyi gelir. Bu icecek icin toz haline getirilmis tarifler de vardir ancak dogal meyve sulari ile yapmak saglik icin daha iyidir.
Farkli damak zevklerine hitap edebilen yukaridaki sicak icecekler ile kis boyunca sicak ve saglikli kalinabilir.


ALİNTİ ~
 
Alt 13 Nisan 2021, 10:18   #2
Standart

Sıcak çikolata Ben

 
Alt 13 Nisan 2021, 11:46   #3
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ZeyNa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sıcak çikolata Ben
Sade Kahve Ben : o

 
Alt 13 Nisan 2021, 11:56   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kahve vazgeçilmezim.

________________

~ E & B ~
 
Alt 13 Nisan 2021, 14:21   #5
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Canim salep cekti normalde pek sevmem ama şu an burnuma tarçın kokusu bile geliyor inanır mısınız;d

 
Alt 13 Nisan 2021, 14:27   #6
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Benimde Kahve : )

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:39.