IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2020, 15:54   #1
Standart Diz Ağrısına İyi Gelen Besinler, Şifalı Bitkiler

Diz ağrısı, diz ekleminin sürekli aşınması ve yıpranması nedeniyle ortaya çıkan çok yaygın bir tıbbi durumdur. Yaşlı yetişkinler, genç yetişkinler ve hatta çocuklarda görülebilir. Kadınlarda erkeklerden daha sık görülür. Diz ağrısının tam yeri değişebilir. Ağrı, diz eklemi (femur, tibia ve fibula), diz kapağı (patella) ve kıkırdak (menisküs) olmak üzere, kemik yapılarının herhangi birinden kaynaklanabilir. Diz ağrısı, belli bölgelerde olabilir veya tüm dize yayılabilir. Ayrıca, ağrının şiddeti değişebilir.



Dizlerde ağrı; zayıflamış kemik yapısından ve yaşlanmaya bağlı yıpranmadan kaynaklanabilir. Diğer yaygın nedenler arasında kırıklar, bağ yaralanmaları, menisküs yaralanmaları, diz eklemi çıkığı ve eklemde artrit, lupus ve diğer kronik rahatsızlıklara bağlı sertlik yer alır. Ağrıya ek olarak, dizde sertlik, belirgin şişlik, kızarıklık, etkilenen bacakta uyuşma ve yürümede veya ayakta durmada zorluk gibi belirtileriniz de olabilir.



Aşağıdaki yöntemler, hafif ve orta dereceli ağrılar için yararlı olabilir. Ayrıca, yaşlanma ve artrit gibi rahatsızlıklarla ilişkili diz ağrısında etki eder. Fakat, uygun tanı ve tedavi için bir doktora başvurmanız gerekir.



Soğuk Kompres

Ağrılı dizlere soğuk kompres uygulamak, ağrıyı ve şişmeyi azaltmak için en iyi ve en kolay yollardan biridir. Soğuk, kan damarlarını daraltarak etkilenen bölgeye kan akışını azaltır ve böylece ağrı ve şişlik hafifler.



İnce bir havluya bir avuç buz küpü koyun ve sarın.
Buzu etkilenen bölgeye 10 ila 20 dakika süreyle uygulayın.
Ağrınız dinene kadar günde iki veya üç kez yapın.
Dondurulmuş bir bezelye torbası da soğuk kompres görevi görür. Kronik ağrılar için de, alternatif olarak sıcak ve soğuk kompres tercih edebilirsiniz.


Elma Sirkesi

Elma sirkesi, diz ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir. Alkalizatör etkisi nedeniyle, diz eklemi içindeki mineral birikintilerini ve zararlı toksinleri çözmeye yardım eder. Aynı zamanda, ağrıyı azaltmaya ve hareketliliği teşvik etmeye yardımcı olmak için eklem sıvılarının geri kazanılmasına yardımcı olur.



İki bardak suya iki çorba kaşığı elma sirkesi dökün ve karıştırın. Bu karışımı gün boyunca yudumlayın. Tamamen iyileşene kadar günlük olarak tüketin.
Ayrıca sıcak banyo suyuna iki bardak elma sirkesi de ekleyebilirsiniz. Etkilenen dizinizi 30 dakika suda bekletin. Bunu birkaç günlüğüne günde bir kez yapın.
Ayrıca, elma sirkesi ve zeytinyağının her birinden bir çorba kaşığı alın ve karıştırın. Ağrı azalana kadar etkilenen dizinize günde bir veya iki kez masaj yapmak için kullanın.


Acı Biber

Acı biber, ağrı kesici gibi çalışan kapsaisin içerir. Kapsaisinin doğal analjezik ya da ağrı giderici özellikleri ve ısıtıcı etkisiyle, etkilenen dizdeki acıyı azaltır.



Yarım fincan ılık zeytinyağına iki çorba kaşığı acı biber ekleyerek bir karışım hazırlayın. Bunu, en az bir hafta boyunca günde iki kez etkilenen bölgeye uygulayın.
Ayrıca bir fincan elma sirkesine 1 çay kaşığı acı biber atıp, karıştırabilirsiniz. Bu solüsyona temiz bir bez batırın ve ağrı ve iltihap azalana kadar günde bir veya iki kez yaklaşık 20 dakika boyunca o bölgeye uygulayın.
Diz ağrısını azaltmak için yüzde 0,0125 oranında kapsaisin içeren bir jel bile uygulayabilirsiniz.


Zencefil

Diz ağrısı artrit veya yaralanmadan kaynaklanıyorsa, zencefil ağrıyı hafifletmek için etkili bir ilaçtır. Etkinliği, içindeki antienflamatuvar bileşiklerin varlığından kaynaklanır. Zencefil, dizdeki şişliği ve acıyı azaltabilir.



Küçük bir parça taze zencefil kökünü ezin, bir bardak suya ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Süzün ve biraz bal ve limon suyu ekleyin. Ağrı azalana kadar günde iki ila üç fincan bu zencefil çayını için.
Etkilenen dizinize, ağrı ortadan kalkana kadar iki veya üç kez zencefil yağı uygulayarak, masaj da yapabilirsiniz.


Zerdeçal

Zerdeçal, diz ağrısını hafifletmek için etkili ve doğal bir tedavidir. Zerdeçal, ağrıyı azaltmaya yardım eden ve antioksidan özellikleri olan curcumin adı verilen bir kimyasal içerir. Ayrıca, Ulusal Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi (NCCAM), zerdeçalın diz ağrısının ana nedenlerinden biri olan romatoid artritin ilerlemesini yavaşlatabileceğini bildirmektedir.



Bir bardak suya, yarım çay kaşığı zencefil ve zerdeçal ekleyin ve 10 dakika boyunca kaynatın. Süzün, bal ekleyin ve günde iki kez için.
Bir bardak süte bir çay kaşığı zerdeçal atıp, kaynatın. Bal ile tatlandırın ve günde bir kez için.
Diğer bir seçenek, günde üç kez 250 ila 500 mg’lık zerdeçal kapsülü almaktır.
Ağrı tamamen yok olana kadar bu yöntemleri her gün uygulayın.


Not: Zerdeçal kan sulandırıcıdır, bu nedenle kan sulandırıcı kullananlar için uygun değildir.



Limon

Limon, artritin neden olduğu diz ağrısı için yararlı bulunmuştur. Limonda bulunan sitrik asit, bazı artrit türlerinin nedeni olan ürik asit kristalleri için bir çözücü olarak çalışır.



Diz Ağrısına İyi Gelen Besinler, Şifalı Bitkiler


Bir veya iki limonu küçük parçalar halinde kesin.
Limon parçalarını pamuklu bir beze koyun ve ılık susam yağına batırın.
Daha sonra çıkarıp, etkilenen dizinize koyun ve 5 ila 10 dakika kadar bekletin.
Ağrı tamamen yok olana kadar günde iki kez yapın.
Ayrıca, sabahları erken saatlerde aç karnına bir bardak limonlu ılık su da içebilirsiniz.


Hardal Yağı

Ayurveda’ya göre, ılık hardal yağı ile yapılan topikal masaj, iltihabı azaltır, bölgedeki kan dolaşımını artırır ve ağrıyı hafifletir.



İki yemek kaşığı hardal yağını ısıtın.
Bir diş ezilmiş sarımsak ekleyin ve kahverengiye dönene kadar kızartın.
Soğutun ve süzün.
Ilık yağ ile dairesel hareketlerle ağrıyan dizinize masaj yapın.
Dizinizi bir bandaj ile örtün ve birkaç dakika süreyle ısı uygulamak için ılık havlu kullanın.
Bunu günde iki kez bir veya iki hafta boyunca yapın.


Epsom Tuzu

Epsom tuzu, diz ağrısı için rahatlama sağladığı kanıtlanmış magnezyum sülfat içerir. Magnezyum, dokulardan gelen fazla sıvıyı temizlemeye yardımcı olan ve aynı zamanda enflamasyonu, şişliği ve ağrıyı azaltan doğal bir kas gevşetici olarak çalışır.



Sıcak banyo suyuna yarım fincan Epsom tuzu ekleyin ve iyice karıştırın.
Etkilenen dizini bu ılık çözeltide 15 dakika bekletin.
Tamamen rahatlaya kadar haftada birkaç kez yapın.


Not: Bu çözelti, kalp problemleri, yüksek tansiyon veya diyabet şikayetleri olanlar için tavsiye edilmez.



Okaliptüs Yağı

Okaliptüs yağı, diz ağrısından kurtulmaya yardımcı olan analjezik veya ağrı giderici özelliklere sahiptir. Bu yağ, artritten kaynaklanan diz ağrısını hafifletebilir. Kanıta Dayalı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Dergisi’nde yayınlanan bir çalışma, bu uçucu yağın teneffüs edilmesinin bile, total diz replasmanı sonrası ağrı ve enflamasyonun azaltılmasına yardımcı olabileceğine işaret etmektedir.



Okaliptüs yağı ve nane yağının her birinden beş ila yedi kaşık alın ve karıştırın. Daha sonra iki çorba kaşığı zeytinyağı da ekleyin.
Karışımı, güneş ışığından uzak tutun ve koyu renkli bir cam şişede saklayın.
Bu karışımı ağrıdığı zaman dizlerinin üzerine sürün ve yavaşça masaj yapın


Bu ilaçlarla birlikte, daha hızlı iyileşme için koruyucu önlemler almanız gerekir. Bir veya iki hafta sonra diz ağrısı devam ediyorsa, kesin nedeni ve tedavi seçeneklerini öğrenmek için bir doktora danışın.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 18 Nisan 2021, 09:07   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çekilmezse çözüm ortadan kalkmaz bunlar sadece geçici çözüm

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:56.