IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By Ece


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Temmuz 2020, 14:58   #1
Standart Dis Eti Hastaliklari Icin Dogal Cozumler

Dis eti iltihaplari ve kanamalari gibi dis eti problemlerine karsi bazi bitkisel cozumlerle destek verilebilir. Cunku bircok bitkinin bu gibi sorunlara karsi oldukca etkili oldugu kabul edilmektedir. Dis eti hastaliklarina fayda saglayacak bitkiler ve kullanim sekillerinden ise su sekilde bahsedebiliriz:

Papatya
Papatyanin, dis eti kanama ve iltihaplarinin tedavi edilmesinde en az gargaralar ya da agiz yikama ilaclari kadar etki sagladigi onaylanmis bir durumdur. Papatyanin icerisinde bulunan antiseptik ve anti-inflamutuar bilesIkler sayesinde dis eti sorunlari buyuk olcude cozume kavusur. Ayni zamanda papatya, bu tur hastaliklardan korunmak adina da kullanilabilir bir bitki turudur.
Papatyanin dis eti tedavisinde kullanim sekli ise soyledir:
• Oncelikle 250 ml kadar kaynar bir suya 2 veya 3 cay kasigi kadar papatya koyularak yaklasIk 10 dakika boyunca kaynar suda bekletilir.
• Ardindan kaynar su suzulerek yemeklerden sonra icilir ya da gargara yapar gibi agiz calkalanarak kullanilir.
Kullanim sirasinda ya da sonrasinda alerjik bir reaksiyon hissetmeniz halinde de bu kuru kullanmamaniz onerilir.



Nane
Dis eti iltihaplarina karsi onlem almak amaciyla, dis macununuzda da kullanilan naneye guvenebilirsiniz. Cunku nane dis eti problemlerine sebebiyet veren bakterilerle de savasir. Dis etleri icin nane kullanimini ise 250 ml kaynar bir suya 2 cay kasigi kadar kuru nane atarak gerceklestirebilirsiniz. Daha sonra bu karisimla elde edeceginiz cayi icerek ya da agzinizi calkalayarak kullanabilirsiniz. Nane sekeri yemek ya da naneli sakiz cignemek yerine, nane yapraklarini cignemeniz bu tur sorunlarin cozumunde cok daha etkili olacaktir.

Meyan Koku
Meyan koku dis eti iltihaplarina ya da curumelerine neden olmayan dogal bir bitkidir. Anti-gingivitis caylariniza bal ya da seker yerine meyan koku ilave etmeniz tavsiye edilen bir durumdur. Ayni zamanda yapilan arastirmalar sonucunda meyan kokunun, plak olusumunun denetim ve kontrol altina alinmasinda faydali oldugunu ortaya cikarmistir.
Meyan kokunun 3 fincan cay kadar makul bir oranda kullanilmasi durumunda herhangi bir zarari bulunmaz. Ancak uzun sureli ya da cok miktarda kullanilmasi durumunda; uyusukluk, bas agrisi, vucutta su ve sodyum tutulmasi, yuksek tansiyon ve potasyum kaybina neden olabilir.

Teatree
Teatree yagi, her zaman guclu bir antiseptik bir bilesen olarak kabul edilir. Ayrica pek cok herbalistin, disindaki kullanimlar icin de ilk tercih edilen dezenfektandir. Bu yagi, agiz icinde bulunan yaralarin ve dis eti iltihaplari tedavisi icin kullanabilirsiniz. Fakat bu yagi kullanmaniz sirasinda yutmamaya ozen gostermelisiniz.
Teatree yagini, bir bardak suya birkac damla ilave ederek gargara olarak kullanabilirsiniz. Diger ucucu olan yaglarda oldugu gibi, bu yagi da asla agiz yoluyla kullanmamalisiniz.

Ada Cayi
Avrupa’da yasayan insanlari cogunlugu, dislerine gerekli bakimi ada cayi yapraklariyla yapmayi tercih ederler. Cunku ada cayinin icinde yer alan bazi antiseptik bilesenler, dis etlerinde olusan kanamayi durdurur. Ada cayinin dislerde ve dis etlerinde kullanim sekli ise 250 ml oraninda kaynar bir suya 2 ya da 3 cay kasigi kadar ada cayi yapragi ilave edilerek yapilir. Ancak her bitkisel urunde oldugu gibi, bu bitkinin de makul bir miktarda kullanilmasi gerekir. Zira icerisinde yer alan thu-jone isimli bir madde, yuksek oranda alinirsa , spazmlarin meydana gelmesine neden olabilir.

Isirgan Otu
Isirgan otunun yapraklarinda yer alan magnezyuma ek olarak, son yapilan arastirmalar sayesinde isirgan otu cayinin da anti bakteriyel bir ozellik tasidigi saptanmistir. Icerisinde isirgan otu yer alan dis macunlari ve agiz calkalama sivilarinin, dislerde plak olusumunu ciddi azalttigi da onaylanmistir. Ayrica isirgan otuna belli bir oranda ardic eklenmesi durumunda, etkisi daha cok artar.



Zerdecal
Zerdecal bitkisinin, anti-inflamutuar, antiseptik ve antibiyotik ozelligi oldugu icin diste meydana gelen plaklari ve dis eti iltihaplarini azaltmak icin oldukca uygun ve dogal bir urundur. Zerdecal karisimi icerisinde bulunan Hindistan cevizi de, iltihaplari gidermede oldukca etkilidir. Ancak bu karisim, guclu bir karisim olacagindan, ayda 2 veya 3 defa dislerinize uygulamaniz gerekir. Bunun haricinde dis macunu ve misvak kullanimini da aksatmamaniz gerekir. Bu karisimin hazirlanma sekli ise soyledir:
• 1 cay kasigi oraninda toz zerdecal,
• Yarim cay kasigi kadar tuz,
• 1 cay kasigi kadar Hindistan cevizi yagi
Tum bu malzemeler karisim haline getirildikten sonra, dislere tabaka olacak bicimde surulur. Daha sonra bu tabaka halindeki karisim, 2 dakika boyunca dislerde bekletildikten sonra, dis fircasiyla dis yuzeyleri fircalanir. Bu islemin her gun iki defa uygulanmasi halinde de dis eti problemleri onemli olcude azalacaktir.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 26 Temmuz 2020, 15:55   #2
Ece
Ece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Faydali bilgiler.
Tesekkurler paylasim icin .;gul

________________

https://megaresim.com/upload/fe06aa64.gif
 
Alt 27 Temmuz 2020, 09:45   #3
Standart

Alıntı:
miSs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Faydali bilgiler.
Tesekkurler paylasim icin .;gul
ben tşk ederim Canim.

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 18 Nisan 2021, 09:06   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:42.