IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2020, 01:47   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yanlış fırçalama dişleriniz dökülebilir

Toygar, dişleri çene kemiğine tutan bir takım bağların olduğunu, bunların zayıflamasının ve diş etlerinin çekilmesinin sallanmaya neden olduğunu anlattı.
Ağzında hiç çürük olmamasına rağmen dişleri sallanan hastaların çokluğuna işaret eden Toygar, şöyle konuştu:
“Hastalar dişlerini günde 3 kez fırçaladıklarını söylüyor. Fırçaları, macunları iyi, ağızda çürük yok ancak diş sallanıyor. Bunun en büyük nedeni fırçalama tekniğinin iyi bilinmemesi. Buna uyulmadığı zaman diş kaybı yaşanır. Yanlış fırçalama diş etlerinin çekilmesine, çene ile bağların zayıflamasına ve çürük olmasa bile dişkaybına neden oluyor.


AYAKKABI FIRÇALAR GİBİ OLMAZ
Günde 3 kez fırçalamak önemlidir ama ayakkabı fırçalar gibi değil tekniğini bilerek bunu yapmak esas olandır. Ön, kesici, yan dişleri yukarıdan aşağıya ve hafifçe dairesel hareketlerle, alt kesicilerimizi de aşağıdan yukarıya süpürerek, alt azı dişlerimizi yine rotasyonlu süpürme hareketlerle, iç tarafları da bu şekilde fırçalamak gerekir. Eğer fırçalamayı bu şekilde yapmazsak o zaman diş eti sağlığını korumamış oluruz. Dolayısıyla bir süre sonra diş iltihaplanmalarına, bağ zayıflamasına, dişin çene kemiğiyle olan ilişkininin zayıflamasına ve diş kaybına uğranacaktır.”


“DOĞRU FIRÇALAMA YAPILIP YAPILMADIĞI KONTROL EDİLMELİ”
Bu tür sorun çeken hastaların ilk evrede diş hekimine görülmesi halinde tedavi görebileceğini dile getiren Prof. Dr. Toygar, belli aralıklarla sağlık kuruluşlarına başvurmanın önemine değindi.


Nurselen Toygar, şöyle devam etti:
“Hastanın dişi yeni sallanmaya başlamışsa sabitleme tedavisi yapılır. Çok ileri derecede sallanma olmuşsa yapılacak bir şey yoktur ve o dişin çekilmesi gerekir. Sigara içenlerde diş taşı çok görülür. 6 ayda bir bunların temizlenmesi ve doğru fırçalama yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi lazım. Fırçanın şekline, sertliğine, yumuşaklığına da kişinin kendisi değil hekim karar vermeli. Bunlara dikkat edilirse dişler insanlara uzun yıllar hizmet eder.”
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:05.