IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2020, 01:46   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Diş Eti Hastalıkları Tedavisi

Periodontal hastalık, diş eti ve dişleri çevreleyen bu yumuşak ve sert dokuları etkileyen iltihabi durumdur.

Dişler çene kemiğinin içerisinde gömülü olarak bulunurlar. Kemikle dişin kök yüzeyi arasında "periodontal ligament" adı verilen, fibroelastik liflerden oluşmuş bir doku vardır. Bu doku, dişler üzerine gelen kuvvetlerin, Çene kemiğine yumuşatılarak iletilmesini sağlar. Bu yapıların üzerini diş eti ve ağız mukozası örter.

Diş eti hastalığının erken dönemi “gingivitis” tir. Gingivitis, dişin Çevre dokularından sadece diş etinin etkilendiği klinik tablodur. Plak tabakasındaki bakterilerin, diş etlerini iltihaplandırması hastalığın başlangıcıdır.
Plak; dişlerin üzerinde sürekli olarak oluşan yapışkan ve renksiz film tabakasıdır. Bu dönemde diş etlerinde kırmızılık, kanama ve şişlik gözlemlenmektedir. Genellikle bu dönemde ağrıya rastlanmamaktadır.

Genellikle yetersiz ağız bakımı ile meydana gelir ve profesyonel diş taşı temizliği ya da evde yapılan düzenli ağız bakımı ile Çabuk iyileşme sağlanır. Tedavi edilmezse hastalık periodontitis aşamasına geÇer. Periodontitis, bakterilerin etkisi sonucunda diş etinde başlayan iltihabi sürecin, dişi destekleyen diş eti fibrilleri ve alveol kemiğinin yıkıma neden olmasıdır. Sağlıklı diş etinin dişle birleştiği yerde 1- 2 mm 'lik ****olojik bir diş eti oluğu bulunur. Periodontitiste, bu oluk zamanla bakterilerin saldırısı sonucu derinleşerek periodontal cebe dönüşür.

Diş Eti Hastalığının Belirtileri

Ağız kokusu
Dişlerin sallanması
Diş etlerinde Çekilme
Soğuk iÇecek iÇildiğinde sızlama
Dişlerin eskisi gibi kapanmaması
Diş etlerinde fırÇalarken kanama
Dişler arasında yeni oluşan aralıklar
Ağzınızda sürekli olarak oluşan yaralar
Diş etlerinde son zamanlarda oluşan şişlik ve kızarıklık

Tedavi

Diş eti tedavisinde en önemli amaÇ iltihabi reaksiyonun azaltılması ve yavaşlatılmasıdır. Tedavinin ilk aşamasında iltihaba neden olan diş taşı, bakteri plağı ve ceplerin uzaklaştırılması amaÇlanır. Diş taşlarının ve bakteri plaklarının uzaklaştırılması için el aletleri ve ses dalgalarıyla Çalışan ultrasonik cihazlar (kavitron) kullanılır. Diğer hastalıklarda olduğu gibi tedaviye erken başlanması Çok önemlidir. El aletleri ve ultrasonik cihazlarla yapılan tedavilerle periodontal yıkım yavaşlatılabilir ya da durdurulabilir.
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:24.