IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By YiLDiZ


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2022, 12:25   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 20 Yaş Dişi Neden Çekilmeli?

*Özellikle yarım gömülü yirmi yaş diş bölgesinde diş eti iltihabı oldukça yaygın bir şekilde gelişmektedir.( PERİKORONİTİS ). Dişetindeki enfeksiyon antibiyotik uygulamasıyla geçer ancak yirmi yaş diş operasyonu uygulanmadığı takdirde sık sık yeniden oluşacaktır.

*Gömülü yirmi yaş dişleri ağız içerisine çıkmak için ön tarafında bulunan dişlere basınç yapar. Ön tarafa gidemeyen azı dişlerinde ve çene hattı boyunca ağrıya yol açar.

*Gömülü yirmi yaş dişi kimi zaman komşu yapılarında kist ve tümör oluşumuna yol açabilir.

*Gömülü ya da sürmüş yirmi yaş dişi, dişlerin dizilimi muntazam ise ve çenede yirmi yaş dişi için yer yoksa çekimi gerekir. Çünkü dişlerde çapraşıklığa yol açabilir. Bunun dışında ortodontik tedavi görecek kişilerde diş sıralanışını bozacağı için tedaviye başlamadan önce yirmi yaş dişini çekmek gerekecektir .

*Alt çenede bulunan 20 yaş dişi, posizyonu yatay ya da çapraz olduğu zaman, önünde yer alan azı dişini çürütebilir. 20 yaş dişi ağıza sürmeye uğraştıkça önünde yer alan azı dişin kökünü eritecektir.

*Gömülü yirmi yaş dişinin çevresinde yer alan çene kemiği genç kişilerde yumuşak ve esnektir ancak yaşlanmayla beraber kemik sert ve kırılgan bir biçime girer . Bunun dışında yaşı ilerlemiş kişilerde sistemik sağlık sorunları yaşanma ihtimali olacağından, genç yaşta bu dişleri çekmek daha uygun olacaktır.

*20 yaş dişi sürme sırasında ciddi ağrılara ve enfeksiyona yol açar.

*Sürmüş ya da yarım sürmüş 20 yaş dişi tam olarak temizlenemeyebilir. Bu sebeple de bakteri plağı birikimine yol açar. Bunun dışında dişin üzerinde ve komşu dişlerde de çürük oluşmasına sebep olabilir.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:19.