IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Aralık 2022, 22:59   #1
Standart Facebook Reklam Kütüphanesi

Facebook’ta ilanını vereceğiniz reklam hakkında biraz ilhama ihtiyacınız varsa Facebook Reklam Kütüphanesi kaçırmamanız gereken bir fırsat. Facebook Reklam Kütüphanesi, içinde Instagram, Messenger ve Audience Network platformlarını da barındıran bir arşiv. Bu reklam kütüphanesi sayesinde birçok marka, sosyal faaliyet, siyasi parti ve kuruluşların yayınladığı reklamlarla alakalı detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler doğrultusunda da kendi reklamınız için bir plan oluşturabilir ve sayfanızı başarıya ulaştırabilirsiniz. Aşağıda bahsedeceğimiz detaylı rehberde Facebook Reklam Kütüphanesi ile ilgili bilmeniz gereken noktalara değineceğiz.

Facebook Reklam Kütüphanesi Nedir?

Facebook Reklam Kütüphanesi, 2019’da oluşturulan reklam şeffaflığını ön planda tutan bir platformdur. Bu kütüphane üzerinden sadece Facebook’ta yayınlanan reklam detaylarına değil, aynı zamanda Messenger, Instagram ve Audience Network üzerinde paylaşılan reklam kampanyalarına da ulaşabilirsiniz.

Bu arşiv üzerinden sadece ürün pazarlama sayfalarının detaylarına ulaşmazsanız. Aynı zamanda Meseleler, Seçimler veya Siyaset kategorisini seçerek de arama yapabilirsiniz. Böylelikle kuruluşların ve örgütlerin reklam harcamalarına, ulaştıkları kitleye ve görüntülenmelerine ulaşabilirsiniz. Facebook Reklam Kütüphanesi’nin kullanıcılarına sunduğu özelliklere aşağıda birlikte bakalım:

Facebook Reklam Kütüphanesi’nin Sağladığı Özellikler


Facebook Reklam Kütüphanesi


Rakip reklamları analiz edebilme

Facebook Reklam Kütüphanesi’nde sizle aynı sektörde yarışan rakip firmaların reklamlarını inceleyebilirsiniz. Bu sayede onlarla kendi reklam kampanyanızı karşılaştırarak geliştirilmesi gereken öğeler üzerinde çalışıp, sayfanızı bir adım öne çıkarabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey merak ettiğiniz reklam kampanyasıyla alakalı anahtar kelimeyi ya da reklamvereni arama çubuğuna yazıp aratmak.

Herkes tarafından erişilebilir olma

Facebook Reklam Kütüphanesi’ne giriş yapmadan da erişebilirsiniz. Bu sayede sayfaların yayınladığı reklam sayılarını, bütçelerini ve reklam tekniklerini inceleyebilirsiniz. Fakat bütün özelliklere erişebilmek için hesabınıza giriş yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Böylelikle hem kısıtlandırılmış özelliklere erişebilir hem de dilediğiniz zaman reklam ilanı verebilirsiniz.

Diğer platformları destekleme

Facebook Reklam Kütüphanesi, içerisinde sadece Facebook reklam datalarını barındırmıyor. Aynı zamanda Messenger, Instagram(Instagram Reklam Yönetimi hizmeti için ilgili linke tıklayabilirsiniz!) ve Audience Network’te yayınlanan reklamlara da erişmenize olanak sağlıyor. Audience Network nedir diye sorarsanız, bu özellik Facebook veya diğer platformları kullanmayan müşterilere reklamlarınızı sunabilmenizi sağlayan bir özelliktir. Böylelikle reklamınızı geniş kitlelere ulaştırmada herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Facebook Reklam Kütüphanesi Nasıl Kullanılır?
  • Gerekli süre: 5 dakika.

Gelelim, Facebook Reklam Kütüphanesi’nin nasıl kullanılacağına. Adım adım neler yapabileceğinize birlikte göz atalım.

* Facebook Reklam Kütüphanesi’ni açın.

Öncelikle aşağıdaki linke tıklayarak Facebook Reklam Kütüphanesi’ne ulaşıyoruz.

https://www.facebook.com/ads/library

Facebook Reklam Kütüphanesi

* Arama çubuğuna kelimeyi girin.

Arama çubuğuna merak ettiğiniz reklamlara ait anahtar kelimeyi, marka ismini veya kuruluş, örgüt, siyasi parti gibi sayfalara ait isimleri girerek arama yapın. Yazmadan önce sol tarafta ülke seçimi ve reklam kategorisi seçmeyi unutmayın.

Facebook Reklam Kütüphanesi

* İncelemeye başlayın.

Anahtar kelimeyi girdikten sonra girdiğiniz işletmeyle alakalı bilgileri görebilirsiniz. Sayfanın kuruluş yılını, hangi bölgelerde faaliyet gösterdiğini ve sayfa isim değişikliklerini yukarda görebilirsiniz. Sonuç kısmındaysa paylaşılan reklamları, hangi platformlarda paylaşıldığını ve reklamın aktif olup olmadığını inceleyebilirsiniz.

Facebook Reklam Kütüphanesi

* Filtreleme yapabilirsiniz.

Sonuçlar kısmının altında Filtreler butonuna tıklayarak filtreleme yapabilirsiniz. Dil seçeneği, platformlar, medya türleri ve tarihe göre filtreleme seçenekleriyle daha detaylı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Facebook Reklam Kütüphanesi

* Reklam detaylarını görün.

Reklam üzerindeki Reklam Detaylarını Gör butonuna tıklayarak belirli bir reklamın detaylarına erişebilirsiniz. Reklamın birden fazla versiyonuna erişebilir ve reklam bağlantısını kopyalayabilirsiniz.

Facebook Reklam Kütüphanesi

----------------------------------------------

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

----------------------------------------------

Kısaca Facebook Reklam Kütüphanesi

Facebook Reklam Kütüphanesi birçok sosyal medya platformunda yayınlanan reklamları bir araya getiren bir arşivdir. Detaylı bir şekilde Facebook Reklam Kütüphanesi’nin ne olduğuna, özelliklerine ve özelliklerini nasıl kullanacağınıza dair bilgileri sizlere sunduk. Rehberimizi kullanarak artık reklamlara dair daha detaylı bilgiye ulaşıp, sayfanızı ve şirketinizi büyütebilirsiniz.


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu ExCaLuBuR tarafından (11 Mart 2023 Saat 00:01 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 01 Ocak 2023, 08:02   #2
Standart

Büyümek isteyenler için avantajlı bi uygulama

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:03.