IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By YiLDiZ
  • 1 Post By WildCat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2022, 19:32   #1
Standart Influencer Marketing Nedir

Yeni nesil bir pazarlama tekniği olan Influencer Marketing, dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarında, sıklıkla karşımıza çıkan tabirlerden biridir. Günümüzde en etkili pazarlama tekniklerinden biri olan bu yöntem ile sosyal medya hesaplarında birçok markaya ait ürünleri görebilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Influencer Marketing olarak adlandırılan yeni pazarlama tekniği; markalar, şirketler ve firmaların günümüzde yaygın olarak kullandığı bir dijital reklam haline gelmiştir. Sosyal medya hesaplarının bu denli kullanılmasının, pazarlama alanına olan etkisi de çok büyüktür. Bu platformlarında kurumlar, reklam vererek ürünlerini tanıtmak ya da kendileri hakkında bilgileri geniş kitlelere yaymak için bu yöntemi kullanırlar.

Influencer marketing tekniğinde “Influencer” adı verilen gerçek kişilerden faydalanılır. Bu kişiler sosyal medya hesaplarında belirli takipçi ve etkileşim sayısına ulaşmış popüler kullanıcılarıdır. Popüler hesap sahiplerinin takipçilerine ürünleri tanıtmaları ve reklam yapmaları, markaları olumlu yönde etkilemektedir.

Sosyal medya hesaplarında tanınmış insanların markalarla anlaşarak belirli ücretler karşılığında, ürünlerin reklamlarını yapması ve ürünleri tanıtmasına Influencer Marketing adı verilir. Yediden yetmişe insanın tercih ettiği Instagram, bu alanda en çok kullanılan mecralardan biridir.

Instagram’ın fotoğraf ve video gibi etkileşim araçlarına bakıldığında, Influencer Marketing için en çok tercih edilen platformlardan olmasına şaşırmamak gerek. Influencer’lar markaları, fotoğraf ve videolar aracılığı ile takipçilerine tanıtırlar.

İçeriğimizde Influencer pazarlama tekniği hakkında merak edilen birçok detaya değindik.

Influencer Marketing Nedir

Influencer Marketing Neden Önemlidir?

Influencer Marketing tekniği dijital pazarlama açısından büyük öneme sahiptir. Hem markalar hem de Influencer adı verilen sosyal medya kullanıcıları için en etkili ve hızlı para kazanma yöntemlerinden biridir. Aynı zamanda bu pazarlama yönteminin hem markalara hem de reklam yapanlara çok sayıda avantajı vardır. Markalar;
  • Hedef kitle genişletmek,
  • Gelirlerini artırması,
  • Etkili reklam teknikleri arasında olmasından dolayı bu pazarlama tekniğini sıklıkla kullanılır.

Sosyal medya hesaplarında takip ettikleri ve güvendikleri kişilerin beğendiği, tanıttığı ve reklamını yaptığı ürünleri görmenin, kullanıcıların satın alma kararlarında olumlu yönde etkileri olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir olgudur.

Çok geniş kitlelere ulaşabilmesi adına Influencer Marketing yöntemi oldukça kullanışlı ve önemlidir. Hedef kitlenizi değiştirmek ve genişletmek istiyorsanız, sosyal medyada en çok tanınan Influencer’larla çalışmak sizlere olumlu dönüşler sağlayacaktır.

Influencer Marketing Nedir

Influencer ile çalışan bir marka reklam çalışmaların;
  • Etkili ,
  • Hızlı,
  • Yüksek performans ile sürdürür.

Influencerların sahip olduğu organik takipçiler ve etkileşimlerle, paylaşımlar takipçileri tarafından daha güvenilir olarak görülebilir. Ürün linki paylaşan Influencer’lar, takipçileri bu linklere tıkladıklarında hem kendileri hem de marka para kazanmış olur. Bu da markaların kendi hesaplarında organik bir etkileşim almalarını sağlar.

Influencer Marketing çalışması belirli bir kitleye ya da kesime hitap eder. Kadın ve erkek kullanıcılar için ayrı, çocuklar için ayrı ürünler bu yöntem ile pazarlanabilir. Farklı yaş gruplarına, meslek türlerine ve farklı bütçelere uygun ürünler Influencer Marketing yöntemi ile her kullanıcıya ulaşma şansı bulur.

Influencer Marketing yöntemi ile zamandan ve bütçeden tasarruf edilerek alışveriş yapılabilir. Ürünler hakkında bilgi sahibi olabilir ve ürünleri bizzat kullanan Influencer’ların görüşleri hakkında fikir edinebilirsiniz.

Influencer Marketing Nedir

Influencer Marketing Nasıl Yapılır?

Influencer Marketing, bir dijital pazarlama tekniğidir. Pazarlama sürecinin başlaması için Influencer’lar ile markalar arasında arasındaki iletişimin başlaması gerekir. Genellikle bu iletişimi başlatan taraf markalar olmaktadır. Burada izlenen süreç şu şekildedir:
  • Öncelikle sosyal medya uygulamalarında popüler olan hesaplara reklam tekliflerinde bulunulur.
  • Reklam içeriği; ürün, hizmet veya doğrudan marka tanıtımı olabilir.
  • Seyahat acenteleri veya oteller, ücretsiz gezi rotaları sunarak da Influencer’larla çalışmaktadır.
  • Sonuç olarak sosyal medya fenomeni, bir nevi sponsor alır ve sponsorunu paylaşımlarıyla insanlara tanıtır.
  • Reklam modelleri; hikaye, Reels videoları, gönderiler olabilir. Aynı zamanda, TikTok reklam verme yöntemleri de sıklıkla kullanılmaktadır.

Influencer’ın bir ürünü pazarlamak için ihtiyacı olan; ürünlerle ilgili bilgiler, görseller veya videolardır. Influencerlar kendilerine markalar tarafından hediye edilen ürünleri bizzat kendileri kullanır ve takipçilerine bu ürünleri tanıtırlar.

Örneğin; kanalında makyaj videolarına yer veren Influencer’larla, genellikle kozmetik markaları iletişime geçer. Ürünün kullanılarak tanıtılması ve reklamının yapılması, ürünlere ve markalara olan güveni oluşturmadaki en önemli husustur.

Bu nedenle Influencer, doğrudan tanıtım yapmak yerine yeni makyaj videosunda markanın ürününü kullandığını belirtir. Haliyle direkt reklam değil, öneri alınıyor olması, ürünün satış hacmine etki eder.

Doğru hedef kitlenin seçilerek ürün tanıtımı yapılması da son derece önemlidir. Bu yüzden markalar ürünleri hangi kitleye hitap ediyorsa, o kitleye sahip Influencerlar ile çalışır. Yanlış kitleye tanıtılan ürünlerin satış performansında bir etkilenme olmayacağı gibi olumsuz yönde etkileri de olabilir.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu ExCaLuBuR tarafından (11 Mart 2023 Saat 00:02 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 30 Aralık 2022, 19:35   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Birgün bunları anlayacak miyim acaba ;dd
Anlamıyorum ama eminim bilgili paylaşımlar;d
Emeğinize sağlık efendim

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 30 Aralık 2022, 19:46   #3
Standart

paylasim icin tesekkur ederiz emeginize saglik

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:12.