IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Burçlar, Fallar ve Kehanetler Fala inanma, falsız da kalma! tüm kehanetlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2021, 16:45   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Diyet Yaparken Neden Başarısız Oluyorsun?



Koç
Diyet yaparken sanki herkes sana zararlı yiyecekler yedirmeye çalışıyormuş gibi hissediyorsun! En yakın arkadaşın hamburger yemeye gitmeyi teklif ediyor, sevgilin dondurma yiyelim diyor, annen en güzel kekinden yapmış oluyor. Hal böyleyken nasıl diyet yapabilirsin ki? Hepsini kabul ediyorsun, sonrasında diyet falan kalmıyor! Dürtüsel davranmayı dizginlemeyi denersen diyetinde başarılı olabilirsin!

Boğa
Tabii ki de diyet yapabilirsin! Fakat yatakta pizza yerken en sevdiğin Netflix dizisini izlemek de ayrı bir seçenek! Üstelik sonrasında bulaşık derdi de yok, ne güzel değil mi? Dolapta bir sürü abur cubur var, onlarla da karnımı doyurabilirim diye düşünüyorsun. Maalesef diyet yaparken kararlı davranamıyorsun, bu konuda biraz tembel olabiliyorsun . Yapma! Eğer yemeklerini hazırlamayı üşenmekten vazgeçersen önünde hiçbir engel kalmayacak!

İkizler
Diyetinin şaşırtıcı derecede iyi gittiğini hissediyor olabilirsin, ama maalesef değil! Yaptığın diyetten ödün verdiğin sürece başarılı olman maalesef imkânsız. Sabah sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı yapıyorsun, öğlen lezzetli salatanı yiyorsun, akşam olunca her şey bozuluyor! Üstelik bu sadece bir gün değil neredeyse tüm hafta için geçerli. Hafta içi sağlıklı beslendin diye hafta sonu kendini kaybetmen de başarısız olmana sebep oluyor! Bu yüzden nefsine hâkim ol, kendine yalan söylemekten vazgeç.

Yengeç
Yaptığın her diyette yiyemeyeceğin tüm yiyecekler için sanki yas tutuyorsun! “Güle güle hamburger, hoşça kal dondurma” diye içinden geçiriyorsun. Unutma, diyetin bittikten sonra miktarını abartmadan onları tekrar yiyebileceksin, ayrılmışsınız gibi davranmana gerek yok. Diyette neden başarısız olduğuna gelirsek; şu ev yapımı ekmekler, kurabiyeler, pastalar, tatlılar için canını verirsin de ondan! Kendini onlardan uzak tutmayı başarabilirsen hedeflediğin kiloya ulaşabilirsin!

Aslan
Yemek yemek insanı harika hissettiriyor, ancak sonucunda tartıdaki sayı depresyona sokabiliyor! O yüzden ne kadar çok abur cubur yersen bunun sana o kadar yağ olarak döneceğini de unutmamalısın. Üstelik abur cuburda hissettiğin tokluğu sebze ya da meyveden alma imkânın da var! Önemli olan miktarı abartmamak. Diyette başarısız olmanın en büyük sebeplerinden biri de bu! Sağlıklı yiyorum diye sürekli olarak bir sebze, meyve tüketiyorsun. Sen yine ye, ama kararında ye!

Başak
Ah Başak! Sağlıklı besleneceğim derken diyette aşırıya kaçıyorsun. Çok sıkı bir diyet programı istiyorsun ve böyle olmadığı zaman resmen kendini aç bırakıyorsun! Üstelik sağlıklı beslenmenin önemini de gayet iyi biliyorsun. O halde neden böyle yapıyorsun? Diyet yapacağım derken tam anlamıyla sağlıksız besleniyorsun ve vücudunun ihtiyacı olan vitaminlerden kendini mahrum bırakıyorsun!

Terazi
Eğer gerçekten diyetinde başarılı olmak istiyorsan, bu sürecin altından mükemmel bir şekilde kalkıyorsun! Ancak dengeyi yakalamakta zaman zaman zorluk yaşayabiliyorsun. Bir hafta sebze ve balık ile sağlıklı beslenirken, diğer hafta kafanı Nutella kavanozuna sokup bir saat sonra bir paket cipsi mideye indirebiliyorsun! Tabii ki diyetin kolay olduğunu kimse söylemiyor, ancak dengeyi koruduğun takdirde gerçekten istediğin vücuda kavuşabilirsin!

Akrep
Hayatında yapmak istediğin şeyleri düşündüğünde, aklın hep karanlık sularda dolaşıyor, olaylara kötü tarafından bakıyorsun. Hal böyle olunca da kendini bambaşka dünyalarda buluyorsun. Üstelik bu durum diyetin için de geçerli! Daha iyi hissedeceğin, daha iyi görüneceğin ve daha sağlıklı hale gelebileceğin yolları düşünmek yerine negatif enerjiyi çekerek üstüne kara bulutlar yağdırıyorsun. O yüzden yapman gereken şey hedeflerine biraz daha olumlu yaklaşmak. Başarısız olmanın en büyük sebebi işe yaramamasından korkuyor olman! Denemeden bilemezsin, o yüzden bir an önce başlamalısın!

Yay
Diyetini başarılı bir şekilde devam ettirmen için bunu gerçekten içten istiyor olman gerek. Bu yüzden bu süreçte diyetinden sapıp yememen gereken şeyleri yiyorsan kısacası ters giden bir şeyler varsa ne kadar kararlı olduğunu sorgulamalısın! Sabah uyandığında, öğlen yemeğin sırasında planına sadık bir şekilde ilerliyor musun? Diyet yapmak fazlasıyla zor bir durum, başarılı olman için bunu %100 istiyor olman gerek, yoksa başarısızlık kaçınılmaz!

Oğlak
Diyet konusunda en başarılı burç kesinlikle sensin! Tabii ki herkes gibi başarısız olma ihtimalin var, ne de olsa sen de insansın. Sadece tek sorunun var, o da katı kuralların, kısıtlamaların. Kendini çok zorluyor, vücuduna kaldıramayacağı yükler yüklüyorsun. Yoksa sonuç odaklılığın ve güçlü yapınla yapacağın diyeti sekteye uğratacak hiçbir engel ortada yok.

Kova
Diyet yapmak senin için toplumsal bir baskı. Genel geçer yargılara uymak istemiyor, herkesin güzellik algısının farklı olduğunu düşünüyorsun. Bir yandan iyi görünmek istiyor, bir yandan aykırı duruşunla kendine mazeretler üretiyorsun. Aslında şöyle düşün: Sen gerçekten ne istiyorsun? Tamam topluma dayatılan zayıf olma algısı konusunda son derece haklısın fakat bir yandan da fit görünme taraftarısın. Şimdi neden başarısız olduğunu anlayabiliyor musun?

Balık
Duygularınla mantığını ayırmak senin için fazlasıyla zor. Üstelik çoğu zaman duygularınla hareket ediyorken! Diyet yaptığın zaman mantığını kullanmalı, kalorisi, doymuş yağ oranı yüksek yiyeceklerden uzak durmalısın. Fakat sen böyle anlarda mantığına değil, kalbine güveniyorsun. Bu da bocalamana sebep oluyor! Şeker, glüten ve kafein tüketiminden fedakârlık yapman ve kendine bir beslenme düzeni oturtman gerek!


alinti
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 28 Ocak 2021, 16:47   #2
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Canım Teraziler.
Böyle olmak bizim doğamızda var.
Ama yine de devam.

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 
Alt 17 Temmuz 2021, 22:23   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yoksa sonuç odaklılığın ve güçlü yapınla yapacağın diyeti sekteye uğratacak hiçbir engel ortada yok.

İhtiyaç duyarsam odaklanırım.

________________

~ E & B ~
 
Alt 01 Eylül 2023, 16:52   #4
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hiç yapmadim

 
Alt 01 Eylül 2023, 16:56   #5
जिजीविषा
Pure - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu terazi bozuk . Ne Nutella ne de cips sevmem ben

 
Alt 01 Eylül 2023, 22:00   #6
portrait of beauty
Raina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hiç kilo almam sabıt yıyıp kılo almayanlardanım

________________

Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!! Kk~
 
Alt 01 Eylül 2023, 22:02   #7
Standart

Yay
Diyetini başarılı bir şekilde devam ettirmen için bunu gerçekten içten istiyor olman gerek. Bu yüzden bu süreçte diyetinden sapıp yememen gereken şeyleri yiyorsan kısacası ters giden bir şeyler varsa ne kadar kararlı olduğunu sorgulamalısın! Sabah uyandığında, öğlen yemeğin sırasında planına sadık bir şekilde ilerliyor musun? Diyet yapmak fazlasıyla zor bir durum, başarılı olman için bunu %100 istiyor olman gerek, yoksa başarısızlık kaçınılmaz!


 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:17.