IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Biyografiler Tanınmış kişilere ait biyografilere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

11Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2021, 10:15   #1
Standart Unlu Yazarlarin Buyuleyici Ve Siradisi Ilgi Alanlari

1. Agatha Christie: ArkeologUnlu Yazarlarin Buyuleyici ve Siradisi Ilgi Alanlari

Ingiliz cinayet-gizem yazari Agatha Christie oldukca macerali bir hayata sahiptir. 1930’da unlu arkeolog Max Mallowan ile evlenmistir. Orta Dogu’da seyahat ederken Mallowan’a eslik etmis ve arkeolojik kazilarinda ona yardimci olmustur. Bu deneyimlerden bazilarina ilham kaynagi olmustur: Olumle Randevu, Mezopotamya’da Cinayet, Dogu Ekspresinde Cinayet, Sonunda Olum Geldi. ”Come, Tell Me How You Live” adli kitabinda Suriye‘deki arkeolojik kazi deneyimlerini anlatmis ve seyahatlerini belgelemek icin cektigi fotograflari paylasmistir.



2. Victor Hugo: Ressam Unlu Yazarlarin Buyuleyici ve Siradisi Ilgi Alanlari

Sefiller, Notre-Dame’in Kamburu ile taninan Fransiz yazar Victor Hugo, yasami boyunca 4.000’in uzerinde cizim yapan yetenekli bir sanatcidir. Ilk basta, Hugo resme sadece bir eglenceymis gibi davranmistir, ama sonunda onu daha ciddiye almis ve resimleri caginin onde gelen sanatcilari tarafindan ovguyle karsilanmistir. Resimlerinin edebi basarilarini golgelemesinden korktugu icin onlari ozel olarak paylasmistir. Diger bircok unlu yazar Hugo’nun cizim sevgisini paylasmistir. Amerikan sairi E. E. Cummings her gun resim yapmis, yaklasIk 1.600 eskiz, cizim, suluboya ve yagli boya resimlerinin yer aldigi bir birikim olusturmustur. J. R. R. Tolkien, T. S. Eliot, William Faulkner, Rudyard Kipling, Beatrix Potter ve William Makepeace Thackery gibi diger yazarlar da kendi calismalarini resmetmislerdir.


3.Sylvia Plath: Ari Yetistiricisi Unlu Yazarlarin Buyuleyici ve Siradisi Ilgi Alanlari

1962’de Amerikali yazar ve sair Sylvia Plath ve esi Ted Hughes (ayni zamanda basarili bir yazar) aricilik yapmaya karar vermislerdir. Plath’in babasi, Otto, arilar konusunda uzmanlasmis bir bocek bilimcidir. Plath, Haziran ayinda annesine yazdigi bir mektupta, ”Bugun, tahmin et, aricilar olduk! Gecen hafta yerel toplantiya gittik… Hepimiz maske taktik ve heyecanliydik… Bay Pollard, beyaz ve yesil boyadigimiz sey icin eski bir kovana sahip olmamizi sagladi ve bugun, siparis ettigimiz ve onlari yerlestirdigimiz uysal Italyan melez arilarinin surusunu getirdi… Cok cahil hissediyorum, ama okumak ve ogrenmek icin elimden geleni yapmaya calisacagim.” demistir. Trajik olumunden kisa bir sure once, Plath, aricilik konusundaki deneyimlerinden ilham alan arilar hakkinda bes siir dizisi yazmistir.


4. Emily Dickinson: Firinci Unlu Yazarlarin Buyuleyici ve Siradisi Ilgi Alanlari



Bir baska Amerikan sairi olan Emily Dickinson, mutfakta vakit gecirmeyi cok sevmistir. Basarili firinci 1856 yilinda Amherst Cattle Show’da yuvarlak Hint ve Cavdar ekmegiyle ikincilik kazanmistir. Dickinson, ailesine ve arkadaslarina ekmek ikramindan hoslanirmis ve hatta penceresinden kek sepetini asagidaki caddede bulunan mahalle cocuklarina bile indirmistir. Yemek tarifleri ve yemek paketlerinin ustune siir karalamalari yapmistir.

5. Leo Tolstoy: Satranc Oyuncusu Unlu Yazarlarin Buyuleyici ve Siradisi Ilgi Alanlari

En bilinen epik romanlari Savas ve Baris ve Anna Karenina ile taninan Rus yazar Leo Tolstoy da hevesli bir satranc oyuncusudur. Genc bir cocukken nasil oynandigini ogrenmis ve oyunlarinin cogunu dikkatle kaydetmistir. Siklikla satranc oynadigi biyografi yazari Aylmer Maude, Tolstoy icin “Onun hakkinda hicbir kitap bilgisi yoktu, ama cok oynamis, uyanik ve yaraticiydi.” demistir.


6.Ernest Hemingway: Doga Insani Unlu Yazarlarin Buyuleyici ve Siradisi Ilgi Alanlari

Nobel odullu yazar Ernest Hemingway disarida vakit gecirmeyi, avlanmayi ve balik tutmayi cok sevmistir. Birkac Afrika safarisine gitmistir ve ayni zamanda Karayipler’de basarili bir deniz balikcisidir. 1935’te, bugune kadar yakalanmis en buyuk kilic baligini yakalamistir. Maceralari bircok kitabi ve kisa oykuleri icin ilham kaynagi olmustur. Hemingway’in bir zamanlar “Hayat hakkinda yazabilmek icin once onu yasamalisin” dedigi soylenmektedir.


7. Jack Kerouac: Kurmaca Oyun Meraklisi Unlu Yazarlarin Buyuleyici ve Siradisi Ilgi Alanlari

Amerikali romanci ve sair Jack Kerouac gencken cesitli kurmaca sporlari icat etmistir. Ayrintili istatistik ve analizlerle dolu bir defterle ve yetiskin olarak bile kurmaca beyzbol oyununu oynamaya devam etmistir. Kerouac kendisi yetenekli bir atlettir. Kolombiya Universitesi’nde egitim gorurken futbol oynamis ve ogrenci gazetesi icin spor makaleleri yazmistir.

8.Mark Twain: Mucit Unlu Yazarlarin Buyuleyici ve Siradisi Ilgi Alanlari


Nikola Tesla ve Thomas Edison‘la arkadas olan (Edison’un filmlerinden birinde bile rol almistir.) Amerikali yazar Mark Twain de bir seyler icat etmek icin elinden geleni yapmistir. Onun uc farkli icadi patentlenmistir: elastik kanca toka, kendinden yapiskanli sayfalari olan bir karalama defteri ve “hafiza olusturucu” olarak adlandirilan bir egitim oyunu. Bu bulus ozellikle 25.000’in uzerinde satmis ve basarili olmustur.

9. J. R. R. Tolkien: Yapay Dil Meraklisi Unlu Yazarlarin Buyuleyici ve Siradisi Ilgi Alanlari

Sevilen fantazi romanlar The Hobbit ve Yuzuklerin Efendisi’nin yazari J.R. R. Tolkien, cok sayida dil bilen ve Oxford Universitesinde Anglosakson ogreten parlak bir filologdur. Genc yaslarinda dil kurmaya baslamis ve bu tutku tum yasami boyunca devam etmistir. 1916’da, gelecekteki esi Edith’e, uzerinde calismakta oldugu “anlamsiz peri dili” ve onun gelisimi hakkinda bir mektup yazmistir. Bu hobisi sayesinde olusturdugu Orta Dunya Mitolojisi’ni bitirmistir. 1930 yilinda yaptigi konusmada “Gizli Bir Yardimci” olarak konusan Tolkien, “Dil ve mitolojinin yapilmasi birbiriyle baglantili islevlerdir. Dil yapimiz bir mitoloji doguracak. ” demistir.


10. Beatrix Potter: Mantar Uzmani Unlu Yazarlarin Buyuleyici ve Siradisi Ilgi Alanlari

Cocuk hikayeleri ve guzel sulu boya resimleriyle unlu olan Ingiliz yazar Beatrix Potter da dogal bilimlere, ozellikle de botanige ilgi duymustur. Mantarlarin cimlenmesi icin bir teori gelistirmis ve Ingiltere’deki alglar ve mantarlar arasindaki sembiyotik iliskiyi anlayan dunyadaki ilk kisilerden biri olmustur. Ne yazik ki, o bir kadindir ve resmi bir bilimsel egitimden yoksun oldugu icin, pek cok bilimsel topluluk onun isini ciddiye almayi reddetmistir. Arastirmasi, olumunden sonra tam olarak takdir edilmistir. Potter, ayrintili bilimsel cizimlerini Armitt Muzesi ve Kutuphanesi’ne bagislamistir. Mikologlar mantarlari teshis etmek icin bugun bu cizimleri kullanmaktadirlar.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 25 Mart 2021, 11:57   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bilği paylaşımı için teşekkür ederiz

________________

~ E & B ~
 
Alt 25 Mart 2021, 13:18   #3
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık canım

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 25 Mart 2021, 14:25   #4
Standart

Alıntı:
She Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bilği paylaşımı için teşekkür ederiz
Ben tsk ederim.

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 25 Mart 2021, 14:25   #5
Standart

Alıntı:
LaviNia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık canım
Tskler canim

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 25 Mart 2021, 14:37   #6
Standart

emegine saglik tatlim yine guzel paylasim tsk ler

________________

No MoRe DramA
 
Alt 25 Mart 2021, 14:49   #7
Kimseye Eğecek Başımız Yok Umudumuzun Bittiği Yerde İnadımız Başlar...!
KuzeyAras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegıne Saglık.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 25 Mart 2021, 18:23   #8
Standart

Alıntı:
YouLosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
emegine saglik tatlim yine guzel paylasim tsk ler
Cok tskler :*

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 25 Mart 2021, 18:23   #9
Standart

Alıntı:
KuzeyAras Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emegıne Saglık.
Tsk ederim ki .

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 25 Mart 2021, 20:38   #10
seeing is believing
brooklyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

"4. Emily Dickinson: Fırıncı"

Büyülenmemek elde değil.

Teşekkürler.

________________

its the hope, that kills you.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:17.