IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Bilişim Dünyasından Son Haberler Bilişim Dünyasından Son Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Nisan 2023, 19:18   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ubuntu 23.04, Gelişmiş Azure Active Directory Desteği İle Yayınlandı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Canonical, Ubuntu işletim sisteminin en son sürümünü duyurdu. Ubuntu 23.04 “Lunar Lobster” ile kullanıcılar, Subiquity adlı yeni bir masaüstü yükleyiciden, daha iyi Azure Active Directory desteğinden ve geliştirilmiş bir oyun deneyiminden yararlanabilecek. Masaüstü kullanıcıları, hızlı ayarlar gibi GNOME 44‘te bulunan tüm iyileştirmelerden de faydalanabilecek.

Yeni sürümde, Steam snap paketi kararlı kanala yükseltiliyor. Artık oyuncular oyunlarını ek PPA’lar olmadan oynayabilecek. Sürüm, sistem kararlılığını etkileyen en son güncellemeleri getirmek için 32 bit kitaplıklar ve en son Mesa sürücüleri ile birlikte geliyor.

Bu güncelleştirmedeki bir diğer değişiklik, Azure Active Directory’de kimlik doğrulama desteği. Canonical’a göre Ubuntu, Azure Active Directory ile yerel kullanıcı kimlik doğrulaması sağlayan tek Linux dağıtımı. Bu özellik, Microsoft 365 Enterprise kullanıcılarının M365 veya Azure için kullandıkları aynı kimlik bilgilerini kullanarak Ubuntu masaüstlerinin kimliğini doğrulamasına olanak tanıyor. Canonical, BT yöneticilerinin bu sürümdeki ‘aad-auth’ özelliğini, yılın ilerleyen zamanlarında yapılması planlanan Ubuntu 22.04 LTS’ye geri bildirim için hazır olarak değerlendirmesi gerektiğini söylüyor.

Ayrıca Ubuntu 23.04’te Active Directory için bazı yeni özellikler var. Bunlar arasında kurumsal proxy desteği, uygulama sınırlaması ve ağ paylaşımları yer alıyor. Bunlar, bu yıl daha sonra Ubuntu 22.04 LTS ve Ubuntu 20.04 LTS’ye de aktarılacak.




kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:56.