IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Bilişim Dünyasından Son Haberler Bilişim Dünyasından Son Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Nisan 2023, 19:53   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kanada’da Siber Saldırılar Yüzünden Bir Hastanedeki Tedaviler Sekteye Uğradı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kanada’nın Ontario eyaletindeki bir hastaneye yapılan siber saldırılar, planlanmış ve acil olmayan bakım hizmetlerinde gecikmelere neden oldu. Cornwall ve diğer bazı ilçelerin sakinlerine hizmet veren bir hastane olan Cornwall Community Hospital, daha sonra siber saldırı olduğu ortaya çıkan bir ağ problemi yaşadıklarını açıkladı.

Hastane yönetimi bunun bir fidye yazılımı saldırısı olup olmadığına ilişkin başlarda herhangi bir açıklama yapmasa da soruna müdahale etmek için siber güvenlik uzmanları işe alındığını söyledi. Bilindiği kadarıyla hasta kayıtları saldırılardan etkilenmese de randevulu şekilde sunulan tedavilerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi.

Saldırının etkileri 1 haftayı aşkındır halen sürmeye devam ettiğinden, hastaları sistemlerin ne zaman normale dönebileceği konusunda bilgilendirmek amacıyla sosyal medya kanallarını takip etmeye çağırdı.

Sağlık kuruluşlarına yapılan bu yıkıcı saldırı Başbakan Justin Trudeau’nun Salı günü Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal ile görüşmesinin ardından meydana geldi. Başbakanlık ofisinin web sitesi, birkaç saat boyunca çökmesine neden olacak büyüklükte birtakım DDoS saldırılarına maruz kaldı. Aynı şekilde devlete ait elektrik sağlayıcısı Hydro-Québec ve Halifax, Montreal ve Quebec’teki limanların web siteleri de siber saldırılar nedeniyle bir süre hizmet veremez hale geldi. Yaşanan olayların arkasında muhtemelen Rusya yanlısı hacker gruplarının olduğu düşünülüyor.


kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:22.