IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Rima


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2020, 13:11   #1
"Mizantrop"
Rima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Benjamin Franklin Kimdir?

Benjamin Franklin 17 Ocak 1709 yılında Amerika’da Boston da dünyaya gelmiştir. Amerikalı mucit,yazar,felsefesi,bilim adamı ,diplomat ve siyasetçi olmaktadır. Aile olarak baya bir geniş aile olup toplam 17 kardeş olmaktadırlar.Babası ise mum imalatçılığı yaparak ekmeğini kazanmaktaydı.

Benjamin Franklin okula gitti fakat devam edemedi sonrasında abisinin çalışmış olduğu basımevi yöneten ve liberal bir gazete yayını yapan abisi James’ın yanına çıkarak olarak girdi.Gazete köşelerinde bir çok yazılar yazdı ve 1736 yılında Philadelphia meclis sekreteri olarak göreve başladı ve burada siyasete de atıldı.1750 yılına gelindiğinde Pensilvanya meclisine seçildi bundan sonra İngiliz Amerika postalarının genel müdürlüğüne geldi ve posta servisi üzerinde bir çok çeşitli düzenlemeler yaptı. Benjamin Franklin siyasette daima barışcıl bir yol sergilemiştir. Franklin’in birçok buluşları oldu. Bunlar; yıldırımsavar (paratoner), Cam Armonica, Franklin sobası, bifokal gözlüktü.

Benjamin Franklin ölümü ise 17 Nisan 1790 yılında 84 yaşında iken oldu.Oldukça tanınan ve bir o kadar sevilen siyasetçi ve mucit olan Benjamin Franklin’in cenazesine yaklaşık olarak 20 bin kişi katıldı.
________________

.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:19.