IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2020, 10:56   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

Gölge seven bahçe çiçekleri, cesur renkleri ve benzersiz şekilleriyle kısmi ya da tam gölge seven 10 bahçe çiçeğini yakından tanıyın.

Çiçekler ve bahçe söz konusu olduğunda yapacağınız seçim büyük önem taşıyor. Zira çok sayıda çiçek arasında tercih yapma hakkına sahipsiniz ve hepsi de kendi tarzında eşsiz çiçekler. Ancak tüm çiçekler iyi bir şekilde büyümek için farklı şartlara ihtiyaç duyuyorlar. Bu nedenle de dikkat etmeniz gereken asıl nokta sizin sahip olduğunuz koşulları göz önünde bulundurarak tercih yapmanız.

Cesur renkleri ve benzersiz şekilleriyle kısmi ya da tam gölge seven 10 bahçe çiçeğini yakından tanıyın, bahçenizde görmek istediğiniz çiçeğe karar verin.

1- Itır Çiçeği
İlkbaharın sonunda çiçek açan ıtır çiçekleri, sonbahar sonuna kadar bahçenizi güzel bir görünüme bürüyecektir. Çok sayıda çeşide sahip olan ıtır çiçeğinin her çeşidi kendine has koşullara ihtiyaç duyuyor. Ancak hepsinin ortak bir gereksinimi var: Nemli ve verimli topraklar. Büyüme sırasında kuraklığa karşı hassas olduklarından onları belirli aralıklarla sulamayı da aksatmayın.

Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

2- Noel Gülü
Gölgeli yerlerden hoşlanan Noel gülü, yetişmek için drene edilmiş toprağa gereksinim duyuyor. Kuraklığa karşı dayanıksız olduğundan yetişme sürecinde toprağın nemli tutulması oldukça önemli. Budama zamanında ise kış başlangıcında solan ya da düşmediği halde zarar görmüş olan yapraklar, kesilerek uzaklaştırılmalı. Oldukça uzun ömürlü olan bu bitki, farklı renkteki çiçekleriyle bahçenize benzersiz bir güzellik katabilir.

Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

3- Siklamen Çiçeği
Benzersiz çiçekleriyle siklameni ideal sıcaklıkta yetiştirmek şart. Doğada oldukça serin iklimlerde ikamet eden siklamen, sıcak bir ortamda yetiştirilirse solup, çiçeklerini kaybediyor. Bu yüzden önce doğru sıcaklığı temin etmeniz gerek. Bir sonraki aşama ise sulama. Fazla ya da eksik suya karşı toleransı düşük olan bu çiçek için suyu iyi tutan bir ortalama bir saksı ile drenaja ihtiyaç duyabilirsiniz.

Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

4- Çan Çiçeği
Çan çiçeği dikmeden önce ilk bakmanız gereken toprağın pH değeri. 5,5-6,5 aralığındaki topraklar, çiçekler için ideal ortamı sunuyor. Çan şeklinde güzel çiçeklere sahip olan bitkinin orta ve kuru topraklara karşı toleransı da yüksek. Dikimin ardından birkaç günlük arayla sulamanız yeterli. Böylece kökler toprağa daha sıkı tutunacaktır. Ayrıca çan çiçeğinin çevresinde yabancı otlarla karşılaşabilirsiniz. Bitkinin köklerine zarar vermeden iki hafta arayla onları çekip, çıkarmanız gerekebilir.

Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

5- Çuha Çiçeği
Çuha çiçekleri nemli topraklardan hoşlansa da toprağın aşırı nemli olmadığından emin olun. Bu sayede çiçeğinizi kök çürüklüğünden uzak tutabilirsiniz. Çiçeklenme dönemi dışında ayda bir kez gübrelenmeye ihtiyaç duyduğunu da unutmayın. Eğer çuha çiçeğini evinizde yetiştirmeyi düşünüyorsanız, nemli bir ortam ve 10-15°C sıcak istediklerini göz önünde bulundurun. En iyi şekilde baktıktan sonra çuha çiçeğini iç ya da dış mekânda yetiştirebilirsiniz. Ancak bahçede yetiştirmek çok daha kolay olacaktır.

Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

6- Astilbe (Keçi sakalı)
Türkiye’de yalancı keçi sakalı adıyla da bilinen astilbe, en iyi serin yaz aylarında yetişiyor. 15 cm’den 1,5 metreye kadar uzanabilen bu bitki, pembe çiçeklerini bahar sonunda ya da yaz başında görücüye çıkarıyor. Oldukça kolay bakımı olan astilbeler, topraklar nemli olduğu sürece tam güneşi de tolere edebiliyorlar. En iyi kalitede çiçeklere sahip olmak istiyorsanız da humus açısından zengin ve nemli topraklar ile gölgelik alanları tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

7- Cam Güzeli
Cam güzelleri, çelikle ya da tohum yoluyla çoğaltılabiliyor. Herhangi bir bahçe merkezinden satın almak isterseniz de muhtemelen köklü bir bitki elde etmişsinizdir. Onları dikene kadar yeterli su aldıklarından emin olmalısınız, aksi takdirde solabilirler. İyi drene edilmiş toprakları talep eden cam güzelleri, kısmi ya da tam gölgelik alanlarda en iyi şekilde büyüyor. Ayrıca bahar sezonunun başlangıcında suda çözünen gübrelerle beslemeli ve bir kez de yaz aylarında gübrelemelisiniz.

Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

8- Lobelya
Çok sayıda çeşidi olan lobelyalar, yetiştirilme süreci boyunca kısmi gölgeye ve nemli, zengin toprağa ihtiyaç duyuyor. İyi bir şekilde yetiştirildikten sonra genelde talepkâr olmayan bu bitkiyi, hava sıcaklıkları çok yüksek olduğu dönemde düzenli bir şekilde sulamanız ve ayda bir kez gübrelemeniz yeterli.

Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

9- Cleome (Örümcek Çiçeği)
Benzersiz görünümüyle örümcek çiçeği olarak da bilinen cleome, baharda don tehlikesinin geçtiği dönemde ekiliyor. Yetiştiricilik için tüm yapmanız gereken bahar aylarında tohumu toprağa bastırıp, sulamak. Bahçenizdeki toprak zenginse, gübre kullanmanıza dahi gerek yok. Yalnızca kuraklığa karşı toleransı düşük olduğundan düzenli aralıklarla sulamanız, kışa kadar bahçenizin rengarenk çiçeklerle donanmasını sağlayacaktır.

Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

10- Yüksük Otu
Yüksük otu için en ideal ortamı iyi drene edilmiş ve zengin topraklar oluşturuluyor. İki yıllık bir bitki olduğundan, gelecek yıl da yetişmesini sağlamak adına kurumamasına özen göstermek şart. Kısmi ve tam gölgede iyi gelişen yüksük otu, sıcak yaz aylarında biraz daha fazla gölgeyi talep edebilir. Eğer yüksük otunun bahçenize çok yakıştığını düşünüyorsanız, sapında kuruyan çiçeği kesip, içinden tohumları alarak gelecek sezona da hazırlanabilirsiniz.

Gölge Seven Bahçe Çiçekleri 10 Benzersiz Çiçek

alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:40.