IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 01:39   #1
Standart Toprak Olmadan Yetişen Ev Bitkileri

Ev bitkilerini herkes sever ama bakımı biraz zordur. Düzenli sulama ister, yılda bir toprak değişiminin yapılması gerekiyor. Topraksız bir şekilde sadece su dolu bir vazoda yaşayabilecek hidroponik olarak yetişebilen 15 bitki ve ev bitkisi vardır. Toprak olmadığı için evinizde kirlilik yaratmaz, ev hayvanlarınız varsa topraklarını eşeleme riskini ortadan kaldırır ve ayrıca son derece dekoratiftir.


Nasıl çalışır: Bitkilerin büyümek için suya, oksijene, besin maddelerine ve kendilerini dik tutmak için bazı desteğe ihtiyaçları vardır. Geleneksel ev bitkileri, son iki ihtiyacın toprak tarafından karşılanmasını sağlar. Besin açısından zengin su ve sapları destekleyen bir vazo boyunlu şişe sizin bütün sorununuzu çözümler.


Neden en iyisi budur: Bu yöntem, ev bitkilerinin ölümünün önde gelen nedenlerini tamamen ortadan kaldırır: Aşırı veya yetersiz sulanma. Topraksız olarak, bitkilerin hastalık veya haşere problemleriyle yüzleşme olasılığı da çok daha azdır. Ayrıca, günlük bakım, ayda bir kez su dolumu yapmaktır.


Nasıl yapılır?
Öncelikle bitkinin su içinde yaşayıp yaşamayacağını öğrenin. (Liste aşağıda yer alıyor) Bitkinin doğal köklendirme hormonunun aktif olduğu yaprağın hemen altındaki bir bölümü kesin


Kesim hala taze iken, bitki parçasını suyla bir cam kaba yerleştirin. Mümkünse cam kap bitkiyi desteklesinv e ayakta durmasını sağlasın. Bitki tüm besinlerini sudan alacağı için suyun özelliği burada anahtar rol oynar. Filtrasyon ve klorlama sebebiyle çoğu zaman besinlerden arındırılmış musluk suyu yerine şişelenmiş ve doğal kaynak suyu kullanın.

Genellikle 2 hafta sonra başlayan köklenme belirtileri için tomurcuklanan bitkiyi izleyin. Su azaldığında, biraz daha şişelenmiş suyla doldurun.


Su içinde yetişebilen otlar:
Nane
Kekik
Fesleğen
Biberiye
Lavanta
adaçayı


Ev bitkileri
İngiliz sarmaşığı
Deve tabanı
Kolyos
Yaprak incir
begonya
Sardunya
Örümcek bitkileri
Barış zambağı


Alıntı
 
Alt 23 Ocak 2023, 07:01   #2
Standart

Bazılarını yetiştiriyor annem, aşinayım

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:26.