IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 00:57   #1
Standart Kedileri Bahçenizden Nasıl Uzak Tutabilirsiniz?

Kedileri bahçenizden ve bitkilerinizden nasıl uzak tutacağınızı öğrenebilirsiniz. Birkaç basit teknik, kedilerin bahçenize girmesini veya bahçenize zarar vermesini engelleyebilir.


Tavuk Teli Kedilerin Kazmasını Önler
Toprağın üstüne tavuk teli koymak çok kolay bir tekniktir. Bitkileriniz açıklıklardan büyüyecek, ancak kediler kazamayacak. Kedinin patilerini yaralayabilen çeşitli plastik çivili paspasların aksine, bu yöntem kediye zararsızdır. Kedi yükseltilmiş bir tel yatağına atlarsa, ayak yastıklarına zarar vermez. Kedi, toprağa erişiminin tel tarafından engellendiğini anında anlayacaktır.


Alüminyum Folyo Kedileri Uzak Tutabilir
Kediler, özellikle gürültü ve ışıktan kolayca korkarlar. Alüminyum folyo her ikisini de sağlar. Hafiftir, ancak çok gürültülü ve parlaktır. Çok fazla yansıtıcı ısı oluşturmamaya dikkat ederek bitkilerinizin etrafına birkaç yaprak yerleştirebilirsiniz. Kenarlarına bir ip bağlayabilir ve uzun tabakanın bir tarafını ipin üzerine kıvırarak alüminyum folyoyu askıya alabilirsiniz. Alüminyum folyo ipin altına düşecek ve en ufak bir esinti altında hışırdatacaktır.


Kedileri Yönlendirin
Kediler ağaçları tırmalamak ve bahçenizi kazmak için pençelerini kullanmayı severler. İkincisi genellikle bahçenizi doğal bir çöp kutusu olarak kullanmakla ilişkilidir. Kedileri bahçeniz yerine orada işlerini yapmaya ikna etmek için bahçenizden uzakta kumlu bir alan sağlayarak bu tür davranışları başka yöne çevirebilirsiniz.


Çakıl, Kayalar ve Plastik Malç
Kedilerin kazmaması için toprağı örtmek için bitki diplerine çakıl veya kaya koyabilirsiniz. Domates ve biber gibi sebzeler yetiştiriyorsanız, üretimi artırmak için kırmızı domates malç (plastik) kullanılır ve ayrıca kedileri kazmaya karşı iyi bir bariyer görevi görür. Başka bir kaplama türü, caydırıcı olarak işlev görebilecek yabani otları engelleyen bir malçtır.


Kedileri Uzak Tutmak için Kovucular Kullanın
Kedilerin rahatsız edici bulduğu kokuları yaymak için tasarlanmış ticari kovuculardan herhangi birini deneyebilirsiniz. Ancak uçucu yağlar ile daha doğal bir yöntem tercih edebilir ve pamuk üzerine birkaç damla damlatarak kendi kedi kovucularınızı oluşturabilirsiniz. Kediler bu kokuları sevmediği için nane, melisa, biberiye ve lavanta gibi otlar da ekebilirsiniz. .



Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:59.