IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 00:50   #1
Standart Yaban Arılarını Uzak Tutmanın 7 Yolu

Yaban arıları bahçede ölü böcekleri ve sinekleri yiyerek faydalı olsalar da, insanlar için tehlikeli olabilirler. Sokmaları dışında tahriş edici olabilir ve alerjisi olanlar için ciddi bir tehdit oluşturabilir. En yaygın olarak bilinen yaban arısı türleri eşekarısı ve sarı ceketlidir.


1. ÖNCE ÖNLEME
Önleme her zaman eşek arılarını evinizden ve bahçenizden uzak tutmanın ilk adımıdır. Yiyecekleri ve çöp kutularını kapatarak onları uzak tutun. Evcil hayvan yemi ve hatta kuş yemi dahil, ilgilerini çekebilecekleri her şeyi düşünün.


2. YABAN ARISI KOVUCU BİTKİLER YETİŞTİRİN
Eşek arılarını caydırmak için harika bir yol olabilir. Nane, kekik, okaliptüs ve pelin gibi bitkiler doğal yaban arısı caydırıcı görevi görür.


3. NANE ESANSİYEL YAĞI KULLANIN
Yaban arıları sadece naneden uzak durmakla kalmaz, aynı zamanda herhangi bir nane türünü sevmezler, bu yüzden nane yağı onları kovmada çok etkili olabilir.


4. YABAN ARISI KOVUCU UÇUCU YAĞ KARIŞIMI
Limon otu, karanfil ve sardunya esansiyel yağlarının bir karışımının arıları tamamen kovmayı başardığını gösteriyor.

Suyla dolu bir sprey şişesinde yağların her birinden birkaç damla ve birkaç damla bulaşık deterjanı karışımı uygulamayı deneyebilirsiniz. Evinizin dışındaki alanları, daha önce olduğu gibi, yaban arılarının yuva yaptıkları bilinen yerlere sıkın.


5. ŞEKER VE SU ARISI TUZAKLARI
Bu tuzaklar, eşekarısı şekerli su gibi cezbedici bir muamele sunan bir kabın içinde uçmak için çekerek çalışır, ancak içeri girdiklerinde kaçamazlar.


6. SADE SABUN VE SU
Zaten yerleşmiş olan eşek arılarını ortadan kaldırmanın çevre dostu bir yolu, sade sabun ve su kullanmaktır.

Suyla dolu bir sprey şişesine iki yemek kaşığı bulaşık deterjanı ekleyin ve küçük asılı yuvalara yönlendirerek püskürtün Uzmanlar, sabunun nefes alan sporları tıkamaya çalıştığını ve neredeyse anında öldüklerini söylüyor. Onları öldürmek için böcek ilacı kullanmaktan çok daha insancıl, çünkü bu kimyasalların çalışması saatler alabilir.



7. ONLARI DUMANLA KOVUN
Yuvanın hemen altındaki bir ızgarada ateş yakabilir veya altına küçük bir ateş yakabilirsiniz. Duman yükselecek ve yuvaya sızacak, burada yaban arılarını boğacak ve onları tahliyeye zorlayacaktır.



Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:58.