IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 00:39   #1
Standart Ev Bitkilerinizi Yeniden Canlandırmanın 10 Püf Noktası

Eviniz, balkonunuz veya bahçeniz için aldığınız bitkiniz bir kaç hafta içinde solgun, sarı ve keyifsiz mi görünüyor? Bitkinizi yeniden canlandırabilirsiniz. Biraz çaba sarf edip, bazı püf noktalarını uygularsanız yakında mutlu, sağlıklı ve güzel bitkilerden oluşan bir koloni oluşturabilirsiniz!


Gübre olarak Kahve Posasını Kullanın
Her sabah kahve içerseniz, neden bu kahvenın telvesini dökmek yerine kullanmıyorsunuz? telveye bitkilerinizin toprağına dökün. Kahve asidiktir, bu nedenle toprağın asiditesini artıracaktır ve salyangoz ve karıncalar gibi istenmeyen zararlıları önlemeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda pahalı gübrelere mükemmel bir alternatif!


Drenaj için Çakıl Kullan
Bitkiniz için doğru miktarda suyu bulamıyorsanız, bitkiyi dikerken saksının tabanına çakıl taşları koyun. Çakıllar, sulandıktan sonra kabın tabanında toplanan sudan uzakta kalacak kökleri muhafaza edecektir.


Bitkilerinizi Taşımayın
Bitkileriniz için doğru yeri bulduğunuzdan emin olun. Ne kadar güneş ışığına ihtiyaç duyduklarını ve doğrudan ya da dolaylı olması gerekip gerekmediğini, başarılı bir bitki yetiştirme ortamı belirleyecektir.


Haşlanmış Su kullanın
Bazen musluklarımızdan gelen su bitkilerimiz için yeterli değildir. Bir dahaki sefere sebze veya yumurta kaynattığınız suyu boşa harcamayın! Su soğuduktan sonra bitkilerinize dökün. Gıdanın tüm besinlerini alacaklar ve suyu israf etmemiş olacaksınız.


Kök Çürümesini Durdurmak İçin Hidrojen Peroksit Kullanın
Kök çürümesi, bitkileriniz çok fazla suda uzunca bir süre kaldığı zaman olur. Bitkilerinizdeki yaprakları sarıya çevirdiğini fark ederseniz, olası sebep budur. Ancak hidrojen peroksit ve suyun basit bir çözümü, bitkinizi geri getirebilir. Hidrojen peroksit kabarcıklanarak bitkinin köklerine ihtiyaç duydukları oksijen verilir!


DIY Sulama Şişesi oluşturun
Uzakta olduğunuz süre boyunca bitkilerinizle ilgilenmek için bir arkadaşınıza veya aile üyenize rica etmek zorunda değilsiniz. Plastık veya cam sise içine su doldurun. Sisenin ağzını toprağın içine sodkarak ters bir şekilde yerleştirin. Bitkiniz suya ihtiyaç duyduğunda şişeden suyu çekecektir


Yapraklarındaki Toz
Evinizin tozunu alırken bitkilerinizin yapraklarının da tozunu almayı unutmayın. Bitkiler, güneş ışığını enerjiye çevirmek için sadece yapraklarına ihtiyaç duymazlar. Aslında onlar da “nefes alıyor”. Yaprakları çok tozlu hale gelirse oksijeni ememezler ve sağlıklı bir bitkinizi hastalıklı bir bitki haline getirirler..


Orkideyi Buz Küpüne Oturtun
Orkide bakımının zor olduğu konusunda bir üne kavuşmuştur. Sıcak hava koşullarındaki diğer bitkiler gibi, çok miktarda suya ihtiyaç duymazlar, ancak suyun düzenli olması gerekir. Orkideğinize haftada bir kez bir buz küpünün içine oturtun. Doğru miktarda suyu almasını sağlayacak ve buzun yavaş serbest kalması kök çürüklüğünü engelleyecektir


Otları Köklendirerek Yetiştirin
Bitkiler tohumdan yetiştirmek sıkıcı, zaman alıcı ve genellikle hayal kırıklığı yaratabilir. Fide filizlenmesi bir hafta sürebilir ve ilk birkaç ay süper hassas olurlar. Aldığınız taze otları köklendirerek yetiştirebilirsiniz. Kökler büyümeye başlayana kadar uçları suya batırın, sonra yeterince güçlü olduklarında toprağa nakledin


Doğru Toprak Kullan
Farklı bitkilerin çok farklı ihtiyaçları vardır . Kaktüsler geleneksel ev çiceklerinden çok daha seçici olabilirler. Sıcak, kuru ve çöl iklimlerinde geliştikçe, evinizde de bu tür şartlarda en iyisini yaparlar. İstediği toprak çok daha zayıf ve tipik bir bahçe toprağına kıyasla çok daha kurudur. En iyi sonucu almak için bu tür bitkiler için yapılmış bir toprak satın alın.



Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:42.