IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 00:12   #1
Standart Güvercinlerin Balkondaki Bitkileri Yememesi İçin Ne Yapmalı?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güvercinlerde hava özgürce uçmaya başlarlar. Sesleriyle sokakları neşelendirse de balkondaki çiçekleriniz için büyük bir tehlikedir. Güvercinlerin çoğu balkonlara yuva yapmayı severler. Birçok kişide balkonda yetiştirdikleri bitkilerine dadanan güvercinleri bir türlü uzaklaştıramamaktan yakınmaktadırlar.


*Güvercinleri balkonunuzdan uzak tutmanın en kolay yolu, kullanmadığınız CD’leri bir ip veya misina yardımıyla balkonunuza asmaktır.

*Eski bir kasetin içinden bandı çıkarın. Bunu saksı ve bitkiye gelişigüzel dolayın. Böylece kaset bandı esinti olduğunda ses çıkaracak hem de gün ışığı ile parlayarak güvercinleri uzaklaştıracaktır.

*Görüntüyü çok önemsemiyorsanız bitkilerinize küçük poşetler geçirerek korumayı veya bir ağ germeyi deneyebilirsiniz. Piyasada bu iş için üretilmiş olan, bahçe aletleri satan marketlerde bulunan plastik delikli örtüler bulunmaktadır. Bunlarda bitkilerinizi korumak için etkili olacaktır.

*Balkona ekeceğiniz sarımsak, kuşların yanı sıra böcekleri de balkonunuzdan uzak tutacaktır.

*Fesleğen, özellikle güvercinlerin hiç sevmediği bir kokudur. 1-2 tane küçük fesleğeni balkonunuza koymanız işe yarayacaktır.

*Kuşlar, kimyasal maddelere karşı duyarlıdır. Bir kova suya çamaşır suyu ekleyip balkonunuzu yıkarsanız, kuşların uzak durduğunu görürsünüz.



Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:44.