IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 00:03   #1
Standart Sardunyanın 12 Şaşırtıcı Faydası

Sardunyanın en ilginç sağlık yararları arasında stres seviyesini düşürme, iltihabı azaltma, adet ağrısını hafifletme, bağışıklık sistemini güçlendirme, sindirimi hafifletme ve böbrek, cilt ve saç sağlığını iyileştirme yeteneği bulunur.

Sardunyanın bazı önemli sağlık yararlarına daha yakından bakalım.



Stresi azaltır
Sardunyanın sinir sistemi üzerindeki etkisi iyi bilinmektedir ve bitki bu şekilde nesiller boyunca kullanılmıştır. Bitkinin yapraklarını demlerseniz, endokrin sistemini olumlu yönde etkileyen ve stres ve endişeye neden olan hormonları dengelemeye yardımcı olan organik bileşiklerinden elde edilen yatıştırıcı özelliklere sahip lezzetli bir çay üretebilirsiniz. Stresli olduğunuzda bir bardak çay ruh halinizi düzeltir ve zihninizi berraklaştırmayı sağlar.


Enflamasyonu Azaltır
Eğer eklem ağrısı, kas ağrıları ya da bağırsak ya hatta iç iltihabından muzdaripseniz sardunya çay rahatlama sağlayabilir.


Ağrıyı hafifletir
Anti-enflamatuar özelliklerine oldukça benzer olsa da, sardunyanın analjezik yeteneği onu baş ağrısı ve diğer yaralanmalar için popüler bir geleneksel ilaç haline getirmiştir. Kronik ağrı veya migren hastasıysanız, araştırmalar çayının endorfin salgılayabildiğini ve ağrıyı oldukça hızlı bir şekilde rahatlatabildiğini göstermiştir. Bu etki nispeten hafiftir ve ağrının kalıcı olarak hafifletilmesi için güvenilmemelidir.


Bağışıklığı Artırır
Vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı savunma sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Onun antimikrobiyal
özellikleri, iç ve dış patojenlerin vücudu olumsuz etkilemesini önlemeye yardımcı olabilir.


Antibakteriyel Özellikler
Sardunya, antiseptik, antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklere sahiptir ve bu da kendinizi hasta hissediyorsanız harika bir soğuk algınlığı ve grip hafifletici yapar. Bir bardak sardunya çayı içmek ya da yapraklarını çiğnemek (sadece gül kokulu çeşidi) bağışıklık sisteminizin gücünü artıracaktır.


Solunum Bozukluklarını Tedavi Eder
Sardunya, güçlü bir antiviral olduğu için bronşit, sinüzit ve burun enfeksiyonu semptomlarını hafifletir.


Antihemorajik Etki
Kanamayı durdurucu olan sardunya, arterleri ve damarları daraltarak kan akışını yavaşlattığı için kanama oluşumunu durdurma yeteneğine sahiptir. Aynı zamanda, kan pıhtılaşmasına neden hemostatik özelliklere sahiptir. Bu, yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.


Böbrek Sağlığına iyidir
Sardunyanın uçucu bileşenleri, idrar söktürücü özellikleri nedeniyle böbreklerin sağlığını iyileştirebilir ve idrara çıkmayı teşvik edebilir. Bu , vücuttaki toksinleri, fazla tuzları, yağları ve suyu ortadan kaldırır ve böbreklerinizdeki gerginliği azaltmaya yardımcı olur. Diyabetik hastalar için güvenli bir alternatif olarak kullanılabilir.


Sindirime Yardım eder
Kramp, şişkinlik veya genel olarak üzgün bir mide çekiyorsanız, bir bardak sardunya çayı içmek en kolay ve en acısız ilaçlardan biri olabilir.


Menopoz Tedavisi
Sardunya, menopoz ve menstrüel kramplar sırasında sıcak basması ve sıkıntıdan kaynaklanan bir dizi kadın sağlığı sorununu tedavi etmek için mükemmeldir.


Cilt bakımı
Doğal bir cilt temizleyici ve tonik arıyorsanız, sardunya esansiyel yağı tercih edin. Doğrudan cilt üzerinde kullanılabilir veya banyo suyunuza eklenebilir. Cildi sıkılaştırmaya ve lekeleri gidermeye yardımcı olur.


Saç Bakımı
Sardunya saç büyümesine yardım eder, çünkü kafa derisinde sebum salgılanmasını düzenler. Uçucu yağ, taşıyıcı yağlara veya şampuana eklenebilir.



Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:15.