IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Avrupa Gezi Rehberi Avrupa Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Mart 2020, 14:56   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dolomit Dağları Italya

Dolomit Dağları Italya

İtalya hemen hemen birçok kişinin en sevdiği ülkeler listesinde ilk sıralarda yer alır. Avrupa’da bulunması, gezilecek yerler bakımından zengin olması, muhteşem denizi, lezzetli yemekleri ve ünlü dondurması nedeniyle yaz aylarında Türk turistlerin en çok ziyaret ettiği ülke kuşkusuz İtalya oluyor.
Dolomit Dağları Italya


İtalya’nın güzellikleri Roma, Floransa, Venedik gibi sanatın ve tarihin beşiği şehirleri, deniziyle gözde Amalfi kıyıları, şarap bağlarıyla tercih edilen Toskana vadisi ile sınırlı değil. Özellikle son yıllarda keşfedilen ve yavaş yavaş popülerlik kazanan doğa harikası bir yer var ki küçük bir kaçamağı fazlasıyla hak ediyor. Eğer yemyeşil doğanın içinde kaybolmak, muhteşem göl manzaralarına karşı hayal kurup tarifsiz güzellikteki İtalyan Alpleri’ni keşfetmek istiyorsanız rotayı İtalya’nın kuzeydoğusuna Dolomitler’e çevirin.


Nasıl Gidilir?
Dolomit Dağları, İtalya’nın kuzey doğusunda yer alıyor. Alplerin bir uzantısı olan Dolomit dağları Belluno, Bolzano ve Trento bölgelerini kapsıyor. Ulaşım için en ideali Venedik. Havaalanından araba ile yaklaşık 2.5 saatte ulaşmanız mümkün. Milano havaalanından ise karayoluyla 4.5 saatte ulaşabilirsiniz.


Görülmesi Gereken Yerler
Dolomit dağları çok geniş bir alana yayılmış durumda. Bu bölgede bulunan milli parklar ziyaretçilere birçok yürüyüş parkuru ve kamp alanı sunuyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında çok keyifli trekking gezileri gerçekleştirebilirsiniz. Kışın ise önemli bir kayak merkezi. Çevrede bulunan şehir ve kasabalar da ziyaretçiler tarafından gezilebilecek yerler.

Dolomit Dağları Italya

Beni Dolomit dağlarına sürükleyen birkaç yer var ki doğa aşığı herkesin mutlaka görmesi gerekir. Fotoğraflarını gördüğüm anda neresi olduğunu keşfedip mutlaka gezilmesi gereken yerler listeme eklediğim ve gideceğim günü iple çektiğim bu doğa harikası yerleri en öncelikli olarak keşfetmelisiniz. Bölge o kadar güzel ki listeyi tatilinizin uzunluğuna göre zenginleştirmeniz mümkün.



Biz Dolomit gezimize Toskana’dan başladığımız için oldukça uzun bir yol gitmemiz gerekti. Venedik’i geçip kuzeye doğru ilerledikçe manzara da giderek güzelleşmeye başladı. Pescul yakınlarına geldiğimizde hem biraz mola verdik hem de bizi büyüleyen manzarayı fotoğrafladık. Yemyeşil doğa, dağlar, evler ve gördüğünüz manzara bizi o kadar etkiledi ki ayrılırken epey zorlandık.



Artık Dolomit dağlarının bulunduğu bölgeye girdiğimiz için yol boyunca birbirinden güzel manzaralar bize eşlik ediyordu. Yollarda otlayan inekler, dağlar, kimi zaman ufak bir nehir, bazen bir göl karşınıza çıkıp durmanıza neden olabiliyor. O nedenle araba kiralarsanız size çok büyük konfor sağlayacaktır. Böylece yolda gördüğünüz manzaralarda aklınız kalmaz, beğendiğiniz yerlerde durup mola verebilirsiniz. Biz öyle yaptığımız için 1 saatlik yolu 2 – 2.5 saatte anca gidebildik.



Yolda giderken kamp kuran, trekking yapan birçok grup gördük. Eğer vaktiniz varsa ve ayarlayabilirseniz gezinizi kamp kurarak çok daha keyifli hale getirebilirsiniz. Bu bölge doğal güzellikler yönünden çok zengin ve birçok gezi alternatifi sunuyor.

Misurina Gölü
Dolomit bölgesinde birçok göl bulunuyor. Bunların en güzellerinden biri Misurina Gölü. Göle doğru muhteşem manzaralar eşliğinde ilerlerken kimi zaman fotoğraf molası verdik, kimi zaman etrafı seyretmek için durduk. Ara ara yağan yağmur Misurina Gölü’ne ulaştığımızda durup yerini hafif bir esinti ve güneşe bırakmaya başladı. Manzara o kadar güzeldi ki büyülenmiştik hepimiz.

Dolomit Dağları Italya

Misurina Gölü bölgedeki en büyük doğal göllerden. Deniz seviyesinden 1754 metre yükseklikte bulunuyor. Havasının çok temiz olması nedeniyle astım gibi solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Gölün kenarında yer alan Grand Hotel Misurina bu bölgede kalacaksanız tercih edilebilecek bir otel. Kışın soğuktan göl donunca üzerinde buz pateni de yapılıyor.

Dolomit Dağları Italya
 
Alt 17 Nisan 2021, 18:08   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bol oksijen ve muhteşem bir manzara.

________________

~ E & B ~
 
Alt 17 Nisan 2021, 18:11   #3
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bizim Türkler burda mangal yakar .d

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:10.