IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Avrupa Gezi Rehberi Avrupa Gezi Rehberi Gezelim Görelim

4Beğeni(ler)
  • 4 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2020, 14:41   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Güzel doğallığı ile isviçre.

Güzel doğallığı ile isviçre.


İsviçre Avrupanın merkezinde, topraklarının dörtte üçünü Jura ve Alp Dağları’nın kapladığı, gölleri ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir coğrafyada yer alıyor. Resmi ismi İsviçre Konfederasyonu olan ülkenin uluslararası CH kısaltması ise Latince Confoederatio Helvetica’dan geliyor. Dört resmi dili olan İsviçre’de Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romanş dilleri kullanılıyor.

İsviçre, kuzeyinde Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya ve doğusunda Avusturya ile Lichtenstein ile çevrili. 1 Ocak 2016 yılı itibariyle ülke nüfusu 8.064,246 kişi olan ülkenin para birimi ise İsviçre Frangı. Aare Nehri kıyısında kurulu başkent Bern’in tarihi MÖ 3. yüzyıla dek uzanıyor. Bern ile birlikte Zürih ve Cenevre, yaşam kalitesi olarak dünyada yaşanabilir şehirleri arasında en üst sıralarda yer alıyor...

Güzel doğallığı ile isviçre.

Muazzam doğal güzelliklere sahip İsviçre, tüm Alp Dağlarının belki de en tanınmış ve estetik zirvelerinden Matterhorn ile de ünlü. İsviçre’nin markası olan ve yalnızca Matterhorn Zirvesi’yle bile turizmde büyük gelir elde eden ülkede bulunan dağların 208’i 3000 m yükseklikle bulunuyor. 24’ünün yüksekliği ise 4000 metreleri geçiyor. İsviçre Alpleri’nin yüksek dorukları arasında 4.634 m ile Dufour Zirvesi ilk sırayı alırken onu Monte Rosa Dağı izliyor.

1484 göl, 12.900’den fazla küçük gölcük ve çok sayıda şelalenin bulunduğu İsviçre’de yer alan Cenevre Gölü, 581 km yüzölçümü ile ülkenin en büyük gölü olsa da, gölün güney kısmı Fransa kıyılarını oluşturuyor....

Güzel doğallığı ile isviçre.

Ülkenin doğal yaşam alanlarında, geyik, tilki, sansar, nadiren tavşan, kurt, ayı, vaşak, kunduz gibi görmek mümkün. Ancak ayı, vaşak ve kunduz gibi canlıların yüzyıla yakın bir süredir soyu tükenme ile karşı karşıya olup az sayıda kurt İtalya’dan İsviçre’ye geliyor. Ülkenin aldığı tedbirler sonucunda nehirlerde ve göllerde 800’den fazla kunduz yaşıyor. Ülkenin doğal göl ve çevrelerinde 200’den fazla kuş çeşidi yaşamını sürdürüyor...

Güzel doğallığı ile isviçre.

İsviçre aynı zamanda, Cenevre yakınlarında kurulan ve dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan CERN’e (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi/Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) de ev sahipliği yapıyor. 100’ü aşkın ülkeden 10.000 bilim insanı ve mühendisin yanı sıra 100’ün üzerinde üniversite ve laboratuvarın katılımıyla inşa edilen CERN bünyesindeki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, dünyanın en büyük ve en güçlü parçacık çarpıştırıcısı olarak biliniyor. Yerin 100 m altında kilometrelerce uzanan dev makine olan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda atom parçacıkları birbirleriyle çok yüksek hızlarda çarpıştırılıyor. 1954’te 12 ülkenin katılımıyla kurulan CERN’in günümüzde 21 tam üyesi bulunuyor.

Güzel doğallığı ile isviçre.

1891’de İsviçreli Karl Elsener’in İsviçre Ordusu için tasarladığı özel bir çakı, günümüzde İsviçre Ordusu Çakıları olarak dünyaca ünlü. 400’den fazla çeşidiyle çakının dışında altimetre, barometre ve bilgisayar usb hafıza kartı olarak da kullanılıyor. Hatta günümüzde İsviçre Çakısı ‘Dünyanın en küçük araç kutusu’ olarak anılıyor.

Dünyada kişi başına düşen çikolata tüketiminde ilk sırada olan İsviçreliler, çikolatanın mucidi. 1875’te İsviçreli Daniel Peter ve Henri Nestle’nin sütlü çikolatayı icat etmelerinin ardından, 1867’de Henri Nestle tarafından kurulan Nestle şirketi, günümüzde dünyanın % 10’u oranında kahve ve kakao çekirdeğini satın alıyor. Firma aynı zamanda 1938’de, dünyanın ilk hazır kahvesini Nescafe adıyla üretmeye başladı.

Güzel doğallığı ile isviçre.

Her yedi milyar Tobleron çikolatasından biri İsviçre’nin başkenti dışında olan fabrikalarda üretiliyor. İsviçreli çikolata yapımcısı DeLafee, 24 ayar altın tozundan çikolata hazırladı. Çikolatanın içinde yüksek kaliteli kakao yağı bulunuyordu, üzeri de yenebilir altın kaplıydı.

İsviçreli saat markası Rolex’in, 1927’de ilk su geçirmez saati üretmesinin ardından günümüz global saat endüstrisine İsviçre ile Çin hâkim durumda. Öyle ki dünyada en çok saat üreten ülke olan Çin, %99’u ucuz olan kuvars saatleri üretirken, İsviçre, lüks segment saat üretiminde tekel konumunda.

Dünyaca ünlü peynir markalarına sahip İsviçre’nin Gruyere, Emmental ve Appenzeller markaları, isimlerini çoğunlukla yapıldığı bölgeden alıyor. Örneğin ismini İsviçre’nin Gruyere Köyü’nden alan Gruyere peynirinin üçte ikisi İsviçreliler tarafından tüketilirken, Avrupa Birliği ve Kuzey Amerika diğer çeşitleri tüketiyor. İddiaya göre Gruyere peynirinin içinde vanilya, orkide, fıstık, ceviz, nane, ahşap ve hatta taze ot kokusu gibi yaklaşık 75 çeşit Alp kokusu bulunuyor..

Güzel doğallığı ile isviçre.

İsviçre, Avrupa’nın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden. Birbirinden büyüleyici göllere ev sahipliği yapan muhteşem doğasıyla nefes kesen bu ülkeyi keşfedin..



Alıntı..
________________

~ E & B ~
 
Alt 09 Şubat 2020, 15:20   #2
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yasam kalitesi çok iyi olan bir ülke maddi sıkıntı çekenlerin oranı 0.xx larda güzel yer .. ama japonya vazgeçilmezim

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 09 Şubat 2020, 15:39   #3
Standart

Bu ülkenin çikolatasını seviyorum

 
Alt 10 Şubat 2020, 15:50   #4
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gerçekten çok beğendim İsviçreyi bi Cenevre ve Lugano dışında büyük şehirlerinin hepsini gezdim aşık oldum resmen yeniden giderim inşallah;kalpligoz

 
Alt 10 Şubat 2020, 17:58   #5
Standart

Bayiliyorum bu ulkeye, muhtesem ya.

________________

“çirkinsiniz ve bu fiziksel değil.”
- Sanalı bıraktım arkadaşlar, Allah'a emanet olsun.
Hoşçakalın.
 
Alt 11 Şubat 2020, 11:56   #6
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gerçekten güzel

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 11 Şubat 2020, 13:28   #7
Bordo aşktır, mavi tutku..
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzellik bakımından Trabzon ilimizle kapışabilecek potansiyelde olan ülke..

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 17 Nisan 2021, 18:06   #8
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu ülkede yaşamak herkesin hayali sanırım.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:32.